Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Samotný film je celkem hodně předvídatelná stokrát viděná záležitost a jediné co z toho dělá záližitost (;)) jedinečnou,je Adam Butcher (to jméno sedí;D?).Ten se pro tuhle roli narodil a budu ho sledovat co předvede dál.Vražedný upřený pohled v krví podlitých očích a člověk vidí ten adrenalin a touhu ničit,bít a nic víc v hlavě.Exploze a totální zatmění.Ten jeho výraz je fakt mazec.Jako by sám nevěřil co se to s ním děje;)).Přitom vzhledem připomene hubenější a mladší verzi Liama Gallaghera (každopádně jasný anglánský grázl a čumím že je z Kanady).To snad ani nehrál.No líbil se mi hned ze startu;D.Bez něj tak za 3 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Perfektně zahrané drama, které nestojí na výkonu jednotlivce, ale celé skupiny vedlejších komparzistů (jehož výběr k filmu s vězeňskou tématikou považuji vůbec za nejpovedenější za poslední dobu) i hlavních aktérů! Počínaje kamerou, střihem a poutavým námětem, přes dechberoucí herecké výkony a hudbu, až do gradujícího závěru dostanete vězeňskou nakládačku, díky které ale nepocítíte šrámy na těle, jako většina zdejších "zabásnutých" jedinců. To, co Vás potrápí bude vědomí toho, že "tohle" tady bude vždy , ať bude snaha sebevětší! ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně slušně zvládnutá sondička do fungování napravného zařízení pro mladistvé.Nicméně s originalitou to tady není až tak slavné a na podobné téma by se jistě pár dalších a výraznějších snímků našlo.Tady si sice také najdou silnější momenty,ale ve finále se nemůžu zbavit dojmu určité rozkolísanosti a nevyrovnanosti...60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý stojí predovšetkým na hereckých výkonoch, hlavne A. Butchera. A ako to už v takých väzniciach pre mladistvých chodí, je plný násilia, brutality a silných dramatických scén. Musím pochváliť aj casting vedľajších postáv, väčšina z tých výrastkov bola nesympatická už na pohľad, čo bolo v zaujímavom kontraste s hlavnou trojicou, ktorých si divák, aj napriek tomu čo sú zač, po čase aspoň trocha obľúbi a vo vzájomných súbojoch im potom drží palce. Škoda toho záveru, niečo podobné sa dalo čakať, no vadilo mi to nejednoznačné jednanie dozorcov s hlavnou postavou, chcelo to explicitu a žiadne ďalšie pochyby čo s ním bude ďalej. Uspokojivý koniec skrátka chýbal. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Vězeňské drama, které hodně syrovým způsobem popisuje příchod skupinky tří mladistvých pachatelů do nápravného zařízení. Jednoduchý film, co jasně rozdal karty hned na začátku, popisuje strach nových vězňů před ostatními kumpány a neustále nasranou atmosféru, kde k vypuknutí násilí není daleko. Vyzdvihnu hlavně obsazení Butche, který rozhodně nebyl majákem spravedlnosti, ale sledovat jeho velké, násilné oči při touze po pomstě bylo fascinující. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v USA, tak celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii New Brunswick. (MikaelSVK)
  • Na konci film je spomienka na Ngyuen Nuoc Luu. Bol to kameraman, ktorý zomrel štyri dni pred dokončením nakrúcania. (TomasB.)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama