Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor John Watson se vrátil z bojů v Afghánistánu, kde sloužil jako vojenský lékař. Z válečné mise si přivezl zranění, s jehož následky se potýká dosud. Na radu terapeutky, aby si zapisoval vše, co se mu přihodí, odvětí, že jemu se nikdy nic nepřihodí. To se má ovšem brzy změnit. Díky náhodnému setkání s přítelem ze studií se seznamuje s charismatickým géniem, který stejně jako on hledá spolubydlícího. Doktor John Watson a Sherlock Holmes se poprvé potkávají. A sotva si stačí prohlédnout byt v Baker Street 221B, jsou vtaženi do prvního společného dobrodružství. V opuštěném domě leží mrtvá žena v růžovém. Je to již čtvrtá oběť série záhadných sebevražd, které děsí Londýn. Detektiv inspektor Lestrade patří k nejlepším mužům Scotland Yardu, tentokrát ale ví, že existuje pouze jeden člověk, který může pomoci. Tak začíná vyšetřování, na jehož konci vznikne jedno krásné přátelství a zazní tajemné jméno, dávající tušit věcí příštích. Film volně vychází z Doylova klasického příběhu Studie v šarlatové. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia si dali záležať, aby nám predstavili svoj svet v tom najlepšom svetle. Dôraz bol kladený najmä na casting, ale každého zaujímalo najmä to, či bude fungovať aktualizácia klasiky do súčasnosti. Funguje to dokonale a už v prvom dieli bolo jasné, že to nie je náhoda a seriál bude dokonale premyslený. Ten prípad je síce tajomný, ale ukazuje, že Sherlock nepotrebuje nijako zvlášť prekvapivé pointy, dôležité je vyšetrovanie a dialógy. Je Sherlock najextrémnejším príkladom postmoderny v súčasnosti? ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek povedené série. Není to žádná pecka, ale slušné to je. Skvělá atmosféra, dobře udělaná provázející hudba, dva skvělí herci, převedení do současnosti se prostě povedlo. Pro mě je největší zklamání závěrečné rozuzlení, kdy vrah láká Sherlocka SPOILER!! do taxíku, přesvědčujíc ho, že nikoho vlastně nezabil, že to všechny oběti udělaly samy po tom, když si s nimi prostě jen... promluvil. Jooo to navnadí nejednoho diváka, natožpak samotného Sherlocka. A pak? Trochu nuda ne? // A tvůrci to umí mnohem lépe. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to už pár let, co Sherlock bez okolků vpadl do mého života, aby během jednoho prchavého okamžiku postavil na hlavu všechny tradiční, zakořeněné představy o velkém detektivovi ... a hlavně: Aby už NIKDY NEODEŠEL. Byla to láska na první pohled - z mé strany, pochopitelně ... on se svým velice specifickým úhlem pohledu a neobyčejně zrychleným způsobem uvažování mou maličkost ani nezaregistroval ... logicky, neboť nepředstavuju zámek ani klíč k žádnému zajímavému případu. Nicméně ... potkal opravdového přítele - patrně úplně prvního ve svém dospělém životě ... pokud připustím, že ve všech ohledech dospěl - a pokud nebudu počítat komisaře Lestrada, který nad ním od začátku drží ochrannou ruku ... alespoň si to myslím - není to zdaleka jen o tom, kdo koho potřebuje víc. O zjevné náklonnosti jedné nenápadné, leč snaživé osůbky opačného pohlaví mluvit netřeba ... tu on sám nevnímá, zato záhadná smrt dámy v růžovém kostýmku je pro něho prioritou číslo 1 - neboť HRA PRÁVĚ ZAČÍNÁ. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečná pecka a Sherlock v takovém kabátě, zasazený do moderního světa je vynikající nápad. Benedict se do role neskutečně hodí, navíc ten konverzační dedukční mod nemá chybu. Úvodní seznamovací díl je navíc svižný, neztrácí na tempu a zápletka je velmi povedená. Závěrečná konverzačka s vrahem je třešnička na dortu, za kterou by se nestyděl ani Columbo. Na konci vyvstávají otázky do dalších dílů a především načínají střet s největším zločincem. První díl rozjel jeden z nejlepších krimi seriálu vůbec......9/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Louie, myslím, že tohle je začátek krásného přátelství... Svižné, chytré, vtipné, atmosférické, nápadité, sexy. Britové oprášili svoje ostrovní zlato tak, že znovu oslnivě září a Sherlock už nezůstává v područí našich maminek a babiček, ale můžou z něj šílet i puberťačky. Cumberbatch a Freeman jsou trefa do černého. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Pilotní epizoda seriálu, která měla 60 minut a stála 800 000 liber, nebyla nikdy odvysílána. Objevila se až na britském DVD. BBC s ní sice spokojena byla, ale požadovala změnu formátu na 90 minut. Došlo tedy k jejímu přepracování a rozšíření. Výsledkem byla první oficiální epizoda Studie v růžové. (gogos)
  • Když jdou Sherlock (Benedict Cumberbatch) a Dr. Watson (Martin Freeman) do pasti, kterou narafičili na vraha, Sherlockovi se mění účes. V jednu chvíli je rozcuchaný, posléze učesaný. (Krub)

Reklama

Reklama