Reklama

Reklama

Sherlock - Série 1

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2010, 4 h 27 min (Minutáž: 88–90 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Do moderní doby přenesený detektivní génius sira Arthura Conana Doyla se pohybuje Londýnem jako konzultant, na kterého se často obrací inspektor Lestrade. (Netflix)

Recenze (41)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto by to bol povedal že seriálový Sherlock bude taká pecka. Len vysoké percentá to istili, ale tým netreba vždy veriť. To pomalé tempo tam je cítiť ale vždy ta pointa proste príde a človek si vychutnáva každú jednu epizódu. Aj napriek veľkej stopáži, je to od tvorcov tohtoročného draculu, ale spoločne to ma len dĺžku epizód a takisto počet. Kvalitou je niekde inde . Pilot najlepší, druhý diel o niečo slabší ale treti opäť výborný. Genialita, toto je silný konkurent do mojej top 10. Zrejme niečo vyradí, uvidíme, dám si aj ďalšie série. A dúfam že budú minimálne tak napínavé ako táto prvá. 5* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě i na druhý pohled velmi bavila. Jasně se v ní ukázalo, že Sherlock není James Bond, ve chvíli, kdy se ve druhé epizodě tvůrci uchýlili ke spíše akčnímu pojetí, přestalo kouzlo působit a kvalita šla dolů, aby hned následující díl, jehož děj probíhal v mnohem klidnějším tempu, fungoval jako ten nejlepší z první řady. Pořádná porce dedukce a suchého humoru na mě platila mnohem víc než divoce vykopávající členové čínské mafie. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobyčejně sympaticky ujeté. Ve své podstatě nanejvýš pozoruhodná, nečekaně výbušná a po všech stránkách okouzlující záležitost, v níž pospolu v dokonalé symbióze vegetují zavedených pravidel dbalá, přísně pragmatická logika a veškerá pravidla ignorující, lehce frivolní absurdita. Výsledek jejich obětavé spolupráce je stoprocentně nezničitelný ... a vpravdě nezapomenutelný. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu prvú sériu: táto úvodná séria nás pekne pomaly zatiahne do deja a predstaví nám hlavné i vedľajšie postavy svojským spôsobom. Hodinové časti už niekde v polovičke začínajú byť nudné, lenže príde konečné odhalenie a opäť nový poznatok o Sherlockovej mysli. Dobre, každý vie že Sherlock Holmes je totálny génius a zároveň maniak, ktorý dokáže vyriešiť každý prípad. Tu má Holmes trošku nadprirodzené schopnosti, to však k nemu patrí, len troška mi to príde ako by sa Sheldon Cooper stal Sherlockom Holmesom. Neviem, možno to je iba môj pohľad. Herci sú skvelí, prirodzení, nemám im nič vyčítať. Ako milovník detektívnych príbehov som doslova žral prvú seriu, síce nepozrel som všetky tri časti naraz. Som zvedavý čo nám prinesie ďalšia séria. ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo mi to zabrat, ale první sérii Sherlocka mám za sebou. Pravdou je, že novodobé zpracování Doylovské klasiky je dost netradiční, ale pro mě, překvapivě, trefné a solidní. Cumberbatch je jako Holmes perfektní a Freeman mu jako Watson výborně sekunduje. Kvalita pravda trochu haprovala, ale to je u rozjezdu seriálu běžné. Po první sérii převládá relativní spokojenost. Cumberbatche jsem si zamiloval, jeho Holmes je perfektní. Jsem zvědavý na další sérii. Líbí se mi popichování mezi postavami a zároveň souznění tak těžce rozdílných charakterů (Holmes/Watson). I trochu jiné pojetí Doylova detektiva mi vcelku sedlo, takže proč ne? P.S. I když se mi druhý díl nepozdával, tak s kvalitou bych to viděl asi takhle - Velká Hra 9/10, Studie v růžové 9/10, Slepý Bankéř 6/10. První série 80% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (18)

  • Když Sherlock (Benedict Cumberbatch) najde mrtvého bankéře na posteli, je zřetelně vidět, že jeho mrtvola dýchá. (Will_X)
  • Když Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) v 61. minutě vychází z muzea a rozráží dveře směrem ven, tak po nesmyslně dlouhé době spatříme záběr na dveře zavírající se z druhé strany. (necisty)

Reklama

Reklama