Reklama

Reklama

Lake Mungo

Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2008, 89 min (Alternativní 87 min)

Obsahy(1)

V roce 2005 tajemně zmizela dívka, která se zřejmě utopila v místní nádrži. Rodiče však stále tuší, že by mohla být naživu a neztrácejí naději. Mrtvola se však nakonec najde, čímž se celý problém naoko vyřeší. Po tomto hrůzném nálezu se však začnou dít kolem jejich domu divné věci. Je to fikce, nebo chce jejich mrtvá dcera navázat kontakt? (jamesjimbo)

(více)

Recenze (110)

uiu 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrý a rozbíhající pointa dostačující, ovšem jen kdyby to tak zůstalo. Dívka se utopí a v domě se začne zjevovat její duch. Pak se ale začnou vrstvit další a další šokující objevy z jejího života a člověk se v tom začne ztrácet a stejně tak se tam ztrácí i logika. !!!SPOILER!!! Když tedy všechny ty fotky a videa byly podvrhy natočené jejím bratrem, proč nakonci dospějeme ke zjištění, že na fotce, kterou bratr zfalšoval napravo doopravdy její duch je? Jakto, že když natáčel sekvenci, kdy projde chodbou, nevidí, že v pokoji je soused a hledá kazetu? A proč se procházel kolem přehrady, kde se jeho sestra utopila a vydával se za ni, čekajíc, že ho někdo vyfotí? O duchařinu se trochu zajímám, takže mi taky nedocházelo, proč se její duch zjevoval doma, když zemřela utonutím, tudíž by byl její duch spjat s místem, kde umřela. Stejně tak WTF-moment, kdy na výletě u jezera Mungo natočila na mobil svou vlastní mrtvolu-ducha. ??? !!!KONEC SPOILERU!!! Jako dokument o zdrcených rodičích, kteří přišli o dceru dobré, po hororové stránce to hodně pokulhává. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Hororové fake dokumenty zažívají rozmach, proto se i Australané rozhodli, že si natočí ten svůj. Na mě to však bohužel moc nepůsobí, porotože dokumentaristický styl tomu bere bezprostřední zážitek. V tomto konkrétním případě zvolili metodu "necháme herce vykecávat se a pak do toho sem tam střihneme video/fotku, kde bude muset divák najít ducha". Příběh sám o sobě je zajímavý, většinou se duchařiny týkají zlých duchů a hlavní hrdinové mají za úkol se jich zbavit. Zde je to neškodný duch, který nikomu zjevně nic udělat nechce, prostě tam jenom je a rodina se snaží přijít na důvod, proč se zdržuje v jejich domě. Kdyby to bývalo bylo natočeno klasicky, tak by to mohlo být fajn, protože pár poměrně originálních nápadů to v sobě má a některé scény, které byly pouze převyprávěny, by mohly být opravdu strašidelné. Podle mého zbytečně promrhali zajímavé téma špatně zvolenou formou. ()

Reklama

Magika82 

všechny recenze uživatele

Tady by se měli autoři Záhady Blairwitch, Exists či Paranormal activity učit, jak se dělá skutečně dobrý mysteriózní horror. Pomalý vláčný rozjezd, přiměřené tempo, vrcholný závěr. Být to takto pokaždé seřazeno i v ložnici, extází bych jásala. A že to museli Hollywoodu ukázat až Australané, za to hvězda jako bonus. Celově tedy: 75% a tím 4 hvězdy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Současný trend natáčení hororů tak, aby vyhlížely co nejrealističněji, zde dosáhl svého vrcholu. Být Lake Mungo ještě o chlup realističtější a civilnější, tak už by to byl opravdový dokument. Tato podoba filmu s sebou samozřejmě přináší pozitivní i negativní důsledky. Na jednu stranu to není špatně natočené, zahrané, a už vůbec ne hloupé, ale že by člověk při projekci prožíval filmové hody, to teda určitě ne. Prostě sleduje rekonstrukci "skutečných událostí". Dokumentarita Blair Witch a REC (natáčí přímí účastníci děje) mi vyhovuje, ale přehnaná dokumentarita Lake Mungo a Poughkeepsie Tapes (rozhovor s účastníky, použití "archivních záběrů") se mi pomalu ale jistě zajídá a upřímně doufám, že toto zlo filmaře brzo přestane bavit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

On by to byl docela solidní a mrazivý dokument, ale musela by to být pravda. Při tomhle formátu mám pocit, že jsem podváděn. Ano, mělo to příběh, celkem solidní herecké obsazení a ducha, který se zjevoval docela často, ale film nedokázal navodit tu správnou hororovou atmosféru a neměl jediný zneklidňující moment. Zkrátka tomuhle stylu musí člověk holdovat, aby ho zcela ocenil a já fanoušek pseudodokumentů rozhodně nejsem. Přesto ale tenhle patří k těm lepším. 50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Alice (Talia Zucker) má na fotografii na stene plagát od The Beatles s názvom "Love". Vo filme je spomínané, že Alice zomrela v decembri 2005, no tento plagát od The Beatles vyšiel až v novembri 2006. (ShortyIC)
  • Príbeh sa odohráva v decembri 2005. V rozhovore s prarodičmi obete sa môžeme dozvedieť, že pitva bola uskutočnená v pondelok 27. decembra 2005. V skutočnosti bol 27. decembra 2005 utorok, a nie pondelok. (ShortyIC)

Reklama

Reklama