Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Splinter je překvapivě koukatelný a dokonce značně napínavý horůrek, který těží především z nepředvídatelnosti scénáře a originální parazitní příšerky. I když počátečních a konečných 20 minut je vesměs utrpení, kde mozková aktivita klesá k nule, kameram opakovaně hatí možnost cokoli zahlédnout epileptickými záchvaty a nafta hoří popřípadě vybuchuje pouze tehdy, hodíli se to hlavním postavám. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie. Začiatok bol síce pomalší, ale našťastie to netrvalo dlho, odkedy prídu nešťastníci na tú benzínku, snímok výrazne naberie na napätí a atmosfére. Prekvapili aj slušné gore scénky a mordovačky. To najlepšie však čo ma v horore po dlhej dobe potešilo je zhmotnená predstava niečoho neurčitého, desivého zla, proti čomu sa účinná zbraň hľadá len ťažko. Film mi v tomto smere pripomenul Vec, len tu "nákaza" zaúradovala prakticky okamžite, nekompromisne a riadne nepríjemne. Na druhú stranu výrazne otravovala zlá kamera, hlavne v kritických chvíľach, roztrasené a chaotické zábery často degradovali tie najlepšie scénky. Ale aj napriek zmieneným nedostatkom, snímok by nemal uniknúť pozornosti žiadneho hororového fanúšika, za pozretie stojí. 60/100 ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Vcelku chytlavá zápletka a zajimavé monstrum se ztrácí za objektivy zmatené kamery, která hodně kazí výsledný dojem z filmu - některé scény jsem si musel pomaleji přehrát, abych vůbec něco viděl. S čímž samozřejmě souvisí absence jakékoliv hustší atmosféry, která by byla tady opravdu na místě - tři postavy zabarikádované na benzínce s monstrem okolo ní... Nakonec je z toho tuctové béčko. 50% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Splinter je originální virus/bakterie/houba, která přeskakuje z člověka na člověka a je schopna ho vysát a pak ovládat. Horor, kterej se odehrává převážně na benzínce a jen s opravdu pár lidma, funguje dobře. Nízkorozpočťák, ale kvalitní. Atmosféry a napětí to sice moc nepobralo, člověk neměl o žádnou postavu extra strach, ale ten virus to tak nějak dokázal táhnout sám. Do toho trochu krvavejch a lámání končetin scének. Jen bylo vidět, že na to finále nezbylo moc peněz. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Kurňa! To mohlo býti i na 4 či 5. Do háje! Koncepce samotné ´´příšerky´´ je dosti dobrá a scény typu, nakažená pneumatika ze které vyrůstají ony bodliny, patří k vrcholům. Pár scén, skoro jak z The Věc nebo tak. A ani ti herci nebyli nějak moc špatní. Ten debilní střih (roztřesená kamera nebyla ještě to nejhorší) všechno akorát pos.... Jo, všickni tady nadávají právem. Potenciál velký (dle mého) a protože jsem přece jen něco viděl a za celkový zážiteček dávám plné 3 (i za ten úvod. Ten byl klasický a mě se dosti líbil, dokud to samoz. nezkurvil střihač) a zuřím u toho, že nemohu dáti více. Někomu ze štábu bych s chutí nakopal. Fakt že jo. A ten otevřený konec si pane rež. a ty kreténe, co jsi to stříhal, strčte někam. Udělejte remake se střihačem a rež. kteří mají funkční obě hemisféry. Děkuji. P.s. ne, nejedná se vskutku o solovku obří krysy z Ninja Želv, haha. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)
  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Oklahoma City. (Terva)

Reklama

Reklama