Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 6

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (281)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neocakaval som od toho tradicny kung-fu film, ale skôr nejaky cool mišmaš akym bol Kill Bill. RZA ma podobne ako Tarantino napozerane velke mnozstvo kung-fu filmov a evidentne je velkym fanusikom tohto zanru. Bohuzial ani zdaleka nie je takym dobrym reziserom ako Tarantino. Takze aj ked ma mnozstvo dobrych napadov, kopu viac ci menej hviezdnych hercov, nadhernu vypravu, na choreografiu k dispozicii HK legendu Coryho Yuena, tak ako celok to absolutne vôbec nefunguje a vysledok je neskutocne sterilny. Dokonca ani hektolitre krvi tomu nedodaju potrebnu stavu. Sem tam sa tam najde zabavna scena alebo cool fragment uprostred bitky, ale castokrat ani tie teoreticky dobre napady nefunguju tak dobre ako by mohli. Najlepsim dôkazom je, ze niektore sceny v trailery fungovali dokonale, ale vo filme su podstatne slabsie. Takisto hudba je celkom slusna na samostatny posluch, ale vo filme nefunguje dobre. Nedodava jednotlivym scenam potrebny rytmus a drajv, ale skôr si zije svojim vlastnym zivotom. Co sa tyka hercov, tak väcsina z nich je dost nevvyuzitych. Zaujal ma len celkom drsne pôsobiaci Bautista a prekvapivo neskutocne vtipny stary dobry beckar Byron Mann, ktory si svojho zaporaka neskutocne vychutnava. Na druhej strane je velkou katastrofou RZA u ktoreho sa neviem rozhodnut, ci je horsi jeho herecky vykon alebo artikulacia. No a bitky tiez nie su ziadna slava. Su neskutocne predratovane, takze aj ked sa objavi nejaka bitka so slusnejsou choreografiou, tak ide mimo mna. Holt tento letecky styl v ktorom je zem pre bojovnikov sproste slovo neznasam. Takze aj ked som od tohto filmu vela neocakaval, tak som sklamany a RZA by mal ostat pri hudbe. 4/10. P.S. Ja som videl predlzenu unrated verziu a kedze som sa dost nudil, tak mi pripadala neskutocne dlha. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak tady nekdo tvrde vyhulil fusekle Quentina Tarantina a Jackieho Chana. Cinske legendy v raperskem stylu? Co bude priste StarTrek muzikal? Tady je mimo snad uplne vsechno, spousta chaotickych postav s nelogickym chovanim v naprosto neprehledne smesici cehosi co neumim ani pojmenovat. Herci, kteri neumi hrat, naprosto prehnane a proti fyzice jdouci bojove choreo. Russell Crowe asi omylem vlezl do jineho filmoveho atelieru, ale co kdyz uz tam vlezl, tak si i neco zahral. Naprosto uzasna mimika Daveho Bautisty rozplace nejednoho poulicniho mima, protoze to bylo taky uplne mimo. Scenar a samotny pribeh, je tak rozmanity, jako kdyby je napsal sam Alf. A vite co jeste? qepqwekrpowfkjopijiowqjkioaejiojw ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keby to nezostrihávali z evidentne rozsiahlejšieho materiálu, prskol by som aj štvrtý šuriken. Kvôli tomu skracovaniu je prvých cca 40 minút prehustených, až chaotických, bez atmosféry. Potom film konečne naberie normálne tempo a hneď to začne byť fajn, vo finále dokonca veľká zábava. Výpravné, štýlové (ak máte trochu zmysel pre staré kungfovačky), s cool bitkami, výdatným gore (Greg Nicotero, čo dodať), milo mimóznym Russellom a mrákavami šikmookého pôvabu. Vlastne mi tam vadil len ústredný sfetovaný černoch, čo nevie vysloviť jednu zrozumiteľnú vetu. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Začnem pocitom z toho filmu, ktorý vystihuje jediné slovo - nechápem. Nechápem čo som videl, komu bol ten film určený, aký malo zmysel dať do obehu takú ťažko blbú inštaláciu plnú prehnaných degradujúcich výmyslov (hovorím o ľudoch z ktorých striekala krv ako z prepichnutého natlakovaného pivného suda, nehovoriac o dôveryhodnosti v každej snímke). O tomto filme ma teda nikto nepresvedčí, že mal nejakú umeleckú hodnotu. Takéto výkony podajú aj cigoši z ulice, čo sa hrajú na šaolinských bojovníkov. Obrovský nesúlad tvorila aj moderná hudba, ktorá sprevádzala historické súboje, čím narúšala bojovú atmosféru. Žiadne napätie, žiadna pointa, strohé lámanie kosti a vybavovanie si účtov, všetko plynie ako na páse až kým na konci nevybuchne obrovský, mosadzdný "plynový kotol" (Brass) a zrazu je hrdinom bez ruký Blacksmith (skopírovaný hrdina z Mortal Kombat). Aj keď v hereckom obsadení figuruje Russell Crowe, nemôžem tomu filmu dať viac ako 20%. Od RZAa si už ďalší film nepustím. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Starých filmových kung-fu bojůvek jsem viděl asi tak ... žádnou, tudíž nejsem úplně cílovka pro tuhle fanouškovskou poctu. Strašně jsem se nudil. Jinak ale žánrovému snažení Eliho Rotha velmi fandím, na jím produkované horory se těším (Clown, The Sacrament, The Last Exorcism II), stejně tak na jeho další režijní zářez (70's kanibalské The Green Inferno). Tam se spolu opět žánrově shledáme, Muže s železnými pěstmi ale bohužel ocenit nedokážu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)

Reklama

Reklama