Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (691)

kingik 

všechny recenze uživatele

Páté dostaveníčko se Smrtí je příjemně brutální a s obehraným námětem pracuje s nadhledem. Ona obezřetnost je na místě, protože dívat se do nekonečna na stereotypní umírání zúčastněných postav bez větší dávky invence, dost dobře nejde, ale tady se problém odboural. Zase se tady vyskytne jeden mladík, který má hned v úvodu nevysvětlitelnou předtuchu, že autobus, do kterého nasedne se svými kolegy z práce, se po chvíli zřítí z mostu. A skutečně se tak stane. On a několik jeho kolegů však přežije, ačkoliv Smrt se nerada nechává ošálit a vlastně se ani ošálit nenechá. Následuje řada úmrtí, která jsou natočena naprosto perfektně, brutálně, a co je hlavně důležité, oproti předchozím dílům, jsou dokonce i napínavá. A nevěřili byste, co může všechno zapříčinit šroubek, který spadne na kladinu, anebo jak dopadne banální operace oka. Navíc drobný posun bych viděl i v samotném jednání postav, jak čelit nepřízni osudu a co podniknout v rámci záchrany vlastní existence. Úvodní zřícení mostu hravě strčí do kapsy všechny předchozí katastrofy ze všech předchozích dílů této série. Naopak větší propracovanost by si zasloužily dialogy, kterých není naštěstí mnoho, ale určitá naivita nebo jalovost se jim upřít nedá. Tento díl je skoro tak dobrý, jako nepřekonatelná jednička, což jsem nečekal. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Final Destination 5 nech sa už tvári akokoľvek vierohodne,je už pre mňa len príjemnou bodkou za celou touto ságou o pomstichtivej Smrti.. Efekty padajúceho mostu zrejme pohltili celkový dojem o filme ktorý sa postupne vytráca,čakanie na smrť začína byť po polovici filmu už nudné a otrepané...klišé scénami a dialógmi nabitý scénar a námet už je viac menej za zenitom...Napätia a akcia však nechýbajú,no vzápätí odzbrojujúcie dialógy sa absolútne vymykajú racionalite,dynamika príliš kolísavá a nepresne usadená do dejovej línie (v podstate nič nové u filmoch typu Nezvratný Osud)...Aj napriek tomu,som sa tešil na nové spôsoby nešťastných úmrtí,niektoré slabšie no niektoré sa vydarili... K záveru iba dodám,dobré efekty, povznášajúca atmosféra a skvelý koniec. ()

Reklama

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Neexistuje filmová série, u které bych nadávala víc než u této!! Naprostá, ale naprostá ... Ani napsat to nemůžu. Jednička se ještě dala, ale pak to šlo všechno do kopru, fuj. Nelogičnost a debilita všech úmrtí z toho stříká na všechny strany, stejně jako hektolitry krve, ve kterých se tvůrci vyžívají, hnus, ble, fuj! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než trojka a čtyřka. Bavil jsem se velmi dobře. Úvod na mostě je i přes tu šílenou digitální krev velmi poutavý. Následné smrti stojí za to (vyplatí se počkat si na BRRip, kdo kouká na nějaký CAM nebo TS je idiot). Herci hrají hrozně. Závěr velmi mile potěšil. Protože jsem dal skvělé jedničce 4*, tak zde musím dát o jednu míň. Je to tak na úrovni dvojky, škoda, že se nevymyslelo něco navíc, co by tuto sérii výrazně oživilo. Každopádně je to po předchozích zpackaných dílech milé překvapení. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. V trojke a štvorke sa z toho stala pomaly až čierna komédia. Piaty diel je návratom k temným, nadprirodzeným koreňom. Rozhodne mu prospel návrat k ponurej atmosfére prvých dvoch častí „tušenia niečoho zlého“. Rovnako je to myslím prvý raz, čo hrdinami nie sú školáci, ale dospelí mladí ľudia v zamestnaní. Príjemne vážnu atmosféru ešte viac vylepšilo angažovanie viacerých ďalších dospelých vedľajších postáv, ako sú šéf alebo policajt. Prekvapením sú mimoriadne brutálne krvavé efekty (pri hrazde som bol šokovaný). Spolu s pochmúrnou atmosférou prvých dvoch častí sa do päťky vracia aj maskot prvých dielov, obľúbený Tony Todd. Inováciou v scenári je vrah z mäsa a kostí, čo je príjemne osviežujúce. Skutočnou bombou je však až úplný koniec, kedy sa dozvieme, že sme sa v skutočnosti celý čas pozerali na prequel jednotky!!! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • Začátek filmu s bortícím se mostem představuje se 4 minutami a 44 vteřinami nejdelší úvodní katastrofickou scénu z celé série. (Linkyc)
  • Pracovní název byl 5nal Destination. (jackson18)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 42,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 157,9 mil. (NIRO)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama