Komediálne ladený príbeh o troch priateľoch, "skalných fanúšikoch", ktorí sa snažia získať vstupenky na významný futbalový zápas s brazílskym klubom. Všetci pracujú v projektovom ústave a robia všetko preto, aby mohli povzbudiť svoje mužstvo na chystanom zápase. Lenže všetko sa im vymyká z rúk... (oficiální text distributora)
genetique
Príjemný humorný filmík o športe a čo všetko je skalný fanúšik schopný obetovať pre jeden zápas. Dokonca aj šťastie rodiny, či vlastné zdravie. Miestami často pritiahnuté za vlasy a pár scén zaváňalo dnes už trápnosťou, ale inak je to milé, nespútané, usmievavé a hlavne pomerne naivné. 70%.(27.10.2006)
Crocuta
Na název tohoto filmu jsem si po léta nemohl vzpomenout... Slušná komedie z časů, kdy se masy nadšených fotbalových fanoušků snažily dostat na povětšinou vyprodané stadiony, které tehdy ještě nebyly zamořené sběrateli "kapříků".(11.8.2008)
YURAyura
2/10 Hodne rozpacita komedia, ktera neni radoby tendencni, ale satyra na pomery v socialistickem Slovensku je z toho citit skoro v kazdem zaberu. Pele ve vyberu na Tehelnou poli vubec neni a z kombinace "pozivatin" vyvolavajici horucku dostane dotycny leda sanci videt, co zjedol k ranajkam. Ale zabery z autenticke cutane mi prisly daleko zajimavejsi nez to, co predvadeji nejen cesko-slovensti futbalisti dnes...(29.1.2011)
ScarPoul
Myslím že akékoľvek vyzdvihovanie tohoto snímku ako komediálneho počinu storočia by bolo prehnané, ale vzhľadom na to, že na komédie bolo Slovensko vždy tak trocha chudobné isté nadnesenie neuškodí. Film má bohužiaľ jednu vážnu chybu a to, že pre novodobého diváka stráca čaro, ktoré ešte v 60. rokoch minulého storočia fungovalo dokonale. Miestami je to totiž až príliš neuveriteľné a miestami nevieryhodné. Keď sa Dibarborova rodina vyberie hľadať chorého otecka na futbalový štadión a nakoniec skončí pri pozeraní futbalu ako keby celý vzťah tak pečlivo budovaný v priebehu celého filmu Lackovou uvoľnenou réžiou stráca svoju silu a uveriteľnosť. Ale keď pripustíme týchto pár skromných faktov, ktoré dnes jednoducho pôsobia smiešne a nedotiahnuto, jedná sa o príjemný a vtipný filmík. Trojica hlavných aktérov sa zhostila svojich úloh perfektne a ich priateľstvo prechádza tvrdými skúškami počas celého filmu, ale oni si s nimi vedia svojim spôsobom poradiť. Rovnako ma potešila mini rolička Štefana Kvietika, ktorý si tu strihol pamätnú úlohu policajného strážnika. Všetko sa to nesie v príjemnej atmosfére starej Bratislavy a rodinného života, nezmyselných, ale podarených vtipov - mydlo, kávička a kriedička, potom horúčka, stačí injekcia a všetko je zase okej. Plus musím podotknúť, že scenár je plný rôznych perličiek, ktoré dokážu naozaj skvelo rozdráždiť bránicu - veľa ľudí chodí do opery lebo sa tam spieva. No vidíš a na futbale sa nespieva a chodí tam viacej ľudí.(28.10.2009)
dANo
Príjemná komédia z fanúšikovského prostredia a hlavne v nej vystupuje viacero známych hercov, ktorí sa postupne stali veľkými osobnosťami československého filmu...(14.7.2006)
klúčik
Režisér Lacko točil komédie. Táto patrí medzi jeho najlepšie. Kávička, mydielko, vodička -- horúčka, a lístky na Brazíliu budú!!!! Výborná trojica Dibarbora, Mrvečka a Arnošt Garlatty..... 85%.(20.1.2006)
corpsy
Čo všetko človek neurobí pre svoje záľuby, v tomto prípade fanúšikovia futbalu. Skvelý humor a zábava v snímku, ktorý aj napriek staršiemu dátu rozhodne nesklame.(28.2.2011)
svorad
Stále vtipná komedie ... jen škoda zapojení přehodných příslušníků VB.(2.8.2010)
Cicis
Akosi sa zabúda na Arnošta Garlattyho ,ktorý si predčasne ukončil život .Hral v tomto filme jednu z ústredných postáv.(23.4.2007)
Véronique
Tak to je teda filmové překvapení ze souseního Slovenska! Nepamatuji se, že by se mi někdy tak líbil film "našich bratrů" vyroben za dob společného státu. Tento film má tak pozitivní náboj, až to je nakažlivé. Výkony tří hlavních herců jsou uvěřitelné, především František Dibarbora (nezapomenutelná "Marjánka") táhne celý děj. Je zajímavé, že to bylo natočeno v černobílé podobě - škoda, přinejmenším ten východ slunce mohl stát za to. I tak jsem ráda, že jsem film viděla. Myslím si, že tato příležitost se už dlouho nenaskytne.(10.8.2008)
agassi68
V terajšej dobe o takej pohodičke môžeme len snívať..(25.8.2009)
Mikino00
Úsměvná komedie o tom co všechno se může pokazit když chcete vidět jeden fotbalový zápas. Časem to ovšem začne nudit a opakovat se.(12.12.2011)
hudy78
...Ona: ..."začnem ti uznávať toho tvojho Pelého".... On: "...veď aj taký Čajkovský, to bol veľký človek"....(13.6.2010)
Prubner
Slovákům komedie nikdy moc nešly, ale tohle je jedna z mála vyjímek. Velmi dobře napsaná i zrežírovaná komedie, s mnoha vtipnými situacemi. Dibarbora to chudák musí celé utáhnout skoro sám, ale zvládl to skvěle. Příjemné překvapení.(5.8.2009)
BlueNeon81
František Dibarbora ako rodinne založený starobratislavský hooligan? Prečo nie. Mimoriadne podarený film. :)(31.12.2010)