Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vizuální hororové orgie Roba Zombie v hlavní roli s jeho ženuškou, která jako by zde vypadla z oka Anastacii. Temné zpracování, bizarní výjevy i vize a vydařený casting. Zejména trojice hlavních čarodějnic je výborná. Když člověku dojde, že to nebudou jen obyčejné, laskavé sousedky, začíná se zároveň rozjíždět ten pořádný mazec, který se snad i inspiroval v Rosemařině dětátku. "Lords of Salem" by s klidem mohla být skutečně existující black metalová kapela, protože ten jejich hlavní song, který nás provází celým filmem, je fakt pecka. Zajímavý snímek s působivým vizuálem, který se však nemusí trefit do hororového vkusu každého. A možná se objeví i Cesta na Měsíc:) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Arthorror wannabe, ve skutečnosti ale velké, prázdné nic s naleštěným kabátkem, takže pro mě jednoznačné zklamání. Vizuály to má parádní a jednotlivé scény mají své kouzlo, ale celkově mi to bylo vlastně úplně jedno. Fakt, že téměř každá "děsivá scéna" skončí tím, že se Zombieho divně namustrovaná manželka probudí, jen podtrhuje celkovou samoúčelnost filmu (a čím je takových scén víc, tím víc to začíná být směšné). Samoúčelný byl třeba i Dům tisíce mrtvol, ale ten aspoň bavil. Lords of Salem nebaví, ba naopak - svými na odiv dávanými ambicemi mě spíš strašně štvali. Sheri Moon Zombie navíc možná plní dobře své manželské povinnosti, ale obsadit ji do poměrně náročné hlavní role (měla by hrát postavu zdeptaně se potácející mezi realitou a děsivými snovými vizemi) nebyl úplně dobrý nápad, její herecká kreace je nepřesvědčivá. Lords of Salem jsou tak ve finále důkazem, že přílišná tvůrčí svoboda může být někdy mínusem. Alespoň tedy pro diváka. Psáno z pohledu Zombieho nefanouška. 5/10 ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě k Robovi, za mě „ne“! Oceňuju estetické hrátky s kulisami, které jsem obdivoval už u druhého Halloweenu, ale ten děj nejsem při vší vůli schopen strávit. První dvě třetiny jedou tak, jak máme od Roba rádi, tedy atmosféra je hodně zlá a postavy jsou taženy náznaky fyzicky nepříjemných zážitků. Ta závěrečná je však úletem do jiné dimenze, ve které se snažíte rozklíčovat, o co se hraje, aby vám to v závěru bylo absolutně putna, což je nejhorší možná vizitka. Rob netočí divácké filmy, které jsou pro každého, ale měl jsem za to, že už si za ta léta spolu dokonale rozumíme. Evidentně ne. 2 a ½. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Rouhající hudba zní v mé mysli a dohnala mě k šílenství. Heidi (Sheri Moon Zombie) má celou ložnici vytapetovanou náměty z filmu "Cesta na Měsíc" z roku 1902. Na tomto příběhu mi vadí, že velká část se odehrává ve snové sekvenci a když se něco děje, převážně se konkrétní osoba prostě probudí. Ničí to koncentraci a člověk (divák) pak opomene na podstatu příběhu ze Salemu. Párkrát jsem se leknul, ale šlo spíše o vnímání zesílené hudby v místech, kde se máte leknout. Příběh, ten surový, je napínavý a podpořený dobrou hudbou. Hlavní hrdinka Heidi, kterou hraje manželka Roba Zombiho, Sheri Moon Zombie je prostě krásná ženská a divákovi je jí líto ikdyž tuší, že s tím nic nedokáže změnit. CITÁT - Šlapeme po kříži, pliveme na knihu lží........ Okolo 84 minuty má Heidi na sobě tričko s hlavou Roba Zombieho. Fotografie na obalu DVD,kde má Heidi bíle namalovaný obličej s černým znakem je ve filmu vidět pouhých dvacet vteřin. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Obskurní a vizuálně halucinogenně zpracovaný horor, jak by se od Zombieho dalo čekat. Bohužel film směřuje od nikud nikam, jen spousta indícií a polovičatých náznaků, řek bych až s Trierovskou (ta atmosféra je protě úplně stejná) škodolibostí a náznaky hnusu. Nadějně rozjeto, ale neodnes jsem si z toho vůbec nic. Takže pokud dávám za 3, tak ještě hodně nadsazuju a to spíš proto, že jsem tenhle trip moc nepochopil... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • The Lords of Salem není prvním filmem, ve kterém se Bruce Davidson zabýval salemskými čarodějnicemi. Už předtím účinkoval ve snímku Čarodějky ze Salemu (1996). (hladass)
  • Podle Sida Haiga měli herci k dispozici pouze částí scénáře s vlastními scénami, aby se zamezilo jakémukoliv úniku informací. (hladass)

Reklama

Reklama