Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Mannova dcera zdědila po tatínkovi důraz na vizuál a atmosféru, námět měla zajímavý, scénář byl asi trochu nedomrlý (nebo naopak se toho v něm pere příliš) a vyprávět se ještě trochu bude muset učit. Ve filmu se opravdu intenzivně dbá na prostředí, špínu, depresi, zoufalost a beznaděj až občas nevíte proč, kdo kam šel a jak na to přišel (pasák a ten blonďák). Worhington i Morgan tou špínou procházejí a se střídavými úspěchy se perou se scénářem i režisérkou. Slečna občas zapomene na rytmus a spád, ale řemeslo ji vždy podrží (honička, přestřelky) a atmosféra občas naznačí, kam až se mohl film dostat. Závěrem, není to thriller, u kterého bychom nedýchali, ale těch 100 minut uteče celkem příjemně (na celovečerní prvotinu obzvlášť). V Texas City by nechtěl žít nikdo a umřít už vůbec ne, natož v těch prokletých polích v okolí... 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Původní název Texaská Vraždená pole myslím lépe souzní s dějem filmu. Vražedná pole je bažinatá oblast, kde se začnou objevovat mrtvoly mladých dívek... Začátek vypadá velmi zajímavě - velmi atmosférická kamera, dva zajímaví detektivové (jeden mladý, druhý zkušený a asi věřící), deštivé prostředí, zajímavá záhada. A pro jeho fanoušky Sam Worthington. Jenže to vše vydrží pouhých prvních deset minut. Aby se celé vyšetřování svezlo k uplakanému melodramatu, kde máme matky z rozvedených rodin, nezvedené dcerky, toulající se po nocích, šlapky, různé smažky z ulice, afroamerické drogové dealery, a vůbec všechnu tu pouliční spodinu... Najednou se začnou řešit sociální problémy, a je po kriminálce. Většinu děje oba detektivové přejíždějí z místa na místo, ukazují fotku druhé ztracené dívky, jejíž auto našli, a postupně tak pro diváka mapují právě ty spodní proudy texaského života - jako by jiní lidé,než drobní a větší kriminálníci v Texasu nežili. Do toho si přidejme morální i praocvní traumata obou policistů, a máme uplakané drama, jako když vyšije. Jen dívat se na to až tak moc nedá, jak je to nevěrohodné a utahané. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak dcera slavného filmaře chtěla strašně moc natočit moderní western, něco jako Tamtu zemi, která není pro starý, ale jediné co jí vyšlo, je výběr písničky do závěrečných titulků (jestli ji vůbec vybírala ona). Jinak je to naprosto nefungující, tristní a neskutečně nudná záležitost s hnusnou televizní kamerou a scénářem, jehož "spád" by uspal i chronického insomniaka. Do Benátek se to dostalo jenom díky mohutné tlačence otce. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vida, vida, vida i amíci stále ještě pořád uměj točit bijáky s atmosférou, napětím, zajímavě propletenejma vztahama a hlavně bez jedinýho digitálního efektu. Super chvála letí za velkou louži, dějově to občas bylo v duchu "kde se vzali tu se vzali", ale to mně ani moc nevadilo, protože tenhle film se do mě perfektně zažral. No a u jediný přestřelky, která ve filmu je, jsem si říkal hergot, ta je dobře uděláná, kouknu na režiséra a co nevidím ona to dělala dcerunka Míši Manna, no to už jsem doma. Doufám, že tohle nebyl pro Ami filmovej end, byla by to věčná škoda, troška zdravé konkurence pro Kathryn Bigelow nebude na škodu. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak by tento film vypadal, kdyby se jej ujal zručnější režisér, protože Ami Canaan Mann se opravdu nepotatila! Snaží se rozehrát temný krimi thriller, současně také sociální drama a přitom laboruje s náznaky rozehrát psychologický profil postav a v každém z těchto aspektu nedokáže nic dotáhnout do konce, výsledek je tudíž rozháraný (spoluvinu nese i scénář) a občas nabírající spíš televizní look. Musím však přiznat v určité úrovni pozornosti mě Texaský kat udržet dokázal, pravděpodobně díky zajímavému tématu samotnému, kterého je tak trochu škoda, i díky poměrně dobrému obsazení. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama