Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (519)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám tolik dovolené, abych trávil pět neděl v baloně, kmital do středu Země, potuloval se v okolí Měsíce a rozhodně nevydržím z dechem na potopení do hloubky 20.000 mil. Na cestu na tajuplný ostrov jsem si však čas našel a zjistil jsem, že tvůrci hledaného místa neměli žádnou výraznou fantazii a autoři rodinných trampot se taky příliš nezapotili při dumání nad scénářem. Prostě jsem si připadal jako japonský turista, který si doma prohlíží fotky nafocené při běhu Českým Krumlovem a zklamaně zjišťuje, že nic výjimečného vlastně neviděl. Vlastně viděl - slečnu Kailani, jejíž přítomnost sice nezvyšovala kvalitu snímku, ale je zase dobrým důvodem pro to, abych se nesmyslně podíval na tento průměrný snímek ještě jednou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že tohle by Verne taky nepřejules! Vidět, jak fabrika na slaboduché kýče používá jeho romány k tomu, aby odpudivý sliz sbalil prsatou cigošku a děsně si zamiloval svého otčíma, jenž je vyjulesý ovarový krk, co umí hýbat kozama, sáhl by po nové julesetce a otevřel si julesu. Jinak na ně na všechny samozřejmě Tajuplný ostrov nastrajules spoustu osidel, jako například obřího ptáka, macatého, elektrického úhoře a předlouhého leguána, až se z toho pětiletým fakanům musí zdát něco nehezkého o tatínkovi. Takže jsem si to samozřejmě náramně ujules a nostalgicky zavzpomínal na doby, kdy jsem ještě jules s rodiči a hltal v televizi zdegenerovanou kulturou nezpizděné verneovky. Z tohohle by jeden dostal akorát tak zánět jules! ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Stejný případ jako většina těch Disney fláků - jen v trošku větším měřítku, s obřím množstvím přehnaných kýčovitých scenérií a 3D efektů, které působí přesně tak samoúčelně, jak to nemám rád (i když to někdy může být docela efektní - honička ve vzduchu), méně debilní zápletkou (ale jen o trošičku - takový ten úvod aneb snaha podat nějaký ten rodinný problém a následně ho uhladit je naprostý výsměch), s jedním zábavným, leč vůbec se nechytajícím hercem (Johnson - no, možná se párkrát chytne - pěst, pumpování, ale v některých případech jsem měl pocit, že by ten scénář přečetl záživněji i neandrtálec, tahle rodičovská role prostě vůbec nesedí), opravdu otravným Joshem, průměrným Cainem (v zlém filmu prostě nejde hrát oscarově) a strašně "vtipným" mexikánem. Vůbec je z celého filmu cítit uspěchanost a snaha prodat 3D, dokud i ti nejhloupější nepochopí, že to přece jen taková revoluce nebyla.. A tak se vracím oklikou k úvodu - stejný případ jako většina Disney romantických fláků, tady s nějakými těmi bonusy a počítačovými kejklemi (a přes očividnou snahu v jedné scéně trošku odkázat na Avatara hodně průměrnými kejklemi), ale hlavní důvod proč se na to opravdu dá dívat je Vanessa - Niktorius to vystihl opravdu vystižně :), z holčičky nám vyrostla opravdu pěkná slečna, která by určitě mohla takhle zdobit ještě mnoho dalších výplachů a možná, že i ambicióznějších filmů.. Hraní, ač zase omezen hloupým scénářem, určitě neuráží.. Ale její zbraně jsou určitě někde jinde (vývin). Bez nich bych párkrát určitě usnul.. Soundtrack poctivě vykrádá, co se dá, slyšet znovu ho netoužím. SUMA: průměr, jehož síla se neskrývá v množství 3D srandiček a pixelů, ale v postavě Hudgens. A možná taky trochu ve volné adaptaci Vernea. At už jakkoliv hloupé, znovu mi to připomnělo hrdiny mých méně opotřebovaných let.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"No vidíš a ani to nebolelo." - "Teba určite nie." Hm, tak s Brendanom Fraserom resp. s jeho postavou vypiekli tvorcovia dvojky vskutku megabrutálne, to sa len tak nevidí. No nič, ide sa ďalej. Dvojka je jedna obrovská, možno ba priam až gigantická hovadina, plná wtf nelogickostí (harpúna hodená POD vodou, lietanie na včelách). Dobrou správou však je, že to vôbec nevadí a všetky tie blbosti naokolo vám na tvári vytvoria úsmev. Ak nie, tak nie. Mne vytvorili. Do toho The Rock, zachraňujúci od prúseru ďalšiu sériu a vydaril sa aj zvyšok kastingu (všetci sú milí, fajn a zábavní a obľúbite si ich). Najviac ma potešili absurdné vtipy typu "hra prsných svalov", no zabudnúť nesmiem ani na megapôvabný spev pri ohni. Chcem trojku! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak teda nevim jestli je to mnou, nebo jestli jsou ty rodinný filmy pořád trapnější. Scénář a rozhovory mezi hlavníma hrdinama byli přímo k pláči a otec Vanessy byl naprosto ubohej. Co je jediné plus celého filmu, a vlastně jediný důvod proč se na to podívat, je naprosto úžasné vizuální prostředí. Oddychovka, kterou už znova fakt ne. 3* btw. perličky nakonec aneb to si z nás ti scénáristi dělaj srandu? Na začátku Vanessa tvrdí, že jejich helikoptérou se nikam neletí, protože se z toho 'ostrova' nikdo nevrátí. Když jí ale nabídnou tři tisíce dolarů okamžitě na to kývne. Na co jí budou peníze, když se už nevrátí? A další věc, oni tam skáčou po těch vajíčkách a hrozí se, aby ty vejce nerozbily a oni tak neprobudili toho ještěra. Když se ten ještěr ale probudí tak všichni seskočí na zem a běží kolem těch vajec. To je to nenapadlo udělat dřív? ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • V jedné ze scén je Gabato (Luis Guzmán) pokrytý ptačím výkalem, o scénu později má košili čistou a poté opět naopak. (LaserJet)
  • Zatiaľ čo je vrtuľník zaparkovaný na zemi, je zreteľne vidieť, že časť pre pilota je oddelená od časti pre pasažierov. Keď vrtuľník vzlietne a naberie kurz na Tajuplný ostrov, prepážka oddeľujúca sekcie zmizne. (beso74)
  • Hank (Dwayne Johnson) se o ponorce Nautilus zmíní jako o 140 let starém kousku. O pár chvil později jsou baterie k nastartování motoru příliš vybité. Baterie takové, jako jsou ve filmu, však neexistovaly do začátku 20. století, což je přibližně 30 let poté, co byla loď vyrobena. (LaserJet)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama