Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím říct, že mě Rob Zambie překvapil, až mi spadla čelist. Čím? Tím jak na jeho poměry vyspělý a precizní snímek mi předložil. Kombinace našlapaného soundtracku, tíživě hutného ozvučení a skvělé, místy až statické kamery Brandona Trosta dodává Zombieho výjevům sílu parní lokomotivy, kterou řídí promyšlené dialogy, a nadlehčují a šperkují drobounké, na první pohled jen těžko zachytitelné výborné efektíky. Samozřejmě Rob Zombie tímto počinem ani přinejmenším neztrácí svou tvář, takže se jeho fanoušek může těšit na dostatek podivných xichtů a samozřejmě bizarních, až odpudivě nechutných výjevů, kterých se mu dostane při pozvolném vyprávění čarodějnického příběhu ze Salemu alá Rosemary má děťátko. První polovina filmu je dokonalá, kdy jsem hned několikrát dostal zavzpomínat na předchozí (převážně animovanou) autorovu tvorbu. Ve druhé už Zombie krapýtko pouští fantazii na špacír a je velká škoda, že se neodholdal k drtivější závěrečné ráně na solar. Ve výsledku jsem dostal možná víc, než jsem čekal v podobě čarodějnického hororu, který se svým zpracováním tlačí do prázdnotou zejícího prostoru, Závěrem dvě doporučení - 1) Tohle není film na jednu projekci, sám komentář píšu po druhé. 2) Vhodná je znalost a sympatie k Zombieho předchozí tvorbě. Zatím 80% a dolů určitě nepůjdu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rob dosáhl tvůrčí volnosti své vize, zamýšlel "slow-burn" atmosferický mindfuck horor, který ale bohužel nefunguje - vůbec. Víc bych si ho jistě užil v knize plné obrazů, nebo v útržcích soundtracku někde při noční procházce po zřícenině, ale toto nedopadlo, náznak prázdnoty patrný již ze dvou HALLOWEENů se tady projevil naplno. Tak snad příště. Do té doby... Count Gorgann & CRUSHING THE RITUAL! (P.S. můj halloweenský nazi Gorgann) ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nie je potrebné z celého toho sa počmárať. Koment, ktorý neguje ten druhý a naopak - to sem nepatrí. Nech každý vypľuje svoj názor a netreba škrabkať. Rob je Môj čávo aj keby niečo pokazil , tak má bonusy, ktoré to vyžehlia. Je to iný ROB na akého sme zvyklí. Tu sa nejedná o zasrané slipy a odpalovičky skoro až v grind kabáte.( je tutti, že Q.T ho husto sleduje, Vadia tie kríže aj tie bláboly, ale potrebný Sigh a nekonečne squelá Sheri , ktorá ho len tak nepustí (ani sa nedivím ) Pitvať rocker pestrofarebnú a hlbokomyselne sa zamýšlať nad posolstvom - to vynechaj. Je jasné , že Rob nefunguje len na črevách , ale dokáže sa odchýliť a odskúšat si fanúsikov. JE BOŽÍ a milujem ho. Vizuálna hostina bez posolstva , remeselne vyžmýkaná.( BRUCE / SHERI / DEE /LYNCH /...proste atmosfear a Trier to nebude nikdy - už ani Raimi.Nemám ,čo dodať. Ideš do diskusie ? - choď. Inak najblbší cover aký k tomuto niekto pripol. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pomalé, nevzrušivé, přinejmenším tedy oproti předchozí Zombieho tvorbě. Spíš než intenzivní je to místy hlasité. A spíš než tajemné nesoustředěné. Popkulturní odkazy leda do počtu. Přitom tak atraktivní téma! Nechápu, jak to Zombie, kterého jsem si za krátkou chvíli stihl oblíbit, mohl dotáhnout k takovému standardu. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka fajn, ale jakmile si u poslechu gramofonové desky začala hrdinka uvědomovat, že nejspíš nejni neakční ségrou dvojčat z Matrixu, zvoral se film rychlejš jak zahrada s krtkem. A samotnej závěr? Prosím, řekněte mi někdo, že si ze Zombieho někdo vystřelil a šoupnul mu do filmu kanadskej žertík v podobě střelenejch scének navíc. Co se týče Salemu, vracím se pod peřinu k Winoně a na gauč ke Kingovi. Zombiemu nevlezu ani před práh. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Richard Lynch na roli reverenda Johna Hawthornea nedělal konkurz. (hladass)
  • Bruce Dern musel kvůli sporům opustit film a byl nahrazen Brucem Davidsonem. (hladass)

Reklama

Reklama