Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

lillien 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně retardovaná zábava pro večery, kdy se probíráte z narkozy a neskousnete v tv nic pro publikum s IQ nad 60. Stifflerova máma už nejspíš ukazuje kundu jen při cévkování, čili i stárnoucí Stiffler (S.Scott) šel do sebe a své role naprostého debila osekal o typické teenagerovské pitvoření, takže v Goonu zaplaťpánbu opravdu nedělá už nic jiného, než jen hodně špatně bruslí a rozdává pěsťovky. To všechno může být ale ještě pořád mile úsměvná zábava pro mírné až pokročilé milovníky hokeje, neboť některé podobnosti s úrovní našich odborářských lig a divizí nelze přehlédnout a můžeme se jim dementně chlámat, případně alespoň nadávat na to, jak vylízaní američani opravdu udělali i z jinak dynamické a chytré hry (což vám jistě o hokeji potvrdí i strejda Verbal) wrestling na ledě. Víc jsem od toho nečekala, takže i ty pouhé dvě vypečené hlášky, které ve filmu padly vnímám jako bonus. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vedení kanadsko-americké NHL asi moc radosti z tohoto snímku (ve světle skutečnosti, že za posledních pár let se snaží „očistit hru“ a zvýhodnit technické hráče), mít nebude, nicméně řekněme si upřímně, bez bitkařů typu Douga Blatta (resp. S. W. Scotta) by to nešlo. Pěstní (férové) souboje, (čisté) hity,.... to je koření hokeje, které k němu neodmyslitelně patří stejně jako (pivko ke knedlo zelo....) resp. parádičky J. Malkina či S. Crosbyho. Kdo s tímto nesouhlasí, plete si jednoznačně sporty a raději si zajde na „Holiday on Ice“ a „čtverného axela“ J. Pluščenka. Příběh snímku Goon se ohání přívlastkem „Based on a true story“. To prosím berte s (notnou) rezervou. Byť pravda, v nižších soutěžích se to řeže hlava nehlava a krásy to moc nepobralo. Je to tak 75x25 (ve prospěch fikce), nicméně to(a) nejdůležitější (myšlenka) je zachováno(a). Hokej je skutečně tvrdá (týmová) hra, kde jedinec (byť sebelepší) sám nic nedokáže. Správné složení týmu je pořádná alchymie, což snímek (byť poněkud netradičně svérázně :-) i do(u)kazuje. A vzhledem k faktu, že se nebere příliš (resp. téměř vůbec) vážně, tak mě naopak ta totální přepálenost, společně s pár dobře mířenýma hláškama z „testosteronově provoněné“ hokejové šatny a dobře zvoleným castingem (duem S.W.Scott-L. Schreiber) nejednou dokázala vykouzlit potutelný úsměv na tváři a já se přistih, že mám hubu téměř od ucha k uchu. A souhlas, ani ta (ne)tradiční romantická linka to tentokrát nepohřbila. Ono taky, když se vám holka přizná (vyzná z lásky) slovy: „už mě ani nebaví (nenaplňuje) chrápat s jinými chlapy“....to se potom na ni ani nemůžete zlobit :-) Přesto upřímně přiznávám, osobně jsem čekal od Goon ještě přímočařejší tah na branku. Body u mě nicméně M. Dowse sbírá min za skutečnost, že jsem dostal obrovskou chuť nazout (si) brusle, obléknout chrániče, helmu, popadnout hokejku a když už ne přímo shodit rukavice a rozbít někomu (si) držku, tak min rozvěsit někoho po manťáku, popř. hodit někomu „stroma“, jednoznačně ANO. „Hloubku“ u Goon (ikdyž určitá reflexe tu je) opravdu nehledejte, ale jako večerní relax k pivku(m) (naprostý souhlas s uživ. Chosef76) po náročném dni, je naprosto dostačující. P.s. min za závěrečný (zkrvavený) úsměv L. Schreibera si snímek palec nahoru zaslouží. P.p.s zajímalo by mě (a tímto ho zdravím) co (by) na snímek říkal David Kočí?! Objektivně za silné 3*, subjektivně za silné 4* :-) zajímavý komentář (pro mě): uživ. Gilmour93, výstižný komentář: (pro mě) uživ. JFL, ivan¬_drago ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Akčná športová komédia o nie-veľmi-vrcholovom hokeji zo mňa vymlátila plné hodnotenie svojou jednoduchosťou, úprimnosťou a šťavnatosťou. Nikdy by som nebol uveril, že nejakému "športovému" filmu dám 5*. Ale GOON ma dostal... možno preto, že hokej mám odjakživa rád aj v pasívnej forme, možno preto, že pribratý a konečne dospelý Seann William Scott tu po prvýkrát hral civilne, vážne a bol dokonca "milý" (no asi to je aj veľmi dobre "postaveným" a napísaným charakterom), možno to je krásnou Alison Pill, ktorá je rozkošná, neokukaná a naozaj veľmi pekná, možno to je skvelou výpravou, fúzatým Schreiberom a vystrihaným Baruchelom, ktorého mám čím ďalej, tým radšej - a týmto filmom, ktorý aj spoluprodukoval a bol aj scenáristom, si u mňa znova šplhol, možno je to soundtrackom a pozitívnym vyznením... ale výsledok je ten, že sa nebojím dať tomuto "slušnému a milému" bitkárovi jedničku s hviezdičkou. "One of your sons is stupid, the other one is gay! Stupid! Gay!" Skrátka - veľmi milé prekvapenie. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když už té bandě vymaštěnců, co si musí někde na ledňáčku každou neděli sežrat hamburger, vychlastat pár piv a zařvat gól nestačí, že ta partička nuzně placených, prudce inteligentních mudrců předstírá práci s pukem, musí si ti skoro maturanti sem tam i rozšmelcovat držky, aby byl kulturní zážitek úplný a naplňující. Vznikají pak i takovéto tklivé příběhy zneuznaných intelektuálů, které semele ta zlá hokejová mašinérie. Každopádně je velmi milé, že se k nim pak společnost nechová macešsky, staví jim pomníčky a po skončení aktivní kariéry jim umožní naučit se třeba i číst a psát nebo vstoupit do ČSSD. Taky je moc hezké, že když se jim třeba něco nemilého přihodí, lidé na Staromáku pak truchlí víc, než kdyby jim pomřeli vlastní rodiče. To když onehdá spadlo letadlo s mým kamarádem, který byl jen obyčejný astrofyzik pro Bajkonur, neštěk ani pes. A ani se tomu nedivím. Ten když se zabral do těch svých výpočtů kosmických trajektorií, měl problém trefit i branku u baráku. Ale jinak je to film zábavný, veselý a hezky ukazuje, jaké by to bylo, kdyby se Youngblood nebral tolik vážně. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Totálna hovadina (based on true story - lol!), ktorá sa zámerne snaží tou hovadinou aj byť a nemá vysoké ambície. S.W. Scott si rolu dementného akože dobráka evidentne užil. Ideálny film na zabitie času a no-brain divácky "podmaz", napriek tomu pri pár scénach som doslova plakal od smiechu ako už dlho nie, čiže celkový rezultát je hodný tolerantných 2,5*/5:) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Liev Schreiber sa priznal, že inšpiráciou k hraniu jeho postavy bol už zosnulý legendárny hokejový bitkár Bob Probert. (toi-toi)
  • V posledním zápase cca v 75 minutě filmu říká Laflamme (Marc-André Grondin) Dougovi (Seann William Scott) na střídačce, že další gól dá pro něj. Naskočí na led a s držením hokejky na levou stranu proklouzne mezi dvěma obránci, když ale dělá backhendový blafák brankáři a těsně mine branku, drží hokejku napravo. Každý, kdo někdy hrál hokej, ví, že tohle není  možné. (will_hunting)
  • Ve filmu se na krátko objevil i bývalý hokejový bitkař černé pleti Georges Laraque . (Lumberjack)

Reklama

Reklama