Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (395)

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller, který si bez obav může dát i zarytý antifanoušek Taylora Lautnera. Mladík Nathan jednoho dne z internetové databáze pohřešovaných dětí zjistí, že je podle nezvratných indicií jedním ze ztracených dětí, a až dosud žil v adoptivní rodině. Cítí se podvedený, ale než se stačí dozvědět skutečnou pravdu o sobě, jsou jeho náhradní rodiče zabiti a jemu nezbývá, než se dát se svojí sličnou kamarádkou od naproti, do které je zamilovaný, na útěk. V patách mu budou agenti CIA, ale také agenti určení pro tajné operace vedení zkušeným zabijákem. Nathan se ocitá v nebezpečí, neví komu má věřit a postupně odkrývá záhadu panující kolem jeho záhadné identity. Až do finální scény na baseballovém stadionu, se jedná o dynamický, nepředvídatelný a napínavý akční thriller s malinko romantickou linkou s postupně rodící se láskou mezi ústřední mladou dvojicí. Lautner dostal šanci vymanit se ze škatulky romantického idolu se zasněným pohledem a vypracovaným tělem a dá se napsat, že se mu to až tak nepodařilo, ale jeho výkon byl v daném poměru adekvátní. Nepřehlédnutelná je Lily Collins v roli Nathanovi nové lásky, a i když její role jí nedovolovala předvést víc, než jen vrhat očkem po svém milém, tak jako ozdoba fungovala dokonale. Vedlejší role se mně zdály být takové ploché a zkušení herci, jako Molina, Weaverová nebo Isaacs do nich dali víc, než scenáristé plánovali. Mám rád nepředvídatelné filmy, ve kterých není dopředu jasné, co se odehraje, a tomuto thrilleru to vycházelo, až do nešťastné scény na stadionu, která příznivý dojem vyhrotila zbytečným překombinováním už tak spletité zápletky. A aby to nebylo málo, tak se do toho ještě draly city spojené s dojemnou scénou o nalezení táty ztraceným synem, ale naštěstí se ti dva nesetkali a omezilo se to jen na telefonní hovor, kdy syn svého telefonujícího tátu zahlédne zpovzdálí ukrytého v davu. Jinak většina filmu disponuje solidní akční složkou, nechybí odlehčené ani přepálené pasáže.Taky je zvláštní, že hlavní dvojka je ve skutečnosti starší, než postavy, které hrály. Pro mě film svoji misi splnil na 90%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rebecce Black koupili rodiče videoklip, Lautnerovi rovnou akční celovečerák, který působí úplně stejně vygenerovaně. Nezaujme ani šablonovitý scénář, ani trocha nezajímavé akce a sledování co chvíli brečícího Lautnera, marně se snažícího hrát, přímo bolí. Jak se do filmu nechali uvrtat Isaacs, Molina nebo zestárlá Weaver, to je mi záhadou. ()

Reklama

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Shawn Christensen | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Doug Davison, Ellen Goldsmith-Vein, Lee Stollman, Roy Lee, Dan Lautner, Patrick Crowley | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Vertigo Entertainment, Quick Six Entertainment | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 21,689,000 $ || ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak to je mega! Asi skutečně vím, co stahuju. Ale je pravda, že jsem film podcenil. Lautner je spíš lákadlo, pro buchty, ale Collinsová zase pro nás chlapy :D Né, tak. Má to výbušnou akci, luxusní fighty a vynikající soundtrack - zejména ze začátku. Na tenhle film jen tak nezapomenu! Určitě se k němu několikrát vrátím. Žádné zklamání. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

I když jsem se při sledování toho to filmu nejednou hlasitě zasmál, protože tak hloupý a hlavně laciný scénář plný nelogičností se vidí málokdy, tak v konečném verdiktu naděluji slabší tři hvězdičky ( asi jsem se dobře vyspal... ). Člověk místy ani neví o co tady jde, ale alespoň to odsýpá a pořád se je na co koukat. Tedy když pomineme toho nesympatického dřeváka v hlavní roli. Dokonce jsem rád, že při mém pročítání zdejších komentářů tento pocit nesdílím jen já sám, ale i mnozí z vás tady. Chvílemi fakt stačilo málo a jen na základě toho to obsazení jsem film prostě vypnul. Naštěstí se to vykompenzovalo Lily Collins, na kterou se minimálně kouká vždy hezky. Silně pochybuji, že se na tento film ještě někdy v budoucnu z vlastní vůle podívám, ale pokud jste nenáročný teenager, tak se vám tato jednohubka může líbit. Jediné co je potřeba je u toho moc nepřemýšlet, protože pak jen uvidíte jaká pitomost tento film obecně v jádru je... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Když Nathana (Taylor Lautner) při zápasu jeho otec kopne do hrudi, můžete si všimnout, že má pod tričkem ochrannou vrstvu. (hansel97)
  • Když Nathan (Taylor Lautner) volá na linku 911, řekne, že je ve Vassar Brothers Hospital. Ta skutečně existuje, ovšem v městě Poughkeepsie, ne v Pittsburghu. (hansel97)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama