Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupince přátel se přihodí na opuštěné silnici autonehoda. Po probuzení zjistí, že jeden z nich beze stopy zmizel. Uprostřed ničeho, obklopeni pouze kukuřičnými lány se ostatní vydají skrze jeden z nich a na jeho konci dorazí k opuštěnému domu. Mladí přátelé však velmi brzy zjišťují, že se tu dějí nevysvětlitelné věci. (Bloody13)

Recenze (179)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Husk prináša zaujímavé zistenie, že dobre skombinované klišé môže byť veľmi účinné. Niekedy stačí iba málo, keď niečo vbehne alebo vletí do cesty, pokazí sa auto a o strašidelný príbeh je postarané. Tvorcom filu sa vcelku darí vytvárať nepríjemne hustú atmosféru a svoj podiel na tom má určite aj prostredie. Nedbalé kukuričné lány, uprostred strašiak, ktorý smrdí ako mŕtvola, vo vysokej tráve kameň a na ňom odkaz na bibliu (Genesis 4:11), ktorý obsahuje spoiler! Ľakačiek je tu viac než dosť (aj samoúčelných), nájdu sa tiež brutálne scény, pričom dôraz je na ich estetickej stránke a záhada sa pekne pomaly odkrýva. Proste sympatická jednorázovka. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Z nekonečných kukuřičných lánů se dá pro žánr horor tolik čerpat. A když se přidá něco navíc: kurzy šití (nejsou k zahození, občas je potřeba si něco spíchnout), bobřík odvahy (nikdy nevíte, do jaké lapálie se dostanete a trocha toho zdravého sebevědomí nezaškodí), nastartovat auto bez klíčů (není úplně nutné, ale je dobré to vědět), rychlost a taktika úniku (ne vždy se povede, když je nepřítel rychlejší a má výhodu ve znalosti běžecké trati a schopnosti boje v nepřehledném terénu). Potom je jedno, že jste mladí, chytří a kurážní, je vám to nakonec stejně prd platné. Proto jsem u Husku nic zbytečně neřešila a viditelné chyby v chování jedinců taktně přehlížela. Prostě jsem se bavila! ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hororů, který těží z prostředí a z dobré hudby, ale výrazně kulhá na samotný příběh i chování postav. Během sledování jsem si pro sebe vymýšlel různé teorie, proč to tak je, jak to celé funguje, ale tvůrci mi neustále moje teorie vyvraceli, až jsem si uvědomil, že to vlastně žádnou pořádnou logiku nemá a ten historický příběh tam byl jen pro plezír, jen aby se neřeklo. Takhle zmrvený děj mě mrzí o to víc, protože ten potenciál tam byl cítit. 40% ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Abnormálně obrovská sračka s neexistujícím příběhem a tragickou atmosférou... Mladí a krásní “náhodou “ havarují u kukuřičného pole starých a ošklivých, poté zmateně pobíhají po kukuřičném poli sem a tam, nechají se pořezat a ušijí si masku, aby mohli vraždit dál... bez logiky a nějakého takového šmrncu. Jediná hvězda je za pěkně ušité masky, jinak stupidita. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Strašiaci už pomaly tvoria osobitný, zvláštny hororový subžáner, a pravdou je, že v rámci tohoto je tento snímok jeden z tých lepších. Dejovo jednoduché, ale pritom s dobrou pointou, so slušnou atmosférou, pár ľakačkami a s trochou napätia. Keby tu bolo trocha viac gore, pridalo sa na psychodusnote s využitím prostredia osamelého domu v kukuričnom poli a pointa by sa ešte viac obostrela temnou kliatbou, tak mohlo ísť o nadpriemerný kúsok. Takto len čistý priemer. 60/100 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo 18 dní a aj keď bol snímok natočený v auguste 2009, do distribúcie sa dostal až v januári 2011. (beso74)

Reklama

Reklama