Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Náznaky tam byli velmi dobré, leč nepodařilo se je úplně dotáhnout. Vcelku variabilní dějová linie na konci sklouzla do trošku nelogického vyvrcholení. To nic nemění na dobrém dojmu z filmu. Adama Butchera si umím představit v nějaké krásné záporácké roli - ksicht na to rozhodně má, jen to chce ještě malinko zapracovat na hereckém řemesle. 68% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Chlapci, ktorých by ste v skutočnom svete nechceli stretnúť. Ale v tom nápravnovýchovnom ich hádam aj začnete ľutovať. Každý sa tam dostal za niečo, a nie každému ten pobyt v zariadení pomôže. Film vlastne iba ukázal, že prežije len ten najsilnejší, že zlo plodí zlo a pomsta tam má vždy svoje miesto. No a tí "lepší" si to vždy odnesú. Adam Butcher skvelý výkon, veľmi uveriteľný. ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Vězeňské příběhy jsou buď špatné, nebo skvělé. Ty špatné se snaží vždy zachránit herecké výkony. Tenhle nic zachraňovat nepotřeboval, ten je špica sám od sebe. Tady najdeme kus od všeho, co může současné filmařské umění nabídnout. Originalitou snímek opravdu nepřetáká, ale rozhodně luxus mezi současnými vězeňskými dramaty, který se alespon částečně snaží vyhnout zbytečným klišovitým scénám a nesmyslně dlouho sekvencí. Tady to zkrátka ubíhá a pořád se něco děje. No, ale budu optimista tu pátou si přece jen zatím schovám. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ani jsem se nemusel dívat na základní údaje a hned jsem pochopil již po pár minutách, že Dog Pound musí být filmem z evropské produkce. Američané dokáží natočit silné filmy, ale ne takto realisticky surové. Zde v Dog Pound vám nejsou osudy hlavních hrdinů ani trochu lhostejné. Když přijde smrt, tak opravdu cítíte zármutek, něco vám schází, takže ne jako u nějakých vyumělkovaných filmů. Prostě surová a drsná realita nápravného zařízení Enola Vale. Ve svém žánru jeden z nejlepších filmů. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ctkj?? (Rozuměj: Co to, kurva, je??) Další sociologická agitka o vině fuj, fuj, zlého systému, který nejprve vyprodukuje a potom nemilosrdně semele ubohé, nevinné děti, které ani nemrknou okem a podřežou vám krk, když se na ně škaredě podíváte? Který systém patologické sociopaty nevytváří? Když některému z takovýchto andílku "schválně" sedmkrát spadne na kudlu někdo z vaší rodiny, budete přemýšlet a) O jeho účinné nápravě a návratu do společnosti b) O trhání nehtů a lámání v kole. ? I takový Ghándí by neuroticky obtahoval b). Filantropové, v tomhle případě jděte do prdele! Takoví zmrdi si peklo na zemi zaslouží! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Snímka je prerábkou anglického filmu Scum (1977). (Durexon)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení. (Dr Lizal)
  • Na konci film je spomienka na Ngyuen Nuoc Luu. Bol to kameraman, ktorý zomrel štyri dni pred dokončením nakrúcania. (TomasB.)

Reklama

Reklama