Reklama

Reklama

Deset let je docela dlouhá doba a člověk, ať chce, nebo nechce, se za ty roky změní. Když po deseti letech náhodou narazíte na starého kamaráda ze školy, může se stát, že v něm už jen těžko poznáte osobu, na kterou si pamatujete. Jsou však i lidé, na které po takhle dlouhé době nezapomenete, ať se snažíte sebevíc. Film je o jednom obyčejném srazu spolužáků po deseti letech a na takových srazech se může stát prakticky cokoliv. (Foox)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (63)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Z naprosto nulového očekávání se vyklubalo velice příjemné překvapení. Při takovém množství postav je totiž poměrně těžké každou opravdu využít a dopointovat, což se ale 10 Years s přehledem povedlo a žádná mi tam nepřišla vyloženě navíc. Působí to přirozeně, zahrané je to velice příjemně. Film netlačí na pilu ani v komediální a a ani v dramatické rovině, ale rozhodně jsem se nenudil. Příběh dvojice Oscar Isaac/Kate Mara byl roztomilý, za ně dávám čtvrtou hvězdu. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Taková upřímná a uvěřitelná jednohubka, kterou člověk nejlