Reklama

Reklama

Lov lososů v Jemenu

  • Velká Británie Salmon Fishing in the Yemen (více)
Trailer 1

Dr. Alfred Jones má mnoho důvodů ke spokojenosti. Přesto má pocit, že mu v životě něco chybí. Nečekaně je požádán, aby se zapojil do bláznivého projektu, jehož cílem je vybudování řeky pro lososy v Jemenu. Fred myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika zasloužilých britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Fred je donucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť – a přesvědčit je, aby tam plavali. Celý bláznivý projekt se zrodil v hlavě jemenského šejka, zbožného a bohatého muže, jehož láska k lovu lososů a neotřesitelné přesvědčení, že lze vírou dosáhnout nemožného, nakonec Freda nadchnou. Potlačí v sobě všechny logické námitky – i námitky své nesnesitelné ženy. Když se pak setká s šejkovou elegantní a krásnou správkyní majetku, trhlina, která se objevila v jeho pečlivě organizovaném životě, se ještě zvětší. A když se společně vydají na neobyčejnou cestu víry, a rybolovu, nesmělý dr. Jones v sobě objeví zdroj důvěry, lásky a hrdinství, který zaskočí nejen jeho samotného... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (504)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl podobně praštěný film, i když trošku míň známý, než právě tenhle kousek. Jmenoval se Výpadky proudu. Stejně jako Lov lososů v Jemenu byl absurdní a stejně tak se na něj hrozně hezky koukalo. Stejně tak jsem se ale nedokázal přenýst přes absurditu a tak nějak jsem se nemohl zbavit dojmu, že i když je nápad hezký, zpracování je moc pěkné a herci hrají brilantně, já film nejspíš už nikdy neuvidím a nebude mě to vůbec trápit. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Projekt s rybárčením v exotike mi už od úvodu príliš nešmakoval, prišiel mi umelo vykonštruovaný, už som len čakala nejakú filozofickú paralelu medzi putovaním či osudmi lososov a ľudských vzťahov...stalo sa to našťastie len čiastočne. Na druhej strane všetky negatíva vyvažovala príjemná atmosféra filmu, herci a uchu ľahodiaca britská angličtina. Film je v celej svojej "kráse" len slabším priemerom (príbeh mal pre mňa slabší potenciál a ostatné ingrediencie to dokázali len priemerne vyvážiť). ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Může být něco víc absurdního jako lov lososů v Jemenu? Určitě by se něco našlo, ale to nechme na šejcích, kterým tečou naše prachy do už tak naditých kapes. Emily Blunt je pro mě jasná volba, E. McGregor se mi zdá jako ňoumík. Občas, na první dojem a né vždy. Slaďoučký comeback z Afgánu si teda mohli odpustit, ale jak ví každý rybář, to už k lovu lososů patří. Obzvláště v Jemenu. 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hallstrom ani tentoraz neopustil svoj typicky pokojný štýl rozprávania príbehu, no zdalo sa mi, že oproti minulosti sa snažil byť viac vtipný, čo sa mu sem-tam darí. Humor mala netradične na starosti K. S. Thomas. V úlohe sebavedomej poradkyne premiéra sa zdalo, že by dokázala vybaviť aj počasie. Pri budovaní love story sa akosi pozabudlo na manželské problémy E. McGregora, ktoré nedostali priestor a odbilo sa to tým, že to medzi nimi proste nefungovalo. Ryby, rybárčenie i humor na túto tému boli po love story druhá najvyťaženejšia téma príbehu. Poznám mnoho rybárov, občas s nimi vyrazím a je pravda, že jeden rybár je nevyspytateľný, ale banda rybárov, to je hotová Al-kaidá. Lososy v Jemene? Pre pracháča no problem...80%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chce šejk vyhazovat peníze, proč si nekoupí fotbalový klub?" Mám v hlavě projekt stavby golfového hřiště pro sviště, ale k jeho realizaci mi chybí jeden nadšený šejk s pořádným ropným vrtem na zahradě. To lososové z Tesca si svého šejka našli a tak se rozjela akce, která mne nadchla svou pošetilostí, rozněžnila nesourodostí ústřední dvojice a uzemnila suchým pragmatismem dokonalé premiérské poradkyně. A taky jsem se dozvěděl, že muškaři jsou něco jako Al-Káida, což je teprve třetí obdržená informace (po získání potravy a útěku od manželky), která dává rybářství smysl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Přibližně v polovině filmu přechází Alfréd Jones (Ewan McGregor) přes Millennium Bridge v Londýně. Jenže v dalším záběru, který nabízí pohled shora, vypadá mostní konstrukce úplně jinak, než ve skutečnosti. (Mara97)
  • Film je natočen na motivy knižní předlohy Paula Tordaye, která byla v České republice vydána pod názvem „Lov lososů v Jemenu“. (Willy Wonka)
  • Film sa okrem mesta Londýn a Škótskej vysočiny natáčal aj v Maroku, ktoré zobrazovalo Jemen. Skotské sídlo šejka se ve skutečnosti opravdu nachází ve Skotské vysočině a jedná se o Ardverikie Estate poblíž jezera Loch Laggan. (MikaelSVK)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama