Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rónin je samuraj, který ztratil svého pána a tím i svou čest, a jeho postavení na společenském žebříčku středověkého Japonska tomu odpovídá. Ještě mnohem níž však stojí lidé smíšené rasy, mezi něž patří i nalezenec Kai (Keanu Reeves), zčásti Brit, zčásti Japonec. Díky svým mimořádným schopnostem je vzat na milost skupinou bývalých samurajů, jejichž pán se stal obětí spiknutí, které připravili zákeřný Lord Kira a čarodějka Mizuki. Róninové chtějí Lorda Kiru porazit za každou cenu, jenže trumfy rozhodně nejsou na jejich straně. Dokud nezískají Kaie. I tak ale bude cesta za spravedlivou odplatou trnitá a jen málokdo z nich po ní dojde až do konce, který navíc může mít v souladu s japonskými tradicemi velmi trpkou příchuť. (Cinemart)

(více)

Diskuze

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

gauron666

Klasika mi je úplne u riti. A pre mňa je Číňan ako Japonec. (špeciálne Kórejci sa neskutočne čertia keď ich nazývam Číňanmi). A myslel, som že Reevesa sa dá mať alebo nemať rád. To, že ho niekto nepozná, počujem prvý krát.

na příspěvěk reagoval Tsukikage, gauron666

gauron666

gauron666 (hodnocení, recenze)

ywo666

Nevím co by tam měli co dělat lietačky jak říkáš, jelikož jde o americký film s japonskými herci. Nikde nevidím, že se také učastní čínané protože "létací" filmy točí jenom oni. Jinak to bude jasný průser, aby to udrželo kvalitu muselo by to mít alespon 4 hodiny a nebo dva díly takle to bude mišmaš a za hodinu a půl bude konec. A takový dobří herci tam hrají toho hlavního bělocha neznám, ale prý je to též dobrý herec. Škoda takhle zabít klasiku.

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Hmm. Tak ono to bude regulérne fantasy. Som myslel, že že tam budú iba lietačky, nadpozemské údery a lanové bojové techniky. A ono ti tam behajú kagejaké potvory. A Keanu tam hrá japonského Nea. To môže skončiť úplne hocijako.

na příspěvěk reagoval gauron666

Tsukikage

Tsukikage (hodnocení, recenze)

Prometheus69

No samuraj Zatoichi, vlastně záleží na tom jaký, jestli ten nejnovější (doufám, že nejnovější), tak tam ta věrnost asi pokulhává. No a anime, je holt anime, viděl jsem jen jediné anime, kde je umění meče, přesně tak jak má být a to je Kazemase Tsukikage Ran, tam je to přesné, nevím jestli to čerpá z Iai, ale dost se mu to podobá.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Tsukikage

Jo i tak se to dá říct... i když neznám moc těch Japonckých filmů..... spíš hodně těch čínských... kde se to umění nějak tak míchá všechno cikcak.... ten umí to a ten zas tohle... a všichni dohromady udělají " no je v tom pak pěknej bordel. :)

Japoncký spíš jen to anime... takže tohle nemůžu moc posoudit. Z toho co jsem viděl... třeba Samurai Zatochi a podobně.... věrné celkem dost řekl bych. B)

na příspěvěk reagoval Tsukikage

Tsukikage

Tsukikage (hodnocení, recenze)

Prometheus69

To co jsem chtěl říct je, že naopak japonci nedodržují vlastní pravidla boje, ve filmech většinou bojovat neumí a pohyby si vymyslí, kdežto američané, což je zajímavé, hledají, a tak se v jejich filmech objevuje víc pravého umění s katanou než v těch japonských. Je to smutné, ale je to jako, kdyby Japonci zapomínali na vlastní kulturu (což se mimochodem skutečně děje)

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Tsukikage

V podstatě u běžného samurajského souboje bitva většinou netrvala moc dlouho... jeden dva tři údery pak od sebe, nějaké to kroužení a znova do sebe... což se opakovalo, dokuť jeden ze zůčastněných nepadl k zemi mrtev... nebo nebyl dál schopný boje.

U Amerického stylu.... nejde ani tak o tradici či smysl, ale především o efekt.... čím víc ran, tím větší SCHOOOOUW!

což se mě ale líbí víc..... ono kdyby se tam mydlili podle zásad a pravidel boje.... podle skutečnosti, byla by to celkem nuda.... a lidi by to věru moc nezaujalo.

 

Ale i přesto že některé ty výpady neodpovídají moc skutečnosti... Americký i Japonský samurai by ve svém střetu byli rovnocenými soupeři. Pač ten americký styl je zase o něco mrštnějiší a pohybově vynalézavějiší.... od klasického pevného japonského postoje, z větší razantností v úderu, i v obraně....z rozvahou v taktice každým úderem.

 

Ano katana má dvě strany ostří to je fakt... na což Amící velmy často zapomínají a moc to v boji nevyužívají. :)

na příspěvěk reagoval Tsukikage

Tsukikage

Tsukikage (hodnocení, recenze)

Nní to sice to co bych hledal u samurajského filmu, ale přesto se na to podívám. Ta akce vipadá celkem slušně. Zajímavé je, jak američané vi o samurajích daleko míň, než japonci. Američané narozdíl od Japonců ví, co hledat, a proto v japonských filmech se samuraji je spousty blbostí s katanou, tyhle chyby by neudělal ani student, který se učí tak měsíc. Základ, jak se to dá hned poznat, že je režisérovi jedno, jak vypadá bojové umění mečem je to, když se brání ostří na ostří :) . Ale u tatytěch američaní jsem si všiml pár seků a vypadá to, že oni vědí, co se mají učit.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

alchac

To je pořád skeptikování.... ach jo, že vás to bere pořád?

