Reklama

Reklama

Dylan se snaží skloubit časově náročnou práci novináře se vztahy, práce ale pokaždé vítězí a zanedbávané přítelkyně se s ním brzy rozcházejí. Podle poslední expřítelkyně je Dylan emocionálně nevyspělý a bezohledný k citům druhých lidí. Podobný problém má i bystrá a půvabná Newyorčanka Jamie. Také jí žádný vztah nevydržel. Dylan i Jamie přísahali, že už se nebudou k nikomu citově vázat, aby si ušetřili další zklamání, a namísto hledání lásky si budou jen nezávazně užívat. Krátce poté přijíždí Dylan do New Yorku, aby se ucházel o místo uměleckého ředitele populárního časopisu CQ. Jamie pracuje pro CQ jako „lovec mozků“, jejím úkolem je přesvědčit Dylana, aby práci přijal. Z obchodních partnerů se brzy stávají přátelé, z přátel milenci. Nezávazný sex „bez emocí“ a jakýchkoliv očekávání se ale komplikuje, s láskou Jamie ani Dylan nepočítali... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 104)

freddy 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu se vyklubala překvapivě dobrá, vtipná, a dalo by se říci i originální romantická komedie, která se nebojí ukázat scény a přijít s nápady, které běžně ve většině romantických komedií neuvidíte. Ať už to jsou sexuální scény či nabourávání různých klišé, je to prostě zajímavé a zatraceně dobré. Mezi Justinem Timberlakem a Milou Kunis to úžasně jiskří, jejich vztah má šťávu a je celý takový nějaký jiný než všechny ty vztahy z těch stovek a tisíců romantických komedií, v nichž se to hemží zamilovanými slovíčky, spoustou nesmělých romantických polibků, a samozřejmě vysněnými svatbami. Nic takového v této komedii skutečně k vidění není, ale o to více je to skutečné a reálné, a o to více je to samozřejmě originální. A komedie získává ještě více na vtipnosti poté, co do hry vstoupí matka hlavní hrdinky, která je úžasně volnomyšlenkářská a s ničím si nedělá těžkou hlavu. Představení rodiny hlavního hrdiny je pak už jen příjemnou třešničkou na dortu, obzvláště potěší jeho malý synovec, který předvádí nezdařilé kouzelnické triky a je při tom neuvěřitelně roztomilý. Tuhle komedii si zkrátka budu hodně dlouho pamatovat a nemám důvod neudělit maximální hodnocení, jelikož jsem s výsledkem maximálně spokojený. Pět hvězd to jistí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jasne že to tu už bolo, ale je to natočené štýlom, pri ktorom sa skrátka nedá nudiť. Herecké obsadenie je lepšie ako Reitmanov Kutcher s Natálkou a dokonca to mi to príde aj trošku dospelejšie. Skrátka prirodzenejšie. Fajnové dialógy, ktoré majú šťavu, sú dynamické, zábavné, trefné a nenudia. Rovnako ako hlavný herci, ktorý to zahrali perfektne. Na Milu Kunis sa kuká nádherne, však je aj na čo a sympaťák Timberlake je rozhodne veselší a vtipnejší ako Kutcher v No Strings Attached. Skratka zase mix, ktorý tu už bol, ale zase podaný inak a tento krát príjemne na vysokej úrovni. 89% - 4* ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu dává režisér Will Gluck sbohem hrdince své zdařilé „hughesovky“ Easy A (překvapivé cameo Emmy Stone). Od nevyzrálé středoškolačky přechází k dospělým postavám, které berou sex za přirozenou součást života a podmínku vlastní spokojenosti. Vypíchnul bych „vlastní“, neboť žádné city, pouze uspokojení tělesné potřeby je důvodem, proč Dylan a Jamie skončí v jednom bytě, v jedné posteli. Oproti hrdinům konzervativnějších romantických komedií nemají ostych na rovinu nadhodit, co od druhého vyžadují. Dávno pryč jsou časy, kdy TO, neustále visící ve vzduchu, nikdy nebylo vyřčeno (onen „Lubitsch touch“). Friends with Benefits svým divokým tempem během první poloviny přesto dávají vzpomenout na klasické screwball komedie (včetně pěkné práce s kontrasty mezi pohlavími i městy NY a LA), ač záměrem tvůrců zřejmě bylo nostalgicky vzpomenout spíše na sexuálně bezelstná hippie léta. Rovnou z nich do filmu přišla potřeštěná matka v podání Patricie Clarkson (která už se lehce opakuje, viz Užívej si, co to jde), v nich byla natočena v televizi běžící promiskuitní komedie Bob a Carol a Ted a Alice. Závěr filmu má celkem předvídatelně daleko k jakékoli (sexuální) revoltě, ale sympatičtí herci do něj přes trefně vystihnuté, jakkoli vratce postavené, vztahové překážky doběhnou se vztyčenými hlavami. (Připouštím, ke konci spíše klopýtají.) Ano, i Justin, z jehož herectví už si, slibuji, nebudu dělat legraci. 75% Zajímavé komentáře: Nathalie, Psema ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kamarád taky rád je chvílemi....hlavně ze začátku...takovou trapnější komedií, ale pak začne perlit jednu úžasnou scénu za druhou, které neměly chybu. Mila Kunis a Justin Timberlake fungují výborně a Woody Harrelson v roli gaye je naprosto boží. Ve výsledku je to taková neortodoxní romantická komedie, která příběhově jde jasným směrem, ale to mi vůbec nevadí. Přemýšlel jsem, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky, ale nakonec jsem dal čtyři. Kvůli několika scénám stojí za to tuhle komedii vidět. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Blah... úvodní jiskra se vytratí do půl hodiny a zbytek (celá druhá půlka) je vyloženě za trest. Melodrama s otcem? To jako vážně? Chápu, že zápletka o souložících kámoších není nosná, ale to si vážně nemohli vymyslet něco nápaditějšího? Kromě toho je chemie mezi výtečným Timberlakem (postava debilní, ale on jede) a Milou Kun(d)is postupně silně vyvanutá. Ke konci jsem chcípal nudou a vzpomínal s láskou na Kutchera s Natálkou. Reitman aspoň tušil, co točí za žánr! 5/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Jamie (Mila Kunis) koupí dva gyrosy a jdou s Dylanem (Justin Timberlake) na střechu. Cestou mají oba gyros v roce, avšak když vyjdou na střechu, mají ruce prázdné. V dalším záběru ale už gyrosy jedí. (griph)

Reklama

Reklama