Reklama

Reklama

Deset let je docela dlouhá doba a člověk, ať chce, nebo nechce, se za ty roky změní. Když po deseti letech náhodou narazíte na starého kamaráda ze školy, může se stát, že v něm už jen těžko poznáte osobu, na kterou si pamatujete. Jsou však i lidé, na které po takhle dlouhé době nezapomenete, ať se snažíte sebevíc. Film je o jednom obyčejném srazu spolužáků po deseti letech a na takových srazech se může stát prakticky cokoliv. (Foox)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (63)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pro mě jen stvrzení mojí praxí ověřené teorie, že mladí idioti dospívají do starých idiotů, chudáčci do ubožáků, frajírci do nadutců, pokrytci do prospěchářů... a jen velmi zanedbatelné procento se nás posune dál :-). To bychom ale nesměli narazit na Hollywood, kde jsou všechny hrany pečlivě obroušeny a v podstatě až na jeden kousek se nijak zvlášť nevybočuje ze střihu podle šablony americké korektnosti, což dotváří celková jalovost dialogů, uváděných zaklínadlem "Oh, my gooood", které co chvíli zazní z bezradného scénáristického chaosu. Z herců stojí za zmínku pouze Channing Tatum - bych nevěřila, že to někdy řeknu... jinak nic, co by mohlo obohatit nebo pobavit. ()

Steny94 

všechny recenze uživatele

Rosario Dawson, Channing Tatum, Chris Pratt, Aubrey Plaza, Kate Mara, Anthony Mackie a ďalšia kopa mojích obľúbencov v jednom filme a ja som ho videl až teraz? Nechápem prečo som tento sympatický projekt tak dlho ignoroval. Dnes som sa k nemu však konečne dostal, takmer nič som o ňom nevedel a nič som ani neočakával. A som za to nesmierne rád, kedže táto pohodovka ma nesmierne bavila! Sem tam úsmevné, sem tam dojemné, sem tam romantické a vtipné. Na dnešný večer mi to dokonale padlo a preto dávam plný počet. Určite sa ešte v budúcnosti k 10 Years vraciam. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Taková upřímná a uvěřitelná jednohubka, kterou člověk nejlíp pochopí, když už za sebou nějaký ten sraz po letech má. Prostě se tam pak někde najdete a nostalgie to táhne výrazně nahoru. Navíc je zajímavé, když ty herce teď o něco starší vídáte jinde, tahle sestava už by byla drahá dát znovu dohromady. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem se mi zamlouvají filmy o tom, jak se lidé po letech vracejí a zjišťují, jak se všichni změnili. Tohle dokonalé kouzlo využil film "Prci, prci, prcičky: Školní sraz", který ale velmi těžil z toho, že se s hrdiny skutečně znáte a vracíte se k nim po nějaké době, jako kdyby to byli vaši skuteční spolužáci. V tomhle směru film prostě fungoval dokonale, ale překvapivě se to povedlo i snímku "10 Years", kdy se hrdinové znovu setkávají po deseti letech. Neznali jsme je dopředu, seznamujeme se s nimi jen přes fotografie a vyprávění, nejsou zde žádné skutečné flashbacky, ale přesto nám najednou na hrdinech začne záležet, přesto si začneme uvědomovat, jak moc se jejich životy proměnily. Dosáhl někdo z nich něčeho, co chtěl? Jsou těmi stejnými jako dřív? Dokážou si ještě porozumět? Prozrazují se tajemství, která zůstávala dlouho skryta, zjišťují se skutečnosti o sobě samých, které lidé ani nevěděli. Najednou jste s těmi postavami propojení a chcete vědět, jak to mezi nimi dopadne. Jsou to malé příběhy, ale jsou podány se vkusem a tím správným sentimentem, že vám to nebude ani trochu vadit. Není to velký film, ale myslím, že tohle je jeden z těch, které stojí za podívání. Možná vám ti hrdinové připomenou vás samotné, možná vám ukážou, jaké vaše životy vlastně jsou. Nejspíš vám tenhle film nepohne světem, ale vyloučit bych to nemohl. Ty příběhy jsou vážně celkem uvěřitelné, mohly se stát i někomu z nás. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/divosi-10-years-divoka-stvoreni-lets.html ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý film. Scénaristická ukázka, jak během pár minut charakterizovat množství postav a pak je rozvíjet tak, že to zasáhne především tím, že (se) v nich lze poznávat. Skvělé dialogy, výteční herci a chemie. Závěrečný cover Tonight, tonight od Smashing Pumpkins byl třešničkou. Pecka za devět pětek. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Pieseň "Never Had", ktorú Reeves (Oscar Isaac) spieva v bare, herec sám pre film napísal. (drtickaa)

Reklama

Reklama