No tak usoudily že v dnešní době by asi moc nefungovalo co fungovalo tenkrát "Poslední samuray" tak to trochu připepřily.... a přidali pár pořádných gvatemalských papriček. B)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

butterslider

Ani ne.... jenže kam ho z takovou vyzáží narvat? do Pirátů z Caribiku5 je ještě vcelku dálka... B)

Ale že mu ta role sedne, i když je to jen štěk. :)

butterslider

butterslider (hodnocení, recenze)

Jsem opravdu jedinej, koho zaráží, že tam hraje zombie-boy? :D

Mimochodem, možná by to nakonec vypadalo líp, kdyby to nechali Rinsche udělat podle svýho a ne to posledních půl roku stříhat a postprodukovat jak divý a stejně si nakonec nebýt jistí tím co to vlastně sklofali dokupy :)

na příspěvěk reagoval Prometheus69, alchac

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

s větším počtem samurajů se přidává i na akci a efektech :) 

7 samurajů - nejmíň efektů a akce (sice bitva trvá hodinu, ale film trvá 3 a půl :))

13 assassins - neviděla jsem, ale točil miike

47 ronin - musí mít i draka a želvu ninja aby se držel vzestupné tendence :)

Uživatel rscott smazal svůj příspěvek.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Na film som sa tešil už od prvých zmienok, ale po traileri som mierne, ako to povedať, rozčarovaný. Najväčší problém vidím v tom, že sa tam toho mr. Rinsch snaží nacpať trošku priveľa na jeden film, jeden rozpočet a jeden kvalitný scenár. Ergo, znovu do brandže vytiahli človeka, ktorý nemá so serióznou filmovou tvorbou skúsenosti, a tak môže buď len prekvapiť, ale to pos*ať na celej čiare a vzdať sa hviezdnej kariéry. A vďaka milým producentom, ktorý si toto vybrali ako jeho prvú prácičku, to smeruje skôr k druhej variante...

na příspěvěk reagoval rscott

alchac

alchac (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Chápeš, že jde o to, že se ten film nejmenuje "Praštěná chinese-style fantasy kravina", ale "47 ronin", který se navíc tváří, že je příběhem o TĚCH 47 roninech, a že tedy jako divák mám právo očekávat, že ten film o tom opravdu bude?

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

A SH2 je sračka epických rozměrů, kterou jsem málem nerozdýchal. A hru jsem ani nemusel hrát

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

alchac

Asi mi začíná docházet co pociťují ti lidé kteří na pokecu o SH2 the movie co nikdy nehrály hru. B)

A já se jim snažím dopodrobna vysvětlit, jak špatný to je a ono se jim to přes všechny ty zejmé nedostatky líbí. :)

Stejně tak se tenhle 47Ronnin líbý prostě mě.... žeru čínský/Japonský fantasy eposy.... prostě jo a nevymluvíte mi to.

I když je to až tak takovej Zvratek.... Ještě moc nechápu ten dověk" Hollywoodem? Já myslel že je to Universal? 8)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, alchac

alchac

alchac (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Pokud se dá věřit obsahu u filmu, tak to má být zfilmovaný TEN příběh 47 roninů. Čili nevím, o čem tu točíš, ale z tohohle pohledu je už podle traileru jasné, že to bude zvratek první třídy.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

ale mě se to tak líbý.... :D

Kdyby to bylo přesně podle novely jak píšeš, pak bych na to nešel určitě.... B)

47 je počet.... tedy je to jen schoda názvu. Možná úmlsná.... možná čistě náhodná.

Třeba má to 47 ještě jiný význam....

Třeba jako v Claymore. :)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, alchac

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Strašně se mi líbí jak tady píšete že to bude pěkně znásilněný a že se vám to už vůbec nelíbí.... Ale zeptám se. Dle toho popisu tady... jste si opravdu jisti že tohle je ten film který myslíte vy? Nebo je to jen schoda náhody?

Tak jinak, má ten manga hrdina... Nefritový meč? (Smaragd rovnou vynechám)  Nebo co on je vlastně zač? 8)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

alchac

Jo.... Soráč, teď jsem si to uvědomil... celou dobu jsem se snažil tomu "Japonckému výrazu vyhýbat" než jsem si uvědomil že se skutečně o Japonský epos jedná.... Pač Ghost Story je podle  čínského eposu.... což mi to náráramně připomíná.... Ostatně podobných filmů ze stejnou tématikou točí spíš v číně než v Japonsku.... taky na to koukám jak puk. :D

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

alchac

Možná je to není název, ale počtová jednotka..... 47 jich bylo a teprve ten 47 něco změnil. :D

Nebo tam fakt bude 47 Roninů, já nevim.... třeba ve stylu 300. B)

 

Také mě napadla jistá spojitost z Hitman... což je podobnost čistě jen náhodná. :D

 

Ale dost mě zaráží ten popis "fantasy?" Od kdy je skutečnost Fantasy? Fantasy je přece představa, představivost, něco vymyšleného neskutečného.... což dokonale odporuje právě té skutečnosti. Nelo-gika. :)

na příspěvěk reagoval alchac

Související novinky

47 róninů se dočká cyberpunkového pokračování

47 róninů se dočká cyberpunkového pokračování

13.08.2020

Přáli jste si vidět pokračování jednoho z největších propadáků roku 2013? Pak máte štěstí, akční fantasy 47 róninů se totiž dočká sequelu, a ne jen tak nějakého. Dvojka se bude odehrávat 300 let v… (více)

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama