Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

janisska 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že se filmaři v poslední době rozpomněli na fakt, že vyprávění nemusí být jen lineární (ale postupují bohužel stále častěji podle jakéhosi prefabrikovaného formátu, který ze všeho nejvíc připomíná postupy How I met your mother). Přibývá (romantických) filmů, které experimentují s anticipací, retrospekcí, retardujícími komentáři vypravěče... Tady se ovšem experiment nezdařil. Inu, retrospektivně nahlížené klišé je stále klišé. Navíc tu forma naprosto uztloukla obsah.|| Koukám, že se tu Daydream nation hodně srovnává s Lynchovou tvorbou. Ta podobnost nicméně končí vraždou v přírodě a kouřícím komínem v pozadí. Napětí nulové. Emoce téměř nulové. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsme se dozvěděli, že sovy nejsou tím, čím se zdají , zároveň víme, že na filmy z amerických maloměst je potřeba dát si velký pozor. Pod chatrnou fasádou úhledných dřevěných domků se skrývá ledacos, co nechce být odhaleno. Jenomže vždycky to odhaleno je, ať už to jakokoliv škrábe a kope kolem sebe, když je to taženo na světlo. ______ KOUSEK DĚJE Dívka, která se tváří jako drsňačka, narazí na na kluka, který vypadá jako jeliman, jenomže to má v hlavě srovnané mnohem víc než ona. Přes všechny překážky, z nichž většinu si nastraží dívka sama, je pak z toho láska jako trám. Ještě o to větší, že je to už jen vzpomínka na první hluboké zamilování, které v souladu s životní - a nikoliv s tou filmovou - realitou, nevydrželo až do šťastného konce - ať už si pod tím představí kdo chce, co chce. Pokud za štěstí nepovažujeme, že ze sebe dívka dokázala shodit tu zdánlivě drsnou slupku, která stejně ubližovala hlavně jí. ____ Temné proudy pubertální sexuality, strach ze života a ze samostatnosti oddalované drogovými seancemi se projevil i hmotně v postavě vraha bez motivu. Protože život je nebezpečný a sejme tě, i když jsi nevinný. Což není nikdo. _____ P. S. Nezdá se vám, že na Reece Thompsonovi je něco až znepokojivě ženského? ()

Reklama

Teebo 

všechny recenze uživatele

Film, který je režijním debutem mladého, nezkušeného scénáristy, a opravdu tak i vypadá. Jako by Goldbach po svůj dosavadní život sbíral inspiraci pro několik svých filmů a nakonec všechen svůj materiál naládoval do jednoho. V první polovině nás film naladí na určitou vlnu, aby se v té druhé po prvotních náznacích definitivně proměnil v nesourodý mišmaš narušující atmosféru budovanou v úvodní části. Filmu by pomohlo více se soustředit na ústřední trojici na úkor vedlejších dějových linek, které zřejmě mají budit dojem, že i na malém městě je všechno možné, bohužel ale do filmu jako celku vůbec nezapadají a neospravedlňují divákovi svojí přítomnost (Rolly, bílé sako, ...). Vývoj jedné z hlavních postav (učitel) je vyloženě odfláknutý. Skoro bych napsal, že tu máme případ režiséra bez talentu, ale nezačínal náhodou Cameron na Piraních? ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem nevěděla, čím film je, zda to má být teenagerské drama nebo nějaká podivná kriminálka. Ten sériový vrah mi tam přišel tak nějak navíc, spíš jen jakési obzvláštnění dramatu o puberťácích a taky by mě zajímalo, kdo vlastně hodil ten kámen do učitelova okna ale možná to ani není důležitý a to všechno byl nejspíš účel a já blbá jsem to úplně nepochopila. Hlavní hrdinka není úplně sympatická ale přesto se vám líbí, protože Kat Dennings je prostě krásná a ke konci jí vlastně začnete mít ráda, protože se konečně projeví jako normální člověk. Učitel, který nejprve působí jako nejnormálnější postava se projeví jako divnej zakomplexovanej chudák a ten mladý ousider, který má být od začátku za toho podivína je vlastně úplně v pohodě kluk. Film je moc hezký vizuálně a má zajímavou atmosféru a to, že je trochu divný a vymyká se ostatním (teenagerským) filmům je vlastně moc dobře. ()

Dr.Manhattan 

všechny recenze uživatele

Teda, neviem či som už moc starý na takéto filmy, alebo mi niečo ušlo. No možno som mal len vysoké očakávanie kvôli hodnoteniu. Hlavná postava (Caroline Wexler) mi bola svojim správaním absolútne nesympatická, čakal som len na to, kedy jej niekto ublíži ...sklamanie, nestalo sa. A nebola tam žiadna postava s ktorou by som sa nejako aspoň trocha stotožnil. A ak áno, nebol jej venovaný dostatok času. Takže som si tento film moc neužil. Druhá hviezdička len za par svetlých momentov (ktoré keď nastali, tak som si myslel že sa to obracia k lepšiemu. Lenže nič...) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)

Reklama

Reklama