Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

virus10 

všechny recenze uživatele

Nevim jak tohle hodnotit. Jako pokračování dvou předchozích dílů to teda za moc nestojí. Zasmál jsem se docela dost, ale to by nemělo být účelem tohodle kousku a komedie tady psaná neni. Na druhou stranu to rychle uteklo (ještě aby ne vzhledem k stopáži) a vůbec mě to nenudilo. Jenže tohle se bohužel nedá považovat za REC!! A nejvíc trapný byly ty modlitby. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tolik promarněnýho potenciálu a nápadů. Přitom scéna "přestaň to kurva točit" mě vyloženě potěšila, protože se někdo konečně odvážil jít za hranice first person camera (známější pod názvem found footage, ale to první se mi zdá lepší). Jenže tím končí skoro všechna pozitiva. Máme tu docela sympatický pár ženich-nevěsta, ale většinu filmu se pohybujou odděleně. Máme tu brnění, jehož výhody nemáme šanci docenit. Máme tu mnohokrát v záběru meč na rozkrojení dortu, jehož ostrost však nakonec okusí jen děda s rozbitým naslouchátkem. Nemáme tu atmosféru ani intenzitu prvních dvou dílů. Tam se daly logický kiksy postav chápat díky stresovým situacím, tady se všichni chovají nelogicky i ve chvílích, kdy žádný nebezpečí nehrozí a zásadně se zbavujou zbraní a všeho, co by jim mohlo přinést výhodu. Škoda toho. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Pako Plaza nezklamal ani po třetí. Opět se mu podařilo vytvořit superkokotinu nejhrubšího zrna, která se už nemůže líbit vůbec nikomu. Vzhledem k tomu, že je ve filmu vše k posrání špatné, tak se člověk musí umět radovat z maličkostí, takže mimika a gesta strýčka byly vtipné. Myslím, že postrádá význam kritizovat film po jednotlivých částech, protože bych se jistě ukritizoval. Kdo měl tu smůlu s tímto snímkem ztratit 80 minut života, ten jistě ví o čem teď píšu. Nezlobte se na mě, ale taková pičovina, jakou bezesporu předčítání bible do rozhlasu je, může napadnout pouze totálně retardovanýho idiota. Za to by si řešisér zasloužil ukřižování v přímém přenosu, které by vysílala TV Nova. Všem, kteří se na filmu podíleli bych přikázal sežrat svá hovna, vysrát je a sníst je znovu. A to, že se snad chystá další pokračování považuji za naprostou nesoudnost, neúctu ke kinematografii a totální zradu vůči všem divákům. Člověk nemusí být vědma, aby mu bylo jasné, že i čtvrtý díl bude naprosto debilní s bude oceněn stejně jako tento - tedy opět odpadem! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bolo jasné, že Paco to sám nezvládne tak dobre (kto má napozeranú filmografiu na predošlích snímkoch spolupracujúcich pánov vie čoho je kto schopný) a len zamrzí, že najočakávanejšiu scénku (nevesta s motorovou pílou) ešte aj poriadne skurvý. Po zaujímavom svadobnom úvode, tvorca odhadzuje kameru (a Belaguero ju nemieni ani v najmenšom zdvihnúť) čo mi nevadí ako tie odľahčené situácie, ktoré vôbec nie sú funny (brnenie a už zmienená píla) aby to vylepšil nekompromisný záver ako sa patrí. I tak ostáva nemastný neslaný pocit a la Prometheus (adohráva sa to v tom istom vesmíre ale nakoniec z toho nie je ani to ani ono), no našťastie chuť na ďalšie pokračovanie nezahnal. Ako by aj mohol keď na ňom bude pracovať moj obľúbenec, hahá. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keby sa ten film volal akokoľvek ináč, povedzme "Krvavá svatba", tak by sa mu určite dostalo spokojnejších ohlasov. Nemyslím si, že to Plaza zbabral, skôr sa vydal úplne inou cestou a nakrútil klasické, ľahko komediálne zombíkovské béčko bez ručnej kamery, a čo je asi najhoršie, bez strachu. Nakrútené je to podľa mňa v pohode, masky sú na veľmi vysokej úrovni, krvi a gore je dostatok, záver potešil. Lenže problém je v tom, že sa to volá REC 3, a tým pádom je divák pripravený na niečo úplne iné. Pretože zatiaľ čo prvé dve časti sú o atmosfére a napätí, toto je čisto len o krvi a zábave. Sklamaný ale nie som, podľa niektorých komentárov som čakal, že to bude ešte omnoho horšie. Vymeniť hlavnú hrdinku, ktorej vypúlený pohľad mi pripadal, akoby bez preháňadla zhebla každú chvíľu, a dal by som s čistým svedomím 4. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ačkoli to název naznačuje, nejedná se o prequel, neboť děj se odehrává ve stejné době či dokonce později než první a druhý díl. Lze to poznat ve scéně, kdy se Koldo (Diego Martín) nachází v řídící místnosti a v televizi za ním jsou ve zprávách zobrazovány právě události prvních dvou dílů. (Teabag)
  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)

Reklama

Reklama