Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 3

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (861)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale něco tomu chybí. Pro vězně ve speciální věznici na oběžné dráze je opravdu jednoduché udělat vzpouru. Dozorci prostě nemají šanci. Shodou okolností je na stanici i dcera prezidenta USA, půvabná Maggie Grace. :) Takže zachránit ji je priorita číslo jedna. A protože nikoho lepšího nemají, pošlou tam potížistu Guye Pearce. Ten ji samozřejmě zachrání, ale nemá to jednoduché. Hodně mě tam bavil Joseph Gilgun, který hraje Rudyho v Misfits. ;) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená akční sci-fi vygumovanost, která je nepřiznaným pokračováním Útěků Z N.Y. a L.A. a inspiruje se i dalšími osmdesátkovými vymytostmi (viz Snowovo křestní jméno). Značně potěšující je, že Pearce díky svým hláškám a celkovému vystupování snese srovnání se Snakem a Peter Stormare se tu chová jako záporák z comicsu (čti "oba pochopili, co si od nich takovýhle film žádá"). Háček je v tom, že Stormare není záporák - tuhle úlohu mají na starosti zdegenerovaný irský psychopat (kterému bez titulků není rozumět) a francouzsky působící anglický aristokratický elegán (který je taky psychopat, ale ledově chladný a kontrolovaný), z nichž první je naprostá karikatura a druhému nemůžete ani fandit ani ho nesnášet. A pak je tu ještě mluvící dekorace Maggie Grace, které se tu tvůrci snaží přidělit něco skutečně ovlivňující úlohu... což obvykle nedopadá dobře, ale nakonec nezbývá než konstatovat, že herecké poleno jako ona se v tomhle druhu filmu (akční přestřelenost) může uplatnit, protože kdo by tady hledal nějaké výkony, že? Stačí, aby sekundovala, zdobila, případně fňukala, ječela, cítila se uražená, a házela cukrbliky, což všechno zvládá. Je to slušná jízda, na konci SKORO zapomenete, že z nějakého důvodu tvůrci "museli" na začátku snížit laťku diváckých očekávání naprosto příšernou digitální honičkou, která snese srovnání s Ultraviolet (což je šest let nazad), a začnete uvažovat o sedmdesátce. Jenže pak dojde k něčemu tak dementnímu, že to nemá místo ani v takovéhle prostinké jednohubce, a víte, že prostě přes šedesátku nepůjdete ani za zlaté prase... a ani za zlaté prase vypěstované z vanilkové kofoly:) A taky nepochopím, proč v takovémhle filmu museli tvůrci plýtvat penězi na (pravda, slušně) modelované Star Wars přestřelky, a nevynaložili ty peníze třeba právě na tu úvodní honičku. Prostě dobře našlápnuto, a agent Snow ať se klidně zase někdy ukáže na plátně, ale je to nedotažené a místy divné. 60% a repríza nejspíš už nikdy nebude (a to jsem to viděl v HD a Unrated verzi). PS: K té nepřiznanosti remaku - John Carpenter podal na Bessona a spol. žalobu kvůli plagiátorství, a světe div se, vyhrál docela slušný balík:)) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kujme pikle! Na pozadí her agentů vlády a CIA se odehravá klasický akční film o jednom kufříků, vězeňské vzpouře ve vesmíru, naštvaném agentovi a krásné prezidentově dceři. Napínavé sci-fi má vše, co divák očekává - akci, hodné, zlé, hajzly, psychopaty, nebohá rukojmí, střílečky a tak. Naopak nemá to, co se neočekává - psychologické propracování postav, jednání na základě logiky, či originalitu bořící všechna zažitá klišé. Triková stránka je velmi nevyrovnaná - na jedné straně velmi zdařilé scény ve vesmíru či záběry na město budoucnosti, na straně druhé vás dorazí honička, kdy hrdina prchá na digitálním motocyklu digitálním městem až do digitálního metra. A to vše bije do očí, jako by šlo o levnou PC hru! Přesto si lze snímek užít, jelikož poměrně rychle uteče. A padouši by snad měli být potrestáni, nebo snad ne? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V spojitosti s týmto filmom sa často spomína na McLainea, Posledného skauta a Útek z NY, ale prečo preboha všetci zabúdajú na Rain mana??? Nielen v spojitosti s hlavným hrdinom a jeho pátraním po kufríku, ale rovno celým osadenstvom väznice...Vzhľadom na nulové umelecké ambície tohoto filmu mi dokonca chytrý Útek z NY na myseľ ani neprišiel. Lockout je fajn EuropaCorp oddychovka, v porovnaní s tými ostatnými, ktoré nemôžem ani zniesť, víťazí na celej čiare. Poteší starších priaznivcov VHS béčok z osemdesiatok, nie je to typický film do kín, zato je pre všetkých, od totálnych tupcov po inteligentov, túžiacich po občasnom guilty pleasure a Besson to vie. Snowova postava má určitý sériový potenciál, lenže vzhľadom na koniec mám obavy, že jeho nová VIP priateľka si ho bude držať príliš skrátka a obrúsi jeho drsný suchý humor. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se náramně a je mi úplně jedno, že skoro ze všech zdejších komentářů vidím zoufalý křik nudááá! Tak to není zrovna nejchytřejší film pod Sluncem, no. Kdyby byl, zase by ho polovička lidí nepochopila a zase bych tu slyšel samou nudu. Nevím, jak se Guy Pearce připravoval na svou roli, ale vypadá to, že bral lekce hláškování u Johna McClana, a hodiny moderního kadeřnictví u střihorukého Edwarda. Maggie Grace pak působí jako nádherný přívěšek na krku vesnického burana. Jejich společné dialogy, nabroušené jako břitva a štiplavé jako smrad na veřejných záchodcích, mi řádně procvičily břišní svalstvo. A zbytek? Jó, zbytek byla nudááá... =) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • V závěru filmu je odhaleno křestní jméno hlavního hrdiny Snowa (Guy Pearce) – Marion. Totéž jméno má ve filmu Cobra (1986) hlavní hrdina poručík Cobretti (Sylvester Stallone). Je prozrazeno taktéž až během průběhu filmu. (Horryx)
  • Ve filmu si jde všimnout že jeden z vězňů má airsoftovou zbraň, konkrétně se jedná o Maruzen airsoft CA870 CQB. (dc125)
  • Hlavní antagonisti, bratia sa volajú Alex a Hydell. Alek Hidell bolo falošné meno, ktoré používal Lee Harvey Oswald. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama