Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nezdá se vám ten hostinský nějakej rohatej? Čekejte (Velkopopovického) kozla v pekelném lokále. Služebníci pekla roznášejí své pekelné buřty a Rob Zombie k tomu pouští metalovou muziku. Rádiové moderátorce Heidi kdosi pošle do práce vinyl s tajemnou hudbou nazvanou "Páni ze Salemu", která místní ženy dostává při jejím poslechu do transu. V domě, kde bydlí, se nikdo nechce nastěhovat do bytu číslo 5. Za vším je dávná kletba upálených uctívaček Satana ze středověkého čarodějnického kultu. Za celou exekucí stojí jistý reverend Hawthorn, jehož kořeny vedou až do současnosti. Ještě že má pan režisér takovou pohlednou ženu, protože jinak by se nebylo ani na co dívat. Sheri Moon Zombie v nové obrýlené image a s dredy nijak neztrácí s celkovým pojetím filmu, u kterého excentrický režisér tentokrát poměrně slevil ze svých extrémů, a tím také film zbavil toho, co jeho díla dělá zajímavými a především vymykajícími se z běžné hororové produkce. Svůj film pojal do ponurého až tmavě depresivního hávu, který občas funguje, ale při svém táhlém tempu se spíše dostavuje nuda. To je prvek, který u jeho předchozích filmů neznám. Film na mě působil kolovrátkovým stylem a stále se nedokázal patřičně rozjet a odpoutat se od své vlažnosti, povětšinou protkané obskurními obrázky a polonahou Sheri. Negativní dopad také měla jeho předvídatelnost. Některé scény zapůsobily a některé prošly bez odezvy a opětovně jsem nabyl dojmu, že pro film byly často zdržující a rozvleklé. Rob Zombie se pokusil o svůj nejkomplexnější horor v poměrně nepříliš stravitelné scenáristické formě, jejíž byl sám autorem, a je škoda, že při svém přemrštěném podání, se tento film stal i jeho nejrozvleklejším, i když poměrně pozoruhodně natočeným. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný, toť pravda. Ale sklamaný iba v tom, že R. Zombie sa v tomto prípade ( potreboval ? ) otočiť od fanúšikov, čím si viacerých pohneval a nejakých iných možno získal. Jedno ale viem na isto, že nasr@l celú pokryteckú cirkev a veľa ich zdegenerovaných ovečiek. Bééé! Ale nie o tom som chcel. Brutalita, morálne abnormálna normalita a zbierka hororových veteránov. No ešte, že tak. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Začátek se tvářil docela atmosfericky a nadějně, ale postupně se to začalo podivně mrvit, seklo se to v jakési rádoby artové, satanistické fantasmagorii a ve finále mi Lordi evokovali pouze výtvor nějakého zhuleného, novodobého hipíka. Na hony vzdálené od mých přehnaných očekávání solidního hororu. Satan byl děsivý asi jako Karel Heřmánek v S čerty nejsou žerty, Zombieho stará má sice pěknou prdel, ale look dredaté fetky s hipster brejlema sám o sobě neutáhne chabý děj a několik ublábolených babizen (které se bohužel taky svlékly) nestačí na to, abych plna bázně periodicky bořila hlavu do hrudního porostu spoluležícího diváka. Vůbec nechápu, proč se Rob víc neutrhl ze řetězu a uhnul takový pěkný potenciál tímhle psychedelickým směrem. Plně docenit toto dílo zřejmě od diváka vyžaduje víc kyseliny lysergové v krvi. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Arthorror wannabe, ve skutečnosti ale velké, prázdné nic s naleštěným kabátkem, takže pro mě jednoznačné zklamání. Vizuály to má parádní a jednotlivé scény mají své kouzlo, ale celkově mi to bylo vlastně úplně jedno. Fakt, že téměř každá "děsivá scéna" skončí tím, že se Zombieho divně namustrovaná manželka probudí, jen podtrhuje celkovou samoúčelnost filmu (a čím je takových scén víc, tím víc to začíná být směšné). Samoúčelný byl třeba i Dům tisíce mrtvol, ale ten aspoň bavil. Lords of Salem nebaví, ba naopak - svými na odiv dávanými ambicemi mě spíš strašně štvali. Sheri Moon Zombie navíc možná plní dobře své manželské povinnosti, ale obsadit ji do poměrně náročné hlavní role (měla by hrát postavu zdeptaně se potácející mezi realitou a děsivými snovými vizemi) nebyl úplně dobrý nápad, její herecká kreace je nepřesvědčivá. Lords of Salem jsou tak ve finále důkazem, že přílišná tvůrčí svoboda může být někdy mínusem. Alespoň tedy pro diváka. Psáno z pohledu Zombieho nefanouška. 5/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další divácky absolutně nevděčná psychadelická haluz od magora, kterej bere asi hodně zajímavý koktejl drog.Naivně jako kretén jsem si myslel, že Lords of Salem by mohlo být svižným čarodějnickým hororem, očekávání při ohlášení natáčení byla velká a kdo měl stejně naivní představu jako já, musel hodně rychle vystřízlivět při zhlédnutí prvního traileru.Jestli se vám nelíbil Robův Halloween 2, tomuhle se vyhněte větším obloukem než pedofil školce.Film je neskutečně pomalej, nic moc se v něm ani vlastně prvních 45 minut neděje, jenže zombie nějakou zvrhlou záhadou tvoří tak neskutečně depresivní atmosféru, totální bezmoc, čistej strach, bez pomoci laciných lekaček, jen díky neskutečně trefné hudbě, dlouhým artovým nájezdům kamery a pomalu se odrkývajícm příběhem, který i přes všechna negativa prostě diváka nutí čekat na to co přijde.Škoda, že nepřišlo nic moc.Rob sice cpe tu svojí vychrtlou fetku do každýho filmu a dělá stejnou chybu jako kdysi Harlin, ale tady se mu to docela povedlo.Film je jako houpačka, chvilku chcete dát tý hustý depresi 5*, chvilku zase přemýšlíte o regulerním odpadu, při naprosto zvrhlých a totálně šílených scénách.Můj kompromis jsou slabé 3*, jelikož prostě nedokážu plně pochopit z jakejch důvodů točí tenhle kretén co točí, na druhou stránku mě film dokázal místy vzít sebou do vnitř hlavy magora, spocenej sem až na prdeli a je mi normálně zle, divně prostě a to musim nepokrytecky zombiemu nechat.Pokud čekáte svižnou hororovou podívanou, vyhněte se tomu opravdu velkým obloukem, pokud chcete vidět zase něco naprosto šíleného, pomalého, debilního, ale zároveň svým způsobem dokonalého, je to film pro vás.Já se z toho asi nevzpamatuju nějakej pátek.50%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Meg Foster přirovnala spolupráci s Robem Zombiem k procházce labyrintem. (hladass)
  • Ve filmu se stejně jako ve všech dalších snímcích Roba Zombieho objevila Sheri Moon Zombie. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno