Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (1 312)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ukrutný brak. Začíná to pomalu a jistě zavánět lacinou produkcí ala Bulharsko. Je krásně vidět, jak vetšina rozpočtu šla na akční scény (podotýkám, že se muselo rozbít pro jistotu úplně vše). Jejich přehlednost je však neuvěřitelně špatná. Bylo mi to líto a žasl jsem, kde je ta suverenita režiséra z dob "Behind enemy lines", kdy jsem při scéně sestřelení stíhačky ani nedýchal a ona scéna je už dnes, s odstupem pár let, nesmrtelná legenda. Bohužel to ale není jen o chaotické a špatné akci. Nefunguje ani vtip. Jsou tu tak dva až tři zajímavé gagy a tím to hasne. Hodnocení R je tedy v podstatě zbytečné. Potěší občasná sebeparodie (otázka zda chtěná) a úlety typu Maybach v Cernobylu apod. Ale casting hrůza, scénář rovněž. V podstatě poslepované 3-4 velké akční scény, z nichž jen jedna je v podstatě zapomatovanihodná. Žádné filtry, práce s nasvíceném, podhledy ala Michael Bay. Velké zklamání. Čtvrtý díl je sice zdaleka "nejslušnější", ale je nabušený a nešetřilo se na něm. Tady je viděl jen útok na peněženky diváků s cílem vytřískat poslední peníze z legendy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud vyděšen některými komenty jsem poslední Past oddaloval, oddaloval, oddaloval...a hle! Zábavný akčňák s přímočarým příběhem, padouchy, Rusáky a očekávaným překvapením. Když nic jiného, tak nespočitatelné množství zničených aut a výbušné finále jako ve starých bondovkách. Skvělá předletní oddechovka! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jupí ja jej, mať-yebar´..! Milý Bruci, klidně do nekonečna opakuj, že si na vakacích, ale to nic nezmění na tom, že si na place a natáčíš něco, co kdybys věděl, že někdy vznikne, tak hupsneš za Hansem Gruberem! Viděl jsi No Country for Old Men? Jak Chigurh (Bardem) drží brokovnicí v šachu pana Wellse (Harrelson) a říká mu: „You should admit your situation. There would be more dignity in it.“? Tak ty jsi pan Wells.. Ač jsem se vyspinkal do béčkova, na Gay Pride nosím duhové boa, co nešahá až na zem a vše jsem uzřel z originálního DVD nosiče půjčeného za 50,-Kč (vím, jsem hýřivý blázen), musím uznat, že jsem tak vylízané pokračování nějaké úspěšné série dlouho neviděl (naposledy Zemři ztěžka 4.0). Automobilová honička Moskvou budiž předčasným nízkým vrcholem a pak už jen producenti mohli přemýšlet, komu dehonestaci značky „McClane“ vlastně svěřili. Snad budou příště při výběru štábu uvažovat ve stylu: Skip Woods? Skip him. John Moore? No more.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Krčím plecami. Nie som nadšený, ani spokojný, ale nevidím ani dôvody na prehnanú nenávisť. Ako pokračovanie najlepšieho akčného filmu všetkých čias je to samozrejme katastrofa. Ako výplachové akčné béčko je to OMNOHO lepší film ako napríklad obludne preceňovaní Expendables 2. Toto má aspoň veľa akcie (a miestami fakt dobre natočenej), nejaký základný ústredný vzťah a Willis obstojne hlási. Scenár vrcholiaci vyznaním otcovskej lásky je prirodzene totálne peklo. 5/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na to, že McClane je neustále v nějaký smrtonosný pasti má docela dost dětí, ale to by byl ten nejmenší průser v tomhle prošlým chilli. Ach jo, nikdy mně při hodnocení filmu nebylo tak smutno jako tady. McClane je jeden z mých top akčních miláčků, ale tohle bylo jak rána kraví prdelí do ksichtu. Co to kurva, doprdele mělo bejt ? Jestli se smrtka bojí navštívit Chucka Norrise, tak McClane musí smrtku rovnou královsky prcat, jinak totiž absolutně nechápu drtivou většinu akčních scén. Tohle už není McClane, polda co je v nepravou chvíli ne napravým místě, tohle je dítě Chucka Norrise a supermanový dcery. Sral bych na blbinky jakože s Moskvy do Černobylu to je deset minut autem nebo že výbuch v Černobylu narvaným plutoniem udělá bác jen na oko, uměl bych i zkousnout, že Bruce se zde dělí o prostor s Jaiem v poměru 50% na 50%, ale co už nepřejdu, když uprostřed přestřelky najednou začnou rodinný dramata o tom kdo se staral dobře o dítě a kdo ne, jako ty voléééééééééé tohle je DIE HARD !!!!!!!! a ne Kramer vs Kramerová, já si chvílema připadal, jak na nějaký rodinný terapii a ne na akčním filmu. Ovšem jen chvilkama, protože pak si pan režisér zřejmě řek, že akce znamená nechat všechno zničit a tak to tam lítalo patý přes devatý a digitální oheň, digitální kulisy, digitální všechhno zcela ovládlo plátno a já na to všechno říkám FUCK OFF !!! Já chci zpátky McClana z 90 let nebo se rozzlobím a budu zlej ! Tohle velký tělo s malým pinďourem si strč do prdele Hollywoode ! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • Úvodní honička se natáčela 82 dní a na vrakovišti po ní zůstalo několik desítek po ní zůstalo desitek luxusních vozidel. (jenik71)
  • Jedním z partnerů filmu je společnost Mercedes-Benz, která produkci dodala několik vozidel. Ve filmu se vyskytuje celkem 14 modelů této značky, včetně jednoho vozidla Maybach 57. Silnou čtyřku tvoří modely Sprinter, řízen Jackem (Jai Courtney) během honičky, Unimog, řízen Johnem (Bruce Willis) během honičky, G-Class, který je ve filmu náhradou za zničení Unimog, a Zetros, kamión v Černobylu. [Zdroj: mercedes-benz.com] (Adrai)
  • Celá oblast okolo elektrárny Černobyl a města Pripjat je pod stálou vojenskou kontrolou a není jednoduché se do ní dostat, natož přímo osobním vozidlem. Obě místa jsou od sebe navíc oddělena téměř 5kilometrovou zalesněnou oblastí a nikoliv budovami jako ve filmu. (Adrai)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno