Reklama

Reklama

Eric je mladý delikvent, jenž byl předčasně uvržen do nelítostného a zlověstného světa za vězeňskými zdmi. Každý den bojuje za svoji existenci a přežití v drsných podmínkách mužské věznice. Vedle toho jej výrazně ovlivňuje vztah ke svému otci Nevovi, muži, jenž většinu svého života strávil za mřížemi. Eric se s ostatními vězni učí, jak zvládat hněv a agresi a objevuje nové možnosti přežití. Život ve vězení však přesto stále skýtá řadu nebezpečí a nástrah. (claudel)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (68)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

bohužel se musím připojit k názoru,ž pokud je tohle považováno za nejlepší britský film roku,ten kdo tohle pronesl jich zřejmě moc neviděl.Starred Up má solidní potenciál,který ovšem není ani zdaleka využit a film působí hodně nekonzistentním a nevyrovnaným dojem.Soldiní pasáže tak střídají ty zbytečně natahované a někdy zase film připomíná přestylizovaného Bronsona.Závěr navíc vyznívá úplně do ztracena a dojem je pak vlastně nijaký...50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Drsný návod na to, jak si získat v kriminále respekt. Vlastně se jedná o extrakt čistého násilí a neustálého fuckování. Linky s otcem a synem potažmo se skupinou či s kápem kriminálu jsou tu jen proto, aby navodily dojem nějakého děje. Ale ten byl jen zástupný. A tady to vůbec nevadilo. Jack O'Connell nezklamal ani tentokrát a potvrdil, že je do budoucna velkým příslibem. 70% ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Je-li Starred Up nejlepším britským filmem tohoto roku, jak někteří recenzenti tady na ostrovech tvrdili, pak je to docela smutné. Potenciál stát se jednou z nejzajímavějších výpovědí o životě ve vězení rozhodně má a proti úvodním scénám nelze mít námitek. Očekávání, která do něj člověk v úvodních minutách vloží, však po dějové stránce nenaplňuje. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Jedná se o čistou snahu definovat tradiční chlapáctví. Režisér nikam neuhýbá, nikoho nemění, před ničím nezdrhá, neměkne. Čirá syrovost. Tady to není o hledání lidskosti ve zdánlivý brutalitě, nikdo se tu nesnaží napravovat, léčit, dávat naději. Přesto najdete sympatie, humor a skvělý happy (?) end - v drsné realitě brutálna a zkažena. Vynikající kamera, režie a famózní Jack O´Connell a Ben Mendelsohn. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Docela chápu, co všechny na tom filmu tolik štve, je pravda, že se děj vlastně skoro vůbec neposouvá a nic vážného se tam neděje, ale pořád to je pro mě úžasné Drama s dokonalým Jackem O'Connellem, je skvělé jak se dokázal vyšvihnout až do takových filmů, zaslouží si to, je to skvělej herec. Zpátky k filmu, jak už jsem psal, nic se tam neděje, ale film uteče hrozně rychle, já myslel, že mám za sebou 30 min a ona už byla nějaká 110 minuta, film mě dost vtáhl do děje a naprosto jsem si ho užil, linka fotřík/syn je skvělá a bejt syn a zjistit tohle o svém otcovi, o kterým si myslím, že je jeden z vůdců vězňů, tak ho asi pobodám a někde ho zahodím... Konec filmu je skvělej a v jednu chvíli mi bylo fakt úzko z toho, co se tam dělo, ale celé to dopadlo tak jak to dopadlo a já jsem spokojenej. 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v slávnej väznici Crumlin Road na severe Belfastu, ktorá je od roku 1996 uzavretá a v súčasnosti slúži ako turistická atrakcia. Trvalo 24 dní, z toho 18 dní v kuse. (ambron)
  • Termín "Starred Up" sa vo Veľkej Británii používa na pomenovanie predčasne presunutých zločincov zo zariadení pre mladistvých delikventov do väzení pre dospelých. (ambron)
  • Okrem záverečných titulkov nezaznie vo filme žiadna iná hudba. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (více)

Reklama

Reklama