Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (286)

Filmpub.cz (Petr Tadeáš)

"Ken Park neukazuje (tedy myslím si - doufám!) realistický výřez života na americkém předměstí, ale doslova peklo na zemi. Koncentrát toho nejhoršího, co takový život může obnášet. Je to takové sice intenzivní, snad upřímné, ale málo přesvědčivé memento. Spíš než příběh s šokujícími momenty je to…"

Filmweb.cz (Petr Trella)

"Plno nápadů je nakousnutých a většinou nedotažených do konce, nebo vůbec nedávají smysl a v kontextu s celým filmem jsou naprosto zbytečné. Například Shawnův milostný trojúhelník, tak v tomto případě se nedozvíme vůbec nic. Stejně tak je na tom většina myšlenek tohoto filmu. A tak nám zbývá jen…" více

Kinema.sk (Michal Korec)

"Ken Park šokuje v konečnom dôsledku akurát sám seba a svojich tvorcov. Vyhnite sa mu obrovským oblúkom, pretože vás nedokáže obohatiť v žiadnom smere svojej existencie, ba čo viac, je len vodou na mlyn všetkým odporcom násilia a pornografie na filmovom plátne. Iste, nie som žiadny blockbustrový…" více

Tiscali.cz (Kateřina Grosmanová)

"Přes téměř naturalisticky ztvárněné sexuální scény, se ke smůle diváků i tvůrců tak nějak vytrácí smysl celého filmu. To, že jeden z hrdinů souloží se svou přítelkyní a zároveň i s její vdanou matkou, je tu zkrátka jen na efekt. Stejně jako sadistický Tate, terorizující svého psa i prarodiče a…"

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Mimořádná péče, kterou filmu režisér Clark věnoval, se projevuje nejen v perfektním vedení herců, obrazové dokonalosti a práci se zvukem, kde dramaticky užívá stylově vybrané hudby i lidského hlasu a pomlk v dialogu. Clarkova snaha po dokonalém vyjádření závažných myšlenek atraktivní a přece…"

Reklama

Reklama