Reklama

Reklama

Lake Mungo

Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2008, 89 min (Alternativní 87 min)

Obsahy(1)

V roce 2005 tajemně zmizela dívka, která se zřejmě utopila v místní nádrži. Rodiče však stále tuší, že by mohla být naživu a neztrácejí naději. Mrtvola se však nakonec najde, čímž se celý problém naoko vyřeší. Po tomto hrůzném nálezu se však začnou dít kolem jejich domu divné věci. Je to fikce, nebo chce jejich mrtvá dcera navázat kontakt? (jamesjimbo)

(více)

Recenze (110)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno na 3 krát nemůžu říct, že bych se nudil a ani, že bych se bavil. Film by se dal rozdělit na 3 třetiny v 1 sledujeme pohřešovanou holku co se utopí a její rodiče jak jsou z toho špatní tahle třetina je hodně povedená a reálná pak příjde další kdy se v domě objevuje její duch a její rodiče si pozvou do domu chlápka co mluví s duchy později se dozvíme, že nic neviděly jelikož to někdo nahrál tahle třetina je hodně slabá má moc dialogů a moc se tam neděje a na závěr příjde vysvětlení kde je nejlepší scéna s tím slavným záběrem co se tu již probírá a který jen díky té scéně za to stojí. Celkově jako horor to neobstojí jelikož to nemá děj skoro žádné hororové scény (kromě té jedné) a nikam se to nedoplete. Pointa je taková, že zemře holka, která to kdysi viděla ve své vizi (ale proč to viděla ve své vizi proč zrovna ona měla tu vizi proč musela umřít proč se později zjevovala jako duch nebo zásadní proč k tomu jezeru šla, když věděla, že tam umře se divák nedozví) Ohledně té slavné scény ty 3 mučící scény a fotky z podobně laděného filmu Hledá se Megan případně ta scéna kdy prosila o život a on ji zakopával na mě zapůsobily daleko více než tohle. 40 procent ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Ten film nie len natočený ako FF, ale rovno ako plnohodnotný dokument, ktorý nám príbeh porozpráva cez rozhovory účastníkov deja. Musím priznať, že film pôsobil realisticky, aj sa zarezal pod kožu svojou autentickosťou. Najväčšie plus dávam fakt temnej pointe príbehu. Vynikajúci desivý nápad, ktorý slabším povahám nedá spávať. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fiktivní dokumenty já můžu, ale tenhle se podle mě nepovedl. Sice vypadá opravdu celou dobu jak dokument z random dokumentární TV stanice a místy je i celkem přesvědčivý, ani moc hloupé to není, avšak problém je jinde. Po prvních 10 minutách mě to přestalo bavit, po 20 minutách mě to totálně znudilo a lepší to pak už nebylo. Prostě to vypadá jako strašně průměrný dokument, který ale nemá v sobě nic jiného a zvláštního. Už jsem pár podobných hororových fiktivních found footage dokumentů viděl, většina je přehnaná a blbá, tohle prostě vypadá jako nějaký naprosto průměrný, snad i lehce podprůměrný dokument a na víc jak 2* to prostě nevidím. Znovu si to pustím jedině, kdybych nemohl spát a potřeboval usnout. 2* ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

NA toto som sa dosť tešil, keďže s filmami natočenými ako dokument nemám veľa skúseností. Prvá časť je dosť nuda, trochu drámy, trochu hlúpych, nudných scén a ani tie, ktoré mali vyľakať nevyľakali. Ale potom, keď sa film začne pozerať do minulosti, tak je to dobré. Tajomné so zaujímavou pointou a niekoľkými zvratmi. Film určite nepatrí k elitám, ale pozrenie stojí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zákerný film stojaci na niekoľkých zásadnejších zvratoch, ktoré striedavo menia žáner z hororu na drámu a naopak (keď si myslíte, že ste sa nechali nachytať a vôbec nepozeráte horor, objaví sa racionálne nevysvetliteľný hororový záber). Páčilo sa mi to, mal som nad čím rozmýšľať a vytvárať vlastné sprisahanecké teórie. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Príbeh sa odohráva v decembri 2005. V rozhovore s prarodičmi obete sa môžeme dozvedieť, že pitva bola uskutočnená v pondelok 27. decembra 2005. V skutočnosti bol 27. decembra 2005 utorok, a nie pondelok. (ShortyIC)
  • Alice (Talia Zucker) má na fotografii na stene plagát od The Beatles s názvom "Love". Vo filme je spomínané, že Alice zomrela v decembri 2005, no tento plagát od The Beatles vyšiel až v novembri 2006. (ShortyIC)

Reklama

Reklama