Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šialenom vianočnom špeciáli spred roka návrat do normálu. Kvalitného normálu, kde nevadí prekombinovanosť a kde ste ochotný privrieť oko nad pár menej uveriteľnými zvratmi či dedukciami. Pretože vzťahy medzi postavami skvelo fungujú, herci sú výborní a napätie v rámci série tiež funguje... V tretej epizóde už však dosť cítiť, že viac ako riešenie prípadu ide o hranie sa s formou rozprávania a fetišistické vyžívanie sa vo vlastnom (stále ešte neopozeranom) vizuálnom koncepte... ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám všechny čtyři série za sebou a jsem neskutečně spokojen, ale i smutný, že není víc dílů. Ono ale také udělat tak kvalitní seriál není jen tak. Ústřední duo parádní, jsou to moji oblíbení herci. Všechny postavy jsou skvěle napsané a zahrané na výbornou. Bohužel kvůli prvním dvoum epizodám je tato série nejslabší. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po té další odmlce, kdy hlavní duo bylo zkrátka až moc zaneprázdněno filmovými rolemi, se vrátili odehrát poslední velké detektivní divadlo a ačkoli se musím připojit k těm, které to už příliš nevzalo a cítili se přespřiliš zahlceni, zklamán neodcházím. Jak už jsem totiž podotkl u předešlých sérií, tenhle výtvor se právoplatně řadí do té topky televizních děl, co nadělilo předešlé desetiletí. [viděno na Netflixu] ()

Tunri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty sérky už jsou jen o přehrabování se v minulosti a twistech v osobním životě. Kéž by Sherlock řešil záhady a případy normálních lidí. Ale každou sérku najdou ještě ultimátnějšího padoucha, kterej párkrát umře, vrátí se,... Poslední dvě série se řeší každých pět minut to, jestli je Sherlock sjetej nebo není, co je pravda a co jsou iluze, on se při tom drží za hlavu a pláče. Vytratil se původní námět a jsme u krimi telenovely. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec série zdařile završuje povedenou adaptaci, až si člověk nerad připouštím, že to celé končí. Druhý díl patří k těm nejlepším a když si vezmu celou škálu závěrečných dílů seriálů, tak je na tom Sherlock velmi dobře. Možná nebýt horšího prvního dílů, pořád by si zasloužil tu pátou hvězdičku......8/10 ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)
  • V této epizodě je vidět perfuzor od společnosti Braun v tzv. space systému. (Winster)

Reklama

Reklama