Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Rekvalifikace mapuje situaci člověka, který svým věkem přesáhl padesátku, přišel ne vlastní vinou o práci, a nyní ji hledá. Příběh pana Zrzavého je napsaný podle neobyčejných zážitků obyčejných lidí. Jeho vzorem jsou tisíce odborníků ve zralém věku, kteří vlivem vnějších okolností přišli o práci. Poněkud absurdní dobrodružství nezaměstnaného pana Zrzavého se prolíná s příběhem mužů z druhého konce společnosti. Mafiáni Oskar se Žoržem si užívají života plnými doušky. Mají na to. Je vůbec něco, co by si nemohli dovolit? Jestli něco takového existuje, uvidíte ve filmu plném absurdit, paradoxů a humoru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Abych tomu dal odpad, tomu zabránily scény moderní manželky se svojí asistentkou a pak skvělá scéna instruktáže "Jak se chovat při přijímacím pohovoru". Protože jsem tohle před lety sám zažil, tak mi to mnohé připomnělo včetně toho, že jsem sám měl chování poctivého Zrzavého. Jinak to byl sled nesmyslných scének a rádobygagů, z nichž vyslovenými trapasy byla scéna v hospodě a golf na hřbitově. Přitom o rekvalifikaci tu nebyla ani řeč, pomíjím-li rekvalifikaci herce na zploditele. Jedna hvězda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesně ten důvod, proč český film poslední dobou za moc nestojí. Příšerný příběh, příšerné herecké výkony a hlavně humor, kterému chybí to naprosto elementární - humor sám. Nezábavný film, který se místy snaží o nějakou tu společenskou kritiku, ale jednoduše selhává, protože se na to chvílemi ani nedá koukat. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, střední část nebyla tak špatná... ale ta televiznost z toho kouká na všechny strany a ubíjela mne neschopnost střihače prosadit si teď, v této chvíli, kdy je to potřeba, střih, a ne pokračování záběru a dalšího žvatlání. Některé scény jsou slušně vypointované (Oskar u doktora, přijímací pohovor na zametače, háček na obraz), ale jiné jsou zoufale nevtipné. Přitom samotný nápad je dobrý, ba nosný, zvlášť v dnešní době, ale takto zpracované je to jen roztahaná bakalářská povídka. "Milí Bakaláři, jednoho dne jsem ne vlastní vinou přišel o práci..." Slušná kamera, ta se mi líbila asi nejvíc. Ale jinak by tomu prospělo hlubší dramaturgičtější propracování, aby nešlo jen o jednoduchou a rychlou historku, spíchnutou stylem Černých ovcí. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Bravo, vynikající satira na dnešní poměry. Jsou filmy, které diváci ocení až po mnoha letech. Z českých je to z těch starších například Řeka, Marijka nevěrnice, Extase. Z novějších pak určitě Ulovit miliardáře a nyní Rekvalifikace. Co na tom, že je z toho cítit málo peněz. Který podnikatel by na to taky přispěl? Mohl by se třeba poznat. Důležitější je ta pravdivost a realita života v postmoderní zglobalizované době, kdy nám vládne lumpenburžoazie. Zápletky ve filmu nejsou totiž příliš nadnesené. Podnikatel platí 5000 Kč za příraz a kolik platil nejmenovaný ještě nedávno šéf Světové banky a kandidát na francouzského prezidenta? Tomu servírovali lehké děvy až do postele a on to bral jako samozřejmost. Vlado Štancel se v závěru filmu dobře jistí smlouvami o přivedení do jiného stavu a dokonce mu to kryje pojišťovna. A co jiného jsou smlouvy nejvyhlášenějšího českého prasáka Dr. Bartáka s asistentkami o poskytování nadstandartních sexuálních služeb? Nic v tom filmu není mimo realitu. Ani ten golfový pronájem hřbitova. Takoví „podnikatelé“ a úplatní politici (starostové) jsou totiž všude kolem nás, v každém městě. Film nám zobrazuje, jak někteří naši spoluobčané už nevědí „co by“ a druzí zase nevědí „z které do které“. To je rozdíl mezi starostmi, jak uživit rodinu na jedné straně a nepřekročit dobu pobytu na slunci ani o sekundu na straně druhé. Film nám například u rekvalifikačního školení ukazuje, jak jsme papežštější než papež a přejímáme každou kravinu z ciziny. Taky jsme se dověděli, že tahle země není pro starý a vzdělaný lidi. V padesáti je člověk na odpis.... Co čekat od národa, který strpěl v čele vlády člověka, který běhal s holýma kulama kolem toskánských bazénů? Co čekat od lidí, s kterými nepohne ani slovutný pražský horolezec a jeho kamarád, který když se napije, tak opravdu špatně řídí? Co čekat od lidí, kteří jen kroutí hlavou nad miliony v krabici od vína? Třeba si poslechnou další část velkého díla „Přemluv bábu“, zanadávají si a nechají si zase s…t na hlavu. A proto vyjadřuji velký dík umělcům, kteří nejsou aktivističtí a tendenční a snaží se burcovat. Příkladem jim budou: Vorel, Štancel, Klus, Xindl X, Koller a další. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Aúúúúúúúú. nevím kde je chyba. Buď to byl takový árt, že na jeho pochopení prostě nemám, nebo to byla neskutečná kravina na kterou jsem neměl koukat. Ať tak či tak zrza Vlada skousnu ještě v těch Černých ovcích, ale pokud jsem s ním měl kontakt ve filmu byl to pro mne vždy šok... Tohle není ani na jednu sbírku básní zasebevražděného básníka. ODPAD ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama