Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (543)

swamp 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi fanoušky prvního dílu a tento druhý díl není přímo zklamáním, ale.. Prakticky se jedná o to samé, což po chvíli začne dosti nudit, a přestože si autoři šikovně pomohli ve vzduchu visící hrozbou ve formě ohrožení dítěte a psa (ano, na tyhle aspekty jsme my, lidi, citliví), moc toho nevyužili. Spíše se to táhne, ale zase oceňuji propojení s prvním dílem, které dodalo této sérii (chystá se třetí díl) na autentičnosti. Uvidíme, jak se tvůrci vypořádají s pokračováním. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Podivná (hlavně) česká nechuť vůči tomuto snímku mi může být ukradená. Jako fanoušek Muldera a Scullyové mám od dětství rád vše, spojené s duchařinou, takže mě ani tento na první pohled podprůměrný počin nenechal dlouho chladným. Je to strašidelné, mysteriózní, a roztomile z toho běhá mráz po zádech (takovým tím způsobem, že je po skončení titulků nutné pohybovat se po bytě pouze s kompletně rozsvícenými pokoji), takže za mě: proč ne? Dokud se člověk u filmu nenudí a v podstatě jen trne hrůzou z toho, co vyvede nezbedný démon v nočních záběrech prům. kamer příště, tak si nestěžuji. Polibte mi pánvičku, ale těším se na trojku. BTW perfektní psí herec. ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Abnormal Passivity se nám dočkalo druhého dílu! Tempo je opět smrtící a děj strašlivý! Když po hodině mistrovství světa v přepínání průmyslových kamer v pořadí bazén, kuchyň, obývák, chodba, pokojík spadne v kuchyni rendlík, zaječím hrůzou a zvažuji, mám li dostatečně pevné nervy v této hororové projekci pokračovat. S vědomím, že by se mi holky smály zatínám zuby a již po dvaceti minutách "bazén, kuchyň, obývák, chodba, pokojík" jsem odměněn scénou, kdy jim nasraná ektoplasma vyflusne z bazénu vysavač!!! Tak to už bylo na můj svěrač příliš a zbylých patnáct minut trávím na hajzlu polemikou, jak jen to celé asi dopadne! V tom spěchu jsem to ale zapomněl vypnout a než jsem se vrátil, zformátoval se mi strachy hardisk. No co já jenom teď budu dělat! Určitě jsem přišel o nervydrásající bouchnutí dveřmi či téměř nevydržitelné, hrůzné houpání lustru!!! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Posledních zhruba dvacet minut bylo celkem koukatelných, dočkali jsme se i částečného vysvětlení prvního dílu, třeba toho stupidního konce. Ale ta víc než hodina nudy, která tomu předcházela, byla fakt otravná. Pokud jsem byl u prvního dílu aspoň trochu zvědavý co z toho nakonec vyleze, tady už ne a hrál jsem si při filmu hru na mobilu. Ale viděl jsem už mnohem horší sračky, dvě hvězdy za konec a za celkem slušnou lekačku v šedesáté sedmé minutě. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Prvý Paranormal Activity bol nesporne svojským a originálnym hororom, ktorý dokázal z úplného minima vyťažiť maximum a vystačil si s jednou kamerou, umiestnenou v spálni. S dvojkou je to iné, kamery sú rozmiestnené už po celom dome, na rad príde aj roztrasená ručná kamera s nočným videním á la Blair Witch či REC, na rozdiel od menovaných filmov však Paranormal Activity 2 postráda desivú atmosféru a báť sa tu akosi nie je čoho... Navyše to bolo akési chaotické a miestami som sa dosť strácal v deji. Vyskytlo sa tu však aj zopár svetlých momentov, vzhľadom k 200-násobne vyššiemu rozpočtu (oproti jednotke) som však čakal väčší nárez... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • První díl stál 11-15 tisíc amerických dolarů. Druhý skoro 3 miliony amerických dolarů. (darek kartac)
  • Snímek měl původně režírovat Kevin Greutert, který předtím natočil horor Saw 6 (2009). Studio Lionsgate si ho ale ve smlouvě pojistilo neprůstřelnou klauzulí také pro režii Saw 3D (2010), proto Greutert musel od Paranormal Activity 2 odstoupit. (Krouťák)
  • Film během premiérového půlnočního promítání vydělal 6,3 milionů amerických dolarů, což byla v době uvedení do kin rekordní částka u snímku s přístupností nad 17 let. Paranormal Activity 2 překonala ještě jeden rekord - nejvýdělečnější premiérový víkend hororového filmu (41,5 milionu amerických dolarů). (Hal_Moore)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama