Reklama

Reklama

Zabiják Joe

  • USA Killer Joe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Tak som to po 10rokoch videl znova a bavilo ma to snáď ešte viac ako kedysi..záver bol na môj vkus veľmi rýchlo utnuty ale aj tak pecka..najviac ma bavil church ako otec mampičista 😁

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Dosť psycho. Film vhodný pre ľudí, čo sú schopní zniesť kus brutality. Nejde len o krv, ide o psychiku. O dominanciu, o sado-maso a o násilnú orientáciu snímku. Film o najspodnejších z najspodnejších, rozhodne však nie nereálny. Takéto veci, ako sú ukázané vo filme, sa dejú bežne.

Film núti k zamysleniu. Je syn tým zlým? Stalo sa všetko kôli nemu? Kto je zlý a kto ten dobrý? Je Joe len vykonávač, nástroj? Akú úlohu má v celom príbehu Rex? Film jasne hovorí, že neexistuje nikto čiernobiely. Žiadny charakter nie je jednoduchý. Každý má svoj podiel viny. Film hlavne ukazuje, ako sa vynucuje dominancia a podriadenosť, a čo to nakoniec s človekom až môže urobiť. Z týchto dôvodov film nie je rozhodne pre každého. A zrejme preto si len ťažšie nachádza svoju divácku základňu...

Sctyri

Sctyri (hodnocení, recenze)

Ten konec mě mega nasral.. měla postřílet všechny včetně sebe

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Tenhle film je nářez, zápletka a rozuzlení uchvacující, postavy a herecké výkony rovněž. Jediné, co bych filmu vytkl je zbytečná brutalita,sadistické násilí a sexualita, pro které dostal v USA rating od 17 let a VB rating od 18 let a Friedkinovi bylo doporučeno vystřihat některé scény, což Friedkin odmítl.. Film nakonec i přes příznivé hodnocení kritiků nebyl žádným kasovním trhákem a vydělal celkem asi necelých 4 miliony dolarů. Úchvatné je, že byl natočen za 10 milionů dolarů.

Dlee

Dlee (hodnocení, recenze)

Matthew McConaughey jsem do nedávna moc nemusel,ale po tomhle filmu a filmu Reportér sem si ho docela oblíbil.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Alena77

mě to přišlo jako černá drama krimi komedie na způsob The Hesher, Hlava nad vodou, nebo 6 pohřbů a 1 svatba... byly tam humorné chvíle kdy jsem se fakt pobavil... je to takový zvrácený americký život... McConaughey tu zahrál vážnou roli, než jsme u něj zvyklí, ale byl skvělej, zahrál to nadmíru dobře... Spoiler: konec filmu byl otevřený... ale už od začátku filmu bylo jasný, že Juno Temple je trošku v jiném světě, taková všeho schopná... to jak namířila i na Joa a šáhla na spoušť pistole si divák může domyslet 2 způsoby, buď ho zastřelila taky, šla sedět, nebo nezastřelila a Joe ty vraždy zamaskoval a odjel s ní pryč - proto si myslím, že je to spíše černý humor... ten film bych vyloženě nějak nebral vážně, nerozebíral ho, ale bral ho s rezervou...

na příspěvěk reagoval jacksax

Alena77

Alena77 (hodnocení, recenze)

Divný, tmavý, smtný film...

Nějak si nemohu vybavit ten konec.

SPOILER- ona nakonec zastřelila toho bráchu a tátu, ne? A s Joe odešla,??? nebo jak to dopadlo....

na příspěvěk reagoval rounen

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Zvláštny film....McConaughey to dal na výbornú..koniec je padnutý na hlavu..kokoti takto ukončiť film,veď to si normálne vystrelili z diváka :)

]V[()Rt

]V[()Rt (hodnocení, recenze)

Že by Friedkin na stará kolena ještě jednou pořádně zabodoval?

Aaron.

Aaron. (hodnocení, recenze)

Už se těším na Hirsche!!! A vypadá to, že dostane pěkně na držku!

SydneyB

SydneyB (hodnocení, recenze)

Nedovedu si to sice představit jako komedii, ale když jde o Hirsche, tak se těšim.

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

William Friedkin míří k vojenskému soudu

William Friedkin míří k vojenskému soudu

30.08.2022

Je tomu už dlouhých jedenáct let od doby, kdy legendární oscarový režisér William Friedkin (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) natočil svůj zatím poslední hraný snímek Zabiják Joe s Matthewem… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama