Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hodně slušně nabušený thriller. Prostředím (fakt nádhera). Napětím. Zápletkou. Mnohými scénami (občas jsem až trnul mrazením). Postavově. Herecky. Až jsem si říkal, jestli těch postav není na podobný žánr moc, ale ukočírováno to bylo velmi slušně. Vlastně tomu filmu nemám vůbec co vytknout. Ono taky Rodenovi a Melisse není skoro nikdy co vytýkat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller (inťoši budou sice kvákat, že ne, ale pro ně stejně není) s krásnými horami (mají ode mne 10*) a napínavým příběhem, kde se nejde pro mrtvolu daleko. Několikrát jsem si sice vzpomněl na Cliffhangera, to mi však nevadilo. Ano, snímek se skládá ze dvou částí, které se ovšem pěkně doplňují, jelikož sledovat celou dobu partu mladých, co šplhá po skalách (byť úžasných), by mne rozhodně neuspokojilo. Po skončení si jeden klade otázku: jak se v dané situaci zachovat? pomoci unesenému, nebo ne?... Co mi jediné trochu vadilo, bylo oživování malé Anny po vytažení z vody. Snad i laik pochopí, že je nešťastníkovi třeba dostat vodu z plic a že místo umělého dýchání se dává masáž srdce. Krásná kamera, dunivá hudba, odporní únosci a zadumaný Roden. Děkuji EvilPhoEniXovi za další skvělý tip! ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů jsem již viděl hrozně moc a tak je to možná o něco těžší se mi zavděčit, ale tento mne bohužel nijak zvláště neoslovil. Postavy byly poměrně sympatické, ale část v horském prostředí mne příliš nebavila. Vylepšením příběhu je konec, kdy jsem se vážně bavil. Jelikož však mluvím pouze o finálních 15-ti minutách, váhal jsem mezi 2 a 3 hvězdami. 50% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Slušný, napínavý thriller o skupinke horolezcov, ktorí v škótskych horách objavia uväznené mladé dievča. Pomôžu mu a vezmú ho so sebou, no onedlho o ich životy začnú usilovať únoscovia, ktorí sa svojej cennej koristi nechcú vzdať. To, čo začína a 2/3 stopáže pokračuje ako vydarený, atmosférický vysokohorský survival, sa v záverečnej tretine prehupne do menej efektívnejšej, zamotanej naháňačky, ktorá do predchádzajúceho diania štýlovo až tak nepasuje, no našťastie nestratí atmosféru a dostatočný spád to udrží nad vodou. Melissa George v hlavnej úlohe je šikovná, sexi a zase raz ukazuje, že status modernej scream queen jej neprischol iba náhodou. Film sa pozerá dobre, nenudí, má pekný vizuál, napínavú, miestami až bezútešnú atmosféru a sympatické tempo, ktoré občas zbytočne kazí naťahovaním menej zaujímavých scén. Tiež finále sa mi zdalo trochu viac predlžované než bolo nutné, ale celkovo ide o vydarený kúsok, i keď nič nevidené či špeciálne vlastne neponúkne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

A tak slibně to začínalo.. Velmi rozdílné pasáže sráží tuhle na první pohled sympatickou thrillerovou záležitost do propadliště filmových dějin. Jedna desetiminutovka totiž překvapí slušnou filmařinou, u další jako by za kameru stoupnul nějaký amatér a nechal herce mezi sebou říkat solidně hloupé dialogy a spolehlivě dal zapomenout na předešlé divácké nadšení. Další desetiminutovka je pak zase úplně jiná. Z hor se navíc (bohužel) dostaneme do právě oslavujícího městečka, kde tempo a napětí začíná neuvěřitelně drhnout. Nevadí mi jednoduché (zato účelné) zápletky, jenže poměrně solidní herci (včetně půvabné Melissy George), nádherné exteriéry a střídání adrenalinových a brutálnějších pasáží ne vždy dělají ten pořádný zážitek. Spíš zklamání, takže se víc hodí ** až ***.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)
  • Režisér Julian Gilbey a jeho bratr Will, který se podílel na scénáři, se oba stali vášnivými a zkušenými horolezci, aby mohli natočit tento film. (Kritiq)
  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama