Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupince přátel se přihodí na opuštěné silnici autonehoda. Po probuzení zjistí, že jeden z nich beze stopy zmizel. Uprostřed ničeho, obklopeni pouze kukuřičnými lány se ostatní vydají skrze jeden z nich a na jeho konci dorazí k opuštěnému domu. Mladí přátelé však velmi brzy zjišťují, že se tu dějí nevysvětlitelné věci. (Bloody13)

Recenze (179)

elanius 

všechny recenze uživatele

(81/2012, DVDRip) / Konečne nejaké to pozitívne prekvapenie z nezávislých hororových vôd, lebo žáner nám pomaličky upadá. Na Husk-u je vidieť dve veci: talent a nadšenie. Najlepšie na celom kúsku je ale spojenie skvelého protredia kukuričného poľa a parádneho Scarecrowa, ktorý behá po poli ako zbesilý, človek nikdy nevie odkiaľ číha. Samozrejme postavy sú tupé ako sa na daný žáner patrí. Pre fanúšikov hororov podľa mňa povinnosť. Nie že by to celé bolo až také geniálne, ale nakoniec na tom ani netrváme :) (8/10) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Mrtvá vrána k vráně sedá, strašák parťáky si hledá. Sviť, měsíčku, sviť, ať NÁM šije nit.“ Zaujal mě fakt, že duch byl v lánu jako kůl v plotě, pročež při honění mládeže musel astrálně cestovat z jednoho rozkládajícího se slamáka na druhého. Líbila se mi i barabizna uprostřed pole a v ní šicí stroj na pytel pro posedlé strašákopytle. OKÉNKO DO MINULOSTI: [][] Co se urodilo na poli? 1) Kukuřice. Opravdu hodně a velmi vzrostlé. Tak to máme v hororech rádi. 2) Vidláci. Co taky jiného. 3) Kápě KKK (kurevská kukuřičná kletba), spuštěná vidlovačkou mezi vidláky. [][] Odbočka mezi řádky. Kdysi v noci, při bojovce na PsB v Jeseníkách, jsem v kukuřici málem šlápl na spícího divočáka. Infarkt jsme měli oba, ale pořád lepší zážitek, než tam šlápnout na Bretta Simmonse. Co zahnívalo na jeho scenáristickém kompostu? // Nedořešená minulost. // Co se stalo s otcem bratrů? // (Ne)komunikace mezi honěnými. // Hlavně však ukončení koedukovanosti kolektivu, hned zkraje. Sice nám Simmons nakonec Natálku vrátil, ale už docela jetou. Za to hvězda dolů. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Rozhodně horor na úrovni lehkého nadprůměru, který neurazí. Pár věcí mi, ale bohužel vadilo neskutečně. Například zapalovač výjimečně nefungoval v kritický moment a závěr. Nevím proč, ale na ohrané věci už nejsem asi moc zvědavý. Atmosféra byla sice příjemná, která se odehrávala v kukuřici a hlavně v noci (příště si rozmyslím jít v noci na kukuřici). Nějaké scény stojí za to zmínit je. Nejvíc mě ale stejně dostávaly scény v baráku a když si první strašák (myslím tím ženskou), šila masku a přibíjela si hřebíky do prstů. Z toho jsem měl nepěkný pocit. Jinak slabý scénář, jako vždy, ale naopak snesitelnější děj, i když mohl být daleko lepší. Husk tedy nepovažuji za horor, který rychle smetu ze stolu, ale jako příjemnou nadprůměrnou jednohubku.. 6/10 = 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní minuty vypadají nadmíru slibně. Ničím se nezdržujeme a v tu ránu se ocitáme uprostřed neprostupných a žánrově atraktivních kukuřičných polích. Jenže mé obavy se záhy vyplnily. Proč sakra mezi kukuřicí nepobíhal nějaký reálný maník, co prostě rád brousí sekyrku a baví se křikem mladého masa? Proč se do toho pletlo nějaké prapodivné mystično a zase nějaký ten cool retro příběh, jak tatík slovně týral synka? Proč chování postav působí dosti záhadně a nejasně? Proč sunny boy s našlápnutou sportovní kariérou a kočkou, co nelogicky (s ohledem na pánské publikum) mizí z plátna tak brzy, dělá kroky, na které by snad nikdo jiný ani nepomyslel? Naštěstí je Brett Simmons lepší režisér než scénárista, takže atmosféra je neradostná a zlověstná, i když s gradací děje je zase na štýru.. jako na houpačce je ostatně prakticky celý film!! Takže i já tak trochu jsem.. ** až *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Každý den nestrávený v zemi je dobrý den!" A hlavní postavy si mnoho takových dní již neužijí. S.King mi ukázal jiný pohled na kukuřici, a tak každý rok, kdy je u naší zahrady, z ní mám nepříjemné pocity.Není divu, že tahle plodina zůstává vděčným tématem pro horror stále a stále. Husk nepřináší nic objevného, ale to snad divák ani nečeká. Chce se jen bavit a občas postrašit, což se mu daří. Lekaček je požehnaně, a i když se na ně postupně připravíte, pár z nich vás stejně dostane. Myslím, že kromě pobíhání v poli a masakrování nebohých zbloudilců nelze nic jiného vymyslet. Šelest kukuřice, hejna vran, krev a strašný strašák! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo 18 dní a aj keď bol snímok natočený v auguste 2009, do distribúcie sa dostal až v januári 2011. (beso74)

Reklama

Reklama