Reklama

Reklama

Lov lososů v Jemenu

  • Velká Británie Salmon Fishing in the Yemen (více)
Trailer 1

Dr. Alfred Jones má mnoho důvodů ke spokojenosti. Přesto má pocit, že mu v životě něco chybí. Nečekaně je požádán, aby se zapojil do bláznivého projektu, jehož cílem je vybudování řeky pro lososy v Jemenu. Fred myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika zasloužilých britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Fred je donucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť – a přesvědčit je, aby tam plavali. Celý bláznivý projekt se zrodil v hlavě jemenského šejka, zbožného a bohatého muže, jehož láska k lovu lososů a neotřesitelné přesvědčení, že lze vírou dosáhnout nemožného, nakonec Freda nadchnou. Potlačí v sobě všechny logické námitky – i námitky své nesnesitelné ženy. Když se pak setká s šejkovou elegantní a krásnou správkyní majetku, trhlina, která se objevila v jeho pečlivě organizovaném životě, se ještě zvětší. A když se společně vydají na neobyčejnou cestu víry, a rybolovu, nesmělý dr. Jones v sobě objeví zdroj důvěry, lásky a hrdinství, který zaskočí nejen jeho samotného... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (504)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,047,981Tržby Celosvetovo $34,564,651Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Lasse Hallström to dokázal natočil Anglicky chladný film, kde vynikne jedine despotická Kristin Scott Thomas, Emily Blunt a Ewan McGregor sa premárnene topia vo svojich postavách. /40%/ ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šla proto, že jsem doufala v další hřejivý film Lasseho Hallströma a přesně to jsem také dostala. Můj oblíbený režisér nezklamal. Film, který se mi přesně trefil do noty, a ze sálu jsem odcházela s příjemným pocitem, jako už dlouho ze žádného filmu. Miluju Lasseho vizuál a schopnost navodit správnou atmosféru. Film přesně zapadá do dnešní doby. Celé téma se dá brát jako jakási metafora, je o naději, kterou by člověk neměl nikdy ztrácet a i v navenek vypadající malé a bezvýznamné věci, najít svou důležitost. Jelikož je to film Hallströma, tak samozřejmě nechybí ani romantika, to milostné oťukávaní a postupné sbližování dvou hlavních postav je velmi přirozené a takové milé. Ewan McGregor a Emily Blunt si mezi sebou vytvořili výbornou chemii. Velkou část filmu tvoří humor a musím říct, že jde přesně o můj typ humoru, neskutečně mi sedl, největší podíl na tom mají hlášky Ewana McGregora a samozřejmě bravurně zahraná postava Kristin Scott Thomas. Pokud máte rádi Lasseho Hallströma, nebo pokud toužíte po malém a upřímném snímku, který vás alespoň na chvíli odvede z reality, tak je film povinností. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Lov lososů v Jemenu se může opřít jak o scénář tak o herce. McGregor je přesně na té hraně mezi sympaťákem a výstředním ňoumou a s Bluntovou jim to pěkně funguje. Ostrý britský humor, na jedničku a absurdita celého nápadu ve finále získá na vážnosti. Hallström na stříbrném podnose servíruje nejen lososy, ale i jednu z nejpříjemnějších romantických komedií posledních let. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Salmon Fishing in the Yemennie je béčko až to bolí a zaujímavých postáv tu budete hľadať márne. Paradoxne, určite sa nedá čakať klasická romanca od postáv - Ewana MacGregora a Emily Blunt, čo je škoda. Ich vzťah sa rodí len pozvoľna, postupne. Snímka nemá nejak zvlášť skvelé dialógy, rozhodujúce momenty, zaujímavé fázy ani celkový vývoj. Niekedy je film až priveľmi blbý (záchrana šejka pred streľbou švihom udice a pod.) K lepšiemu hodnoteniu chýba možno tak svižnejšie tempo a hlbší zážitok hlavne v druhej polovici, pretože celkovo sú Lososy v Jemene jasne nevyrovnané. Ak je prvá polovica ako tak obstojná, tak rýchlo zistíte, že druhá je slabšia a možno aj tlakom sčasti očakávaného vyústenia niektorých liniek vás toľko nezabaví. A dokonca ani moja obľúbená Emily Blunt tu nežiari ani herecky ani krásou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dokonalá chemie mezi Ewanem McGregorem a Emily Blunt, režijní jistoty feel good filmů Lasse Hallströma a neokoukaný námět. Není to taková šleha, jako jiné kultovky v tomto žánru, ale v době sucha na poli dospělých romantických dramedií rozhodně kousek, ke kterému se po letech vyplatí vrátit...8/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ewan McGregor se kvůli roli Dr. Alfréda Jonese musel naučit umění muškaření. (R´Hell)
  • Film je natočen na motivy knižní předlohy Paula Tordaye, která byla v České republice vydána pod názvem „Lov lososů v Jemenu“. (Willy Wonka)
  • Přibližně v polovině filmu přechází Alfréd Jones (Ewan McGregor) přes Millennium Bridge v Londýně. Jenže v dalším záběru, který nabízí pohled shora, vypadá mostní konstrukce úplně jinak, než ve skutečnosti. (Mara97)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama