Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Trefa do čierneho…a to v rámci pikantného humoru, politickej nekorektnosti a toho príznačneho anglického absurdizmu. Ku Cohenovi by som to neprirovnával, ten je napriek svojmu konceptuálnemu podpichovaniu viac cheesy a user-friendly než Morris ktorý nezakrýva vážne mienenú angažovanosť a jeho situačné vtípky sú čo do komplexného uchopenia viac cutting edge. Po expozícii to vyzeralo na odvážny mockument so spoločenským komentárom na margo slobody slova, ale som rád, že sa to nakoniec zvrtlo do perfektne vypointovaného a vrstevnatého satirického pekla, ktoré to montypythonovské velice záživne variuje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja sa bojím, že klasický britský suchý humor trochu utrpel českým dabingom, v ktorom som film videl. Prvú polhodinu som čakal, kedy sa ten humor konečne dostaví, avšak uvedomil som si, že už ho sledujem od začiatku. Väčším problémom ale bude fakt, že sami teroristi ani nevedia, čo chcú a kde nakoniec onen atentát uskutočnia, takže po sebe iba pokrikujú a vlastne ani nič poriadne nerobia. Niektorým scénkam a fórikom sa nedá nezasmiať, ale ako celok sú Štyri levy trochu bizarnou zmesou komédie a krvavej drámy, čiže vlastne neviem, čo si mám z filmu odniesť a čo nám ním chcel režisér presne povedať. Striedajú sa tu obohrané klišé, ako strielanie z pancierovej päste opačným smerom (koľko krát sme to už videli) s geniálnymi hláškami ("Na psa padla hlava zo stromu, ktorú ste zakopali 5 metrov pod zem"). Možno to v budúcnosti vyskúšam ešte v originálnom znení a upravím hodnotenie. Moja skúsenosť je niečo podobné, ako pozerať Cohenove filmy s dabingom. 70%. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

děsivé,... a vražedně vtipné. Britové znovu dokazují, že si s korektností nedělají těžkou hlavu a svým typickým, tentokrát černě okořeněným, humorem získávají další body. Bere se to celé s velkým nadhledem, ale při mnoha scénách (pohádka na dobrou noc, omarův rozhovor s manželkou) je vidět, jak mrazivé téma to zpracovává. A tak divné "hrdiny" jsem ještě neviděl v žádném filmu. Mám velkou chut tomu napálit 5, ale za určité poklesy tempa a nějaké ty opakované motivy "jen" velmi dobré 4. Závěr je brilantní. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá britská komedie o radikálních muslimech. Střílí si z nich opravdu neskutečně. Celou dobu nemotorně připravují útok, který nakonec nevyjde úplně podle jejich plánu. Je to spousta skvělých hlášek a obsazení je taky dobré. Například část ve výcvikovém táboře je super. Asi bych tento film muslimům nedoporučil. "Cíl je medový méďa." :D ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Aláááhu-akbar!!!...Bum!!! Nie, to nebola bomba, iba papierové, vystreľovacie konfety, ale reakcie davu som si užil. Aj z takej vážnej témy akou je samovražedný atentátnik sa dá vytrieskať slušná komédia. Štvorica tupcov arabského pôvodu sa dá dohromady a plány sú veľké. Ak by sa dalo, odpálili by aj celý Londýn. Ešteže sú nielen tupci ale aj babráci, preto cesta k odpáleniu je fakt vtipná. Najviac ma pobavil "Abdul" so sluchátkami na ušiach, fakt dobrá maska. Jeho výklad o nakupovaní v rôznych hlasoch(hlas IRA !) ma pobavil a jeho nečakaný odpal ma dostal takmer do kolien. Že to v závere zájde až tak ďaleko je jediný problém tejto skvelej komédie. Ako komédia by to malo mať o niečo veselší záver, ale inak zábava. "Aláááhu-akbar!!!" Bum!- Bum!-Bum!-Bum! Štyri hviezdy...80%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • V den premiéry filmu na festivalu Sundance, tedy 23.ledna 2010, byla ve Velké Británii zvýšena pohotovost v důsledku nepotvrzených spekulací ohledně teroristického útoku. (HellFire)
  • Film bol natočený v anglickom Sheffielde, pričom aj slávny Londýnsky maratón je tiež nasnímaný v uliciach Sheffieldu, nie v Londýne. (odvedle)
  • Scéna na tržišti v Pakistánu se ve skutečnosti natáčela v Indii ve městě Hyderabad. (HellFire)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama