Reklama

Reklama

Zlí hoši

Trailer

Obsahy(1)

Mick O'Brien (držitel Oscara Sean Penn) je šestnáctiletý problémový kluk, který nešťastnou náhodou zabije mladšího bratra drogového dealera jménem Paco Moreno. Je poslán do nápravného zařízení pro mladistvé, kde musí každý den bojovat o holé přežití. Mezitím Paco brutálně znásilní Mickovu přítelkyni. Když se to Mick dozví, hodlá utéct na svobodu a pomstít se. Po zdařilém útěku je však vrácen zpět. Do stejné polepšovny je následně umístěn i Paco, který myslí také na pomstu. Film je vyhrocen soubojem, jehož výsledek potvrdí, že k určitému polepšení v tomto případě opravdu došlo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zaciatky Ricka Rosenthala boli zaujimave. Po skvelom Halloweene 2 zaujal touto drsnou vazenskou krimi dramou. Filmu vyrazne prospieva zaujimavy scenar, atmosfera, herecke obsadenie (Sean Penn, Ally Sheedy, Clancy Brown) a zopar efektne vyhrotenych scen (znasilnenie, utek, bitky, zaverecne zuctovanie). Miestami vsak straca tempo a nebolo by naskodu zopar scen vystrihat. 80% ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Výlet do jiného světa, kde vládnoucí třídou jsou švábi. Jinak vcelku poutavá dětská gangsterka, místy napínavá, přičemž se zdá, že v pasťáku, v němž se větší část děje odehrává, je to až na nějakého toho holuba v jídle (a sem tam bimbo v kaďouře, když má jeden smůlu a vypadá sladce) celkem pohoda džez. Občasné divné záchvaty morality (hlavně vychovatel co „strávil půl života v gangu“ mohl ubrat na patosu) jsem kupodivu obstojně přežil. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Kruto krutý gangsta hustoles čpějící až za roh drsnou pózou, špínou ulice, vězeňskou šlichtou a hlavně americkým klišé stereotypem, který tady, v podobných (někdy doslova shodných) formách, bylo, je a bude. Pokud stejně jako já milujete pastelové teenager osmdesátky, tak není od škody občas zabrousit i o do jejich „hrubších“ zákoutí reprezentovaných delikventským matchem Sean Penn versus Esai Morales. ps: škoda moralizujícího konce….jedna rána, která nepadla vedle a bylo o hvězdičku navíc. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Cesty boží vedou někdy podivnými stezkami. Příběh o nemorálních, odsouzeníhodných trasách lidské společnosti, o nenávisti, pomstě a také o dychtivosti po penězích. I přes kupu drsných póz, které jsou spíše úsměvné se dle mě jedná o vcelku naturalistické dílo popisující (ne)poučitelnost a špínu lidské duše. V rámci tématu docela obstojné dílo, které však bohužel na můj vkus často střídá záživné a nezáživné pasáže. Hudební podbarvení to sice lehce kompenzuje, ale stejně to za mě není více jak 70% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Lehce se do vězení dostává, těžce odchází. Sice to není vězení, ale nápravné zařízení. Dějí se tu stejně hnusné věci a mladiství jsou horší než dospělí. Hlavní postava Mick, se nenechá zlomit prostředím ani lidmi. Musí se hodně zatvrdit, aby vydržel až do konce. Příběh je pestřejší, protože do vězení přichází Mickův nepřítel z ulice. Kdo z koho ? * Všimněte si první herecké role Alana Rucka ( Stuart Bondek ze seriálu Všichni starostovi muži ) . ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Sean Penn si nechal kvůli filmu vytetovat hlavu vlka. (Fenk)

Reklama

Reklama