Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 4
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 4

Recenze (400)

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sezoně - až směšně slaboučké. Dějové změny a zkratkovitost naprosto ničí motivaci postav, dokonce ani očekávané epické zobrazení katastrofy při zjevení kupole se nekoná, a je dokonce ještě mnohem komornější než v knize. Klíčová postava Juniora působí neskutečně trapně, a obecně skoro všechny změny oproti knize jsou k horšímu. K tomu nepřispívá ani tragický cast, kromě Deana Norrise je to jako spolek ochotníků. Hodnocení druhé sezony - neskutečná sračka. Knižní předloha dávno zapomenuta, a nastává čas na totální dějový marast. Skoro všechny díly kolísají mezi trapné a hrozně trapné, postavy nemají žádný vývoj a prostě jsou chvíli hodné a chvíli zlé, aniž by to jejich okolí nějak zvlášť vadilo. Mrtví náhodně ožívají a živí vesele korzují z kopule a zpátky. Jako, vážně? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na tomhle zatraceném místě nikdy nevíš.......... Knihu Pod kopulí od Stephena Kinga jsem četl, a tak jsem zvědav na její filmové zpracování. Naštěstí žádné protahování, ještě se ani nestačíme seznámit z městečkem Chester's Mill a jeho obyvateli a děj se rozjede. CITÁT - Je to nějaký druh neviditelné ohrady...........Něco jako pro psy.......... Obyvatelé Chester Millu začínají svůj první den v Pekle, respektive pod kupolí. Když jsem viděl, že produkci má jak Stephen King tak Steven Spielberg, začal jsem tušit, že to bude velmi dobré. King je zárukou napětí a Spielberg zase zárukou trikové stránky příběhu. Jen dotoho hoši. CITÁT - Jsme v pasti........... Hned na počátku je pár dobrých triků, které sice postupem času slábnou, ale zase je tu stupňující se napětí. CITÁT - Jsme pod kupolí, znamená to, že tu všichni zemřeme................. Malé městečko se zásahem kdoví od kud ještě zmenší. Obyvatelé jsou jako v akváriu. CITÁT - Co budeme dělat až dojde chleba a burákové máslo?............ V pátém díle okolo 35 minuty zazní Skeeter Davisová. Celá ta scéna je síla. Mnoho diváku zcela jistě u této scény uroní slzu. CITÁT - Je to legenda............ Tak a teď už jen očekávat, jak se tvůrci poperou z vyřešením zajímavé a zvláštní situace. V knize to znám a možná ani neočekávám stejný konec, ale nechám se překvapit. CITÁT - Nevědět co bude dál je horší.......... Snad bude pokračování. DRUHÁ ŘADA - Hned úvodní příběh je vlastně dokumentem z natáčení, o hercích a obsazení z náhledem do budoucnosti. Pak se to rozjede. A hned první díl vás vysloveně a doslovně zmagnetizuje. CITÁT - Ještě není pozdě......... Jídlo dochází, lidé začínají šílet. Stephen King a Steven Spielberg nám přichystali čím dál více překvapení. Nové poznatky, nové postavy a nové nebezpečí. Jo, bude i naděje, ale moc si od toho neslibujte, protože se natáčí třetí řada. CITÁT - To není bůh, to je Darwin.......... ()

Reklama

Nautila 

všechny recenze uživatele

Klasická Kingovka podle šablony, kterou už desítky let odmítá inovovat. Overly manly šerif? Check! Paranoidní blázen roznášející paniku? Check! Tajemný frajer? Abusivní přítel? Banda balíků s homofobními problémy? Všecko, všecko, jako vždy. Proč ještě točit dále, vždyť stačí jeden díl na představení charakterů a divák si může zbytek dění pospojovat. V knihách to ještě nějak funguje díky dusný atmosféře (i když od určitý doby se taky pěkně cáká na místě), ale filmově je to čím dál horší, kór, když ani jedna z postav nedokáže vzbudit ani kapku zájmu nebo sympatií. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Určitě to není špatnej seriál, ale já jakožto obrovský fanoušek Kinga a díla "Under the Dome" nějak nemůžu zkousnout tohle zpracování velkolepého díla. Není zde téměř žádná podobnost, jen jména občanů Chesters Mill jsou stejný, ale ani charakteristika postav není vůbec totožná a to mě asi štve nejvíc. King vystavěl dílo především jako podobiznu Goldingových děl, aneb jak se člověk chová v nepříhodné situaci, kdy je omezován prostorem a okolnostma. Je to především o psychice a změně chování postav, o tom jaký kdo má úmysly a oč mu běží. Zde to jakž takž takovým způsobem vplácávaj do děje, ale není to určitě fungující s celým seriálem. King sám říká, že se mu líbí, že děj změnili a maj neomezenější možnosti jak s ním naložit, což je pravda, ale když už zpracovávají seriál na motivy knihy, já bych určitě rád uvítal určitou similaritu. Především Rennie mě moc moc zklamal. Dean Norris je dobrej herec, ale má špatně napsanou postavu. Ani se asi nehodlám pouště do druhé série. Určitě zklamání. 45% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 50%. No jak jsem se těšil, tak už bylo jasné, že po pár episodách se z toho stane zbytečně natahovaná fraška. Místo, aby se řešily důležité věci, tak je tu hlavně zpočátku prostě několik výplňových dílů, které to nikam neposouvají. Knižní předlohu jsem četl zatím pouze do třetiny, ale i tak lze vidět, že se tvůrci inspirovali jen velmi volně a uzpůsobují si postavy dle sebe. Třeba, že postava, která je knize zabita v podstatě hned na začátku, tak tady je jednou z hlavních postav, plus postavy, které v knize nebyly a tady jsou trochu do počtu. Kdyby se tohle uzavřelo jako minisérie po 13 dílech, tak by to snad šlo, ale čeká nás bůhví proč druhá sezóna a ještě více zbytečně vaty. Pokud jí seriál neskončí, tak dam odpad čistě pro chamtivost producentů. A to první epizodu další série napíše sám Stephen King. Season 2: 40%. Vzdávám to. Zbytečně natahované a už i blbé. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Dale 'Barbie' Barbara (Mike Vogel) je zobrazen jak jako malý chlapec dělá žlutý obtisk dlaně na červených dveřích, ale hned ve všech dalších záběrech je vidět, že má ruku od červené barvy. (KM Phoenix)
  • Seriál má s knižnou predlohou spoločné len mená hrdinov spolu s ich životmi, ďalej názov mesta a fakt, že je tam kupola. (readan)
  • Tvůrce knižní předlohy Stephen King se objevil v prvním dílu druhé série ve scéně v bistru, jeho postava pronesla jednu větu. (mynonka)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama