Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Olík 

všechny recenze uživatele

V zapadlém městečku Mystery znají jen sníh, mráz, led a hokej. Každotýdenní událostí jsou sobotní zápasy těch nejlepších vyvolených, o kterých sní každý místní kluk už od kolébky. Tak pomalu zasněženě plyne čas až do doby než se před místní hokejisty postaví skutečná výzva, utkání proti profesionálům z NY Rangers. Příjemně zasněžená sportovní záležitost pro celou rodinu Jaye Roache s partou známých herců v čele Russellem Crowem a specifickou atmosférou mrazivé Aljašky za zády. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Novozélanďan jak Brno, Russell Crowe "mydlí" na opačném konci světa s Američany hokej. No to jsem musel vidět. Hmm....několik dní po skončení filmu jsem si toho ale moc nepamatoval, akorát to že na konci hráli proti Rangers a že tam hrál Russell Crowe. Dal bych asi jen 2*, ale hokej mám rád, Russella taky, sportovní filmy taktéž, nakonec dávám tedy průměr. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Je to celkem příjemný civilní snímek, na který se pěkně kouká a který hezky plyne. Má takovou jemnou melancholickou, ale zároveň zábavnou atmosféru, prostě taková pohodovka. Příběh je již spoustu krát viděné klišé, nicméně zde podané celkem vkusně. Je tady pár vtípků, ale komedií bych to určitě nenazval. Prostě takový filmík na pohodu. Nelze od toho čekat nic velkého, ale nezklame to. Dá se na to kouknout i 2x. Howgh! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Áno, je to rozprávka, ale je to tak sviežo natočené, s tak dobrými hercami, s tak skvele nadávkovanou a vyváženou mierou medzi všetkými využitými žánrami, že ma to dostalo. Síce až časom, možno až po druhom-treťom zhliadnutí, ale predsa. Odvtedy to patrí medzi moje stálice, čo sa týka športového žánru. V skratke je to ideálny príklad feel-good filmu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se už před zhlédnutím odvážíte vyložit kompletní děj a šance na zmýlení je minimální. Přesto film zhltnete a po skončení se budete cítit téměř uspokojeni. To je film Mystery, Aljaška. Film, kde se hokejoví nadšenci střetnou s profesionály. A protože se jedná o film, tak film patřičným filmovým způsobem i skončí. Nicméně vše je více než pěkně zahrané, takže na druhou stranu proč ne. Takže asi tak. 3* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)
  • Mesto Mystery sa na Aljaške nenachádza a na mape by sme ho hľadali márne. Ide len o fiktívne miesto, ktoré bolo vytvorené pre účely filmu v oblasti mesta Canmore v Alberte, v Kanade. (mclenin)
  • Hoci je príbeh filmu zasadený na Aljašku, natáčalo sa v Kanade, v provincii Alberta. (ZOUi)

Reklama

Reklama