Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

VIPerson 

všechny recenze uživatele

Aliens - 3*,Time Travel 4*,The Story Of Everything 5*...jsem tolerantní,empatický člověk a nejsem ani zlý.Ale vyprávění a pohled Stephena Hawkinga mě dost iritoval a štval (nevěděl jsem zda cítit lítost,obdiv atd).Jako dokument o faktech,která mi byla přiblížená velmi efektivním a snadným způsobem je to však výtečný materiál a daleko zábavněji podaný než ve většině základních škol.Jinak Benedict Cumberbatch je skvělý vypravěč. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Rád si poslechnu úvahy chytrých lidí z téměř jakéhokoliv spektra oborů. A protože Stephen je eso přes fyziku, s chutí jsem šel do toho. Všechno, co zde zazní, jsou vlastně úvahy založené na fyzikálních zákonech. A protože o fyzice vím velký kulový, nezbývá mně, než mu věřit. Navíc to podává zábavně a pochopitelně, což u fyziky není častý jev, takže můžu jen doporučit. ()

Reklama

Devilian 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný dokument a dá se nad ním skvěle přemýšlet. Informace jsou v něm podány výbornou a jednoduchou formou, takže se z toho i páťák základní školy dozví mnohem víc než ze 4. ročníku středoškolské fyziky, aniž by mu explodovala hlava. Tímhle se jen můj zájem o vesmír a budoucnost prohloubil a uvedl mě na cestu k dalším dokumentům (např. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem). Zahoďte učebnice, je tu Hawking. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Poutavě a nádherně graficky zpracované a komentované výzkumy, vize a teorie o vesmíru jsou podané přívětivou formou pěkně srozumitelně, že se ani astrofyzikou nepolíbený divák v tomto dokumentu neztratí a záplava pojmů a temné energie ho neutopí. Tohle tajemství vesmíru je pro úplně každého. 95% (viděno v orginálním eng znění i v cz verzi) ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Aliens - 75% - Jsem až překvapen, že pan Hawking se takto poddal sci-fi fantazijím. Time travel - 70% - Vcelku nic nového, ale to se dalo čekat. The Story of Everything - 95% - naprosto komplexní průvodce po historii a budoucností Vesmíru, směle navazující na klasiky jako je Cosmos. Celkově 85% - pět bodiku přidávám za úchvatný hudební doprovod. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama