Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Skotská vysočina disponuje nejedním mohutným skalním masivem a už od nepaměti láká amatérské i profesionální horolezce. My sledujeme partičku amatérů, kteří už se těší, jak jeden pěkný pahorek zdolají. Nemohou však tušit, že na cestě v lese objeví skrýš, ve které brečí tajemné uvězněné děvčátko. Bohužel pro ně náhodné objevení holky neunikne pozornosti nebezpečných únosců a brzy propukne peklo. Kde je hlavní problém filmu? Scénář vážně nemá čím překvapit a ke konci tempo a logika už trochu drhnou. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Začátek špičkový a napětí nechybělo vůbec. Když si snipeři užívali a stříleli po hlavních postavách měl jsem srdce v žaludku. Nejvíc sympatická scéna byla, když horolezec z ničeho nic padl, to jsem nevěřícně špulil pusu. Když se Lonely Place to Die dostával do plných obrátek, zdálo se mi vše až moc přeplácené, což byla obrovská škoda. Ze začátku tempo nemělo absolutně žádnou chybu a mohl se snímek držet právě toho. Herci byli dobrý, nevadil mi ani jeden, což se často nestává. Všiml jsem si i menší role Karla Rodena, škoda že nezahrál něco víc. Stručně a řečeno Lonely Place to Die stojí za těch 99 minut udělat si čas... 8/10 = 80% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jo, začátek nebyl špatný. Sice nerozumím tomu, proč se v každém filmu skupina turistů chová jakoby všichni právě utekli z léčebny pro duševně choré, ale budiž. Asi mám jen štěstí na lidi... No ale za naprosto fatální chybu považuju rozhodnutí hlavounů, že až dojdou lana, nakoupí se bouchačky a bude se střílet. Ono to totiž chvílemi vypadalo, že vůbec nikdo nemá páru, po kom že to vlastně má střílet, a tak se pálilo jako na zahradě o čarodějnicích. A když se zdálo, že už to nemůže být lepší, přišel závěr, při kterém přešel smích i třetí hvězdičku, protože pochopila, že stačilo málo a zabili i ji. Abych to tedy nějak shrnul. Logika tu byla přítomná asi jako Hliník ve večerní škole a Siru Karlu Rodenovi se musely při finální projekci jistě zase o něco zvětšit kouty. Zdejších 64% mi tak vážně nejde do hlavy, zas o tolik lepší než megahit včerejšího večera Tornádo nad New Yorkem to nebylo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Britské akčné nezávislé béčko, s tým sa nestretávame vôbec často. Partička metrosexuálnych horolezcov sa pripletie v lese do niečoho, do čoho ich nič nie je, ale svedomie im nedá a tak budú konať. To má samozrejme následky a hlavnou myšlienkou filmu je, či to malo vďaka mnohým collateral damages význam a či nie je lepšie niekedy nechať veci tak, ako sú. Čiže fajn nápad, fajn scenár, lenže v tak neatmosférickom a ležérnom podaní, až som bol zhnusený. Pritom je jasné, že hory a nejaké to tajomstvo by mali atmosféru zhusťovať automaticky. Gilbey sa všetkých tromfov z papiera v reáli dobrovoľne vzdáva. ()

khedy 

všechny recenze uživatele

Kdyby si tento film držel tak skvělou a realistickou atmosféru jako při prvních cca 30 minutách hodnotil bych bez váhání za 5*. Bohužel s následující minutami se z toho všeho stala klasická vyvražďovačka, což by ovšem nevadilo, kdyby toto všechno mělo nějaký ten nápad zakončený zajímavou pointou, což se bohužel nekonalo. Navíc plno věcí zůstalo tak nějak nedořešeno a nevysvětleno. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)
  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)
  • Alternatívnymi názvami filmu sú A Lonely Place to Die - Todesfalle Highlands, The Grave at Angel's Peak či The Long Weekend. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama