Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Copysan 

všechny recenze uživatele

Tenhle 20ti minutový snímek pro mě byl největším filmovým překvapením. Viděl jsem spousty filmů, u kterých brečeli i větší chlapy než jsem já (např. Zelená míle nebo Vykoupení z věznice Shawshank), ale u žádného z nich jsem nebrečel. Ale v těchto 20ti minutách bylo tolik emocí, že mu může závidět většina dvouhodinových dojáků. Tentokrát při titulkách ani moje oko nezůstalo suché. Nádhera, všem doporučuji ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keby som bol veľký cynik, napíšem sem hádanku, že: Nemá to ruky, ani nohy a aj tak to vie vydierať, čo je to? Ale on za to nemôže, naopak, robí určite čo sa dá. No mňa tiež nikto nedonúti cítiť výčitky kvôli tomu, že som sa narodil kompletný. To už kde by sme boli, v cirkuse? A metafora s motýľom? Hmm, nie je prvá ani posledná. ()

Reklama

Jinoch 

všechny recenze uživatele

S otevřenou pusou jsem hleděl na toto krátkometrážní drama plné lidskosti a překonávání vlastních hranic... Film nejen, že plně splňuje hlavní předpoklad žánru (tedy předat divákovi myšlenku, popřípadě určitý náhled na problém), ale jde ještě daleko dál... Butterfly Circus nám spíše než smyšlený příběh předkládá náhled do skutečného Nickova života - na to, jak vnímal okolní svět, svůj handicap a jak ho (následně) dokázal překonat, aby dnes mohl být inspirací pro mnohé další... Film nám navíc kromě ústřední myšlenky nabízí i podmanivé zpracování cirkusového prostředí, kde plně vyniká jak vizuální, tak hudební stránka věci. A ještě jednu věc bych zde chtěl vyzdvihnout a tou je skvěle zvolená stopáž filmu, která dává přesně tolik prostoru, aby mohla vyniknout hlavní myšlenka, ale není zároveň příliš dlouhá na to, aby se objevila jakákoliv hluchá místa.. Butterfly Circus mě zkrátka neskutečně zasáhl a jiným hodnocením než tím nejvyšším bych si sám lhal do kapsy... 90% ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Pekný krátky film s úžasnou muzikou a zaujímavou "storkou". Pôvodne som si ho chcel pozrieť ani neviem z akého dôvodu vlastne, ale napokon som rád, že som ho videl. "Citové vydieranie" je tomuto filmu podľa mňa neprávom vytýkané, skôr z neho totiž vnímam pozitívne pocity a dojmy, lebo reálne to bolo (aj) o nájdení zmyslu a vôle bojovať a žiť, aj keď s hendikepom. Postava vedúceho cirkusu TOP! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Oproti Sloniemu mužovi celkom iná kategória filmu. Tentokrát je to skôr citové vydieranie z ťažkého postihnutia bez nejakého hlbšieho príbehu alebo vývoja postáv, čo by sa do 20 minút ani nedalo vtesnať. Podmanivá hudba a charizmatická hlavná postava neobjektívne zvyšujú hodnotenie o jednu hviezdu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)

Reklama

Reklama