Reklama

Reklama

Rhytmick

(pořad)
všechny plakáty
Hudební
Československo, 1990, 40 min

Obsahy(1)

Slovenský hudebník Miroslav Žbirka, tentokrát v novém podání televizního moderátora, rozjíždí oblíbenou hudební hitparádu Rhytmick, různých žánrů od popu až po heavy metal. (CANNIBAL)

Recenze (15)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních porevolučních pokusů k vytvoření populárního hudebního pořadu, kterým provázel slovenský hudebník a skladatel Miroslav Žbirka. A díky tomu, že se v něm vysílalo všechno možné z hudebních žánrů, tak si tento pořad získal brzy značnou oblibu. Po rozpadu Československa, fungoval tento pořad dále jíž pouze a krátce na STV, kde v roce 1994 byl navždy smeten z televizních obrazovek. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Za komančov sa k nám videoklipy z "prehnitého" západu vôbec nedostávali a táto relácia, ktorú vymyslel hudobník ĽUBO BELÁK, vzniknutú dieru perfektne zaplnila. No a hoci MEKY nebol jediným moderátorom, aj tak zostane najväčším a najvtipnejším klasikom. (6.12.2010) ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Těsně po revoluci se začal vysílat hudební pořad Rhytmick, který uváděl hitparádu skvělej moderátor Miro Žbirka a nastartoval tak fenomén různých hitparád, které nebyly zdaleka tak vydařené jako právě tento pořad. Nebyl zaměřen jen na komerční muziku, ale mohli jsme v něm vidět i něco z alternativní a rockové scény, narozdíl od různých Es a dalších pozdějších paskvilů. Pořad se natáčel v Amsterodamu a po třech letech ho Česká televize stáhla z vysílání, což byla velká škoda. Za mě 100%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Odjakživa som mal slabosť pre okrajovú, dravú, punk rockovú hudbu. Špinavý rock´n´roll! Takže skupiny, speváci a speváčky, čo boli prezentovaní v "Rhytmicku" ma nijak zvlášť nebrali. Ale keď to uvážene zrovnám s hudobnými reláciami, ktoré sa vysielajú dnes, tak musím uznať, že to malo svoje kvality a opodstatnenie. Veľkou mierou ku tomu prispel svojim moderovaním aj pohodový Miro Žbirka. *** ()

Zajímavosti (2)

  • Pořad se překvapivě kvůli sponzorům netočil v Československé TV, ale v Holandsku. (sator)
  • Scénu, ktorá bola použitá pri natáčaní Rhytmicku, použila pre svoj videoklip skupina Elán k piesni "Kočka". Veľký nápis Rhytmick je možné vidieť v pozadí. (hipo)

Reklama

Reklama