Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Původně jsem zamýšlela dát o hvězdičku míň, protože jistá část filmu mi přišla až zbytečně zdlouhavá a rozvleklá, říkajíc to samé co by se dalo vyjádřit šikovným sestřihem - až poslední část filmu mě přesvědčila, abych od toho upustila. Ale to nic nemění na tom, že The Kid je vynikající drama s perfektně zvolenými herci, kde sílu příběhu umocňuje fakt pravdivosti. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Takové nijaké. Postava hlavního hrdiny mi byla velmi nesympatická, je to o celoživotním loserovi, kterej na mě působil po celou dobu dost tupě, mimojiné třeba i proto, že se velmi snadno nechá uvrtat do mlácení se v ilegálních zápasech, pak zas má hospodu, která je pořád plná, ale on stále prodělává a neni mu to divný... Prostě takovej blbeček s kterým si všichni celej život házej zleva doprava. Že je to podle skutečnosti je smutný, ale dějou se i horší věci. Dnes kupříkladu umřou tisíce dětí hlady. To mi potom je hlupáček, co si nutně musí koupit barák, aniž by vůbec tušil, jak ho zaplatí, docela dost ukradenej. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny britsky filmecek o mladom cloveku, ktoremu zivot hadze same polena pod nohy. SPOILER!!! Najprv ho tyrala matka, psychicky aj fyzicky, potom kde kto s nim zamietol /Kevin Lewis mal bar ...../. KONIEC SPOILERU!!! Videl som tu aj Jamesa Lisku /Sluha 1961, King Rat/. Napriek tomu maximalne zaujimava podivana, reziser Nick Moran sa predviedol. 92 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Osud Kevina Lewise je celkem zajímavej. Problém je v tom, že film na mě působil strašně odfláknutě. Třeba bitky v tomhle filmu jsou asi nejhorší, co jsem měl zatim tu čest vidět. To snad museli točit nějaký naprostý diletanti nebo slepci. Sice bitky tady nejsou to nejdůležitější, ale je jich ve filmu poměrně dost. Pak jsou tam různý podivný skoky v čase. Píše se rok 1985, za chvilku je hlavní postava někde na diskotéce, kde hraje písnička Black box - Ride on time (píšnička je z roku 1989), o něco později ve filmu zazní ještě písnička Pat & Mick - I haven´t stopped dancing yet (taky 1989), pak tam někdo odjíždí Mercedesem Céčkem (1993). Možná to nejsou skoky v čase, ale zase další ukázka toho, že je film prostě odfláknutej. Taky mi nějak moc neseděl herec v hlavní roli a hlavně nikdo v tom filmu, přestože se podstatná část odehrávala někdy na přelomu 80. a 90. let, neměl mullet! Jinak bych film doporučil spoluovčanům, který jsou přesvědčený o tom, že když navlíknete žáky ve školách do uniforem, tak se smažou sociální rozdíly a zmizí šikana. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film dvou naprosto odlišných částí, netvrdím, že rozdělených přesně na polovic. V první cca třetině můžeme vidět tíživé sociální drama v duchu nejlepších tradic britské filmové školy, aby v následujících minutách čím dál tím zřetelněji snímek doplul do vod kanadské produkce, která se specializuje na tzv. příběhy dle skutečných událostí. Ta je těžce průměrná a z původně silného příběhu se stává banální historka o zázračném úspěchu outsidera. Konec potom rámují ta nejprofláknutější klišé, jako když hrdina vpadne doprostřed firemní schůze a zajíkavým hlasem vyzná své lásce utajené city. Určitě jste totéž viděli už nejméně 20x v nejrůznějších romantických komediích, tady to ale opravdu zabolí. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama