Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem vůbec netušil, co mám od filmu očekávat, po skončení jsem byl mile překvapen. Úvod odpovídá alpinistickýmu dobrodružňáku, při němž jsem začal klít, jelikož čekat, než lidi začnou padat ze skal, není zrovna můj šálek kávy. Musím ale uznat, že je tato část velice pěkně natočená, čímž nakopává film hned od začátku. Když potom skupina hlavních hrdinů podle podivného hlasu z lesa najde cosi zakopané v zemi, říkal jsem si, že se blýská na lepší časy. Euforie byla přehnaná, jelikož se jednalo o unesené malé děvče. Tímto okamžikem snímek přechází do akčního survivalu, kdy se skupina alpinistů snaží dopravit devčátko do civilizace, přičemž jsou pronásledováni dvěma nimrodskými únosci, kteří se starají o redukci počtu zachránců. Co mě opravdu nepotěšilo, byl závěr odehrávající se v "civilizaci". Karneval alá Rio v podhorské dědině byl na mě moc, natož pak zběsilé vraždění na potkání v podání jednoho z únosců. Film je zručně natočený, slučná atmosféra panuje skoro po celou dobu filmu, zachycena je zde velmi pěkná příroda, škoda jen toho závěru. 75% PS: Roden tam má jen štěk. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Britské akčné nezávislé béčko, s tým sa nestretávame vôbec často. Partička metrosexuálnych horolezcov sa pripletie v lese do niečoho, do čoho ich nič nie je, ale svedomie im nedá a tak budú konať. To má samozrejme následky a hlavnou myšlienkou filmu je, či to malo vďaka mnohým collateral damages význam a či nie je lepšie niekedy nechať veci tak, ako sú. Čiže fajn nápad, fajn scenár, lenže v tak neatmosférickom a ležérnom podaní, až som bol zhnusený. Pritom je jasné, že hory a nejaké to tajomstvo by mali atmosféru zhusťovať automaticky. Gilbey sa všetkých tromfov z papiera v reáli dobrovoľne vzdáva. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No konečně zase po dlouhé době něco pořádného v temných žánrech. A Lonely Place to Die má hned několik předností, přičemž tou úplně nejdůležitější jsou sympatické postavy. Tvůrci se k nim navíc chovají dost macešsky - dost rychle a rázně je nechávají umírat. Není to zkrátka žádné nezajímavé maso na porážku, jsou to zajímavé a sympatické postavy, kterých vám je v dané momenty dost líto. Tím má ten film vyhráno, i kdyby už nebyl zvláštní čímkoli jiným. Jenže on je. V první hodině se příběh odehrává v překrásném horském prostředí, v Bluray kvalitě je to fakt žrádlo pro oči. V poslední půlhodince se děj přesune do jedné horské vesničky, čímž se z perfektního survival thrilleru stane neméně perfektní vyvražďovačka, kdy proti sobě jde hned několik skupin postav a umírá se ve velkém. Proplétání se mezi karnevalovým veselím a následná akce v domě je pro mne jednoznačně vrcholem celého filmu, jsem rád, že tvůrci v závěru přírodní prostředí opustil. Jeden z nejlepších žánrových filmů roku. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Naprosto výjimečný thriller, který nemá za posledních pár let obdoby. Absolutně nechápu, jak může být hodnocení tak nízký. KevSpa, Obitus, Verbal a Dellamorte by zasloužili nakopat do zadnice nebo by takovým chytrolínům neuškodilo se taky trochu proběhnout před odstřelovačem, aby zkusili, jaký je to napětí, když jim tohle nestačí. :-D... Já osobně jsem nadmíru spokojenej. Opravdu jediná věc, za kterou LZE ubrat hvězdičku, je scénář. Všechny ostatní kritiky jsou jen hrstkou trapných keců. Ale chápu, že existují magoři, co si dokazují svoji inteligenci sledováním převážně artových kravin a když narazí na něco svižnýho a krvavýho, tak se jim z toho udělá nevolno, a pak se tu vyblejou do komentáře. Sakra, už mi přijde, že komentuju, jak ten kokot Verbal. Neva, snad mi to moji kámoši odpustí a za tento brilantní thriller dávám naprosto zasloužených 90 % !!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Při hledání vhodných lokací pro film bratři Gilbeyové použili při lezení kameru připevněnou na hlavě. Tato videa je možné vidět na konci filmu. (Kritiq)
  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)
  • Režisér Julian Gilbey a jeho bratr Will, který se podílel na scénáři, se oba stali vášnivými a zkušenými horolezci, aby mohli natočit tento film. (Kritiq)

Reklama

Reklama