Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný film, který se věnuje problematice přebytečných končetin a přelidněných drogérií. Jedná se totiž o snímek, pojednávající o partě teroristů, kteří se snaží spáchat nějaký atentát a vzít sebou na onen svět co nejvíce bezvěrců.Bohužel, nebo snad i díky bohu, jsou to neskuteční blbci, tudíž se jim celé to bombové snažení nějak nedaří zrealizovat. Vřele doporučuji všem muslimským divákům a lidem, kteří se chtějí upřímně zasmát u této hořko sladké komedie, která je plná zmatených teroristů a mrtvých ovcí. Černý humor už dlouho nebyl černější a parodie na terorismus nebyla více cynická. 70% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nehnevajte sa na mňa, všetci zastáncovia pichľavej satiry a nekorektného humoru, ak napíšem, že ani jedno ani druhé v tomto filme nebolo až tak vydarené, ako mohlo byť, že som sa síce na pár miestach pobavil, ale rozhodne to nesplnilo moje očakávania drzej a v téme trochu kontroverznej čiernej komédie. potešujúce je, že na rozdiel od morrisovho krátkometrážneho filmu (jeho názov sa tu nebudem snažiť zrekonštruovať) som jeho debut aspoň pochopil. a prečo tá prehnaná kritickosť, keď som sa v podstate zabával a film nemá nejaké väčšie chyby? lebo som vážne, naozaj fakt čakal pecku, komédiu roka, úplný odviazaný britský nášup. a nič. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - FORUM OF INDEPENDENTS - Fórum Nezávislých (Four Lions / FOUR LIONS / Čtyři lvi) - Obdivuji herce Christophera Morrise, ale jako režisér to trošičku přehnal... Aby se mu toto "zesměšňování" nevymstilo... - 2. 7. 2010 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary + 2011 - 25% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších, ne-li největší, průšvih současné kinematografie je nedostatek odvahy v pojmenovávání věcí a procesů kolem nás správným jménem, konformismus a politická korektnost. Je menšina filmů, která si na nekorektnost hraje, ale jenom hrstka těch, které nekorektní skutečně jsou a zároveň mají nepopiratelné kvality. Patří k nim i Čtyři lvi, kteří představují zajímavou satiru na téma neschopnosti integrace muslimské menšiny v západní Evropě. Čtyři antihrdinové jsou bezvýznamné nuly, které žijí zapomenutelný fádní život a i když jim společnost umožňuje velmi pohodlně přežívat, svou nicotnost si nahrazují politickým radikalismem a sněním o džihádu uprostřed zkaženého světa, který jim nerozumí. Scénárista neváhal jít až na hranu, a tak se o terorismu jenom nemluví, ale taky jedná a dokonce ve jménu Alláha i umírá. Čtyři lvi ukazují, že se dá udělat nekorektní provokativní film i bez zbytečných vulgarismů a vtípků ze suterénu a la Saša Baron Cohen. Ale přesto všechno ode mě nejvyšší hodnocení nedostanou. Přece jen tempo a kvalita scénáře kolísá a ze čtyřlístku hlavních hrdinů si ode mě absolutorium, pokud jde o výběr vhodného hereckého typu a předvedené herectví, zaslouží jenom Barry alias Nigel Lindsay. Přesto jde o v daném žánru a dané tématice asi nejodvážnější filmový počin dneška. Celkový dojem: 80 %. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

| Scenár: Chris Morris, Jesse Armstrong, Sam Bain, Simon Blackwell | Hudba: Phil Canning | Produkcia: Mark Herbert, Derrin Schlesinger | Distribúcia: Optimum Releasing (UK), Drafthouse Films (US) | Štúdio: Film4, Wild Bunch, Optimum Releasing, Warp Films | Rozpočet: 2.5 miliónov £ | Tržby: 2,932,366 £ | ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Film bol natočený v anglickom Sheffielde, pričom aj slávny Londýnsky maratón je tiež nasnímaný v uliciach Sheffieldu, nie v Londýne. (odvedle)
  • Pokud jste si koupili DVD filmu, počkejte v sekci "vystřižené scény" na přílet racka a poté zmáčkněte ENTER. Dostane se vám pohledu na více bonusových scén. (HellFire)
  • V den premiéry filmu na festivalu Sundance, tedy 23.ledna 2010, byla ve Velké Británii zvýšena pohotovost v důsledku nepotvrzených spekulací ohledně teroristického útoku. (HellFire)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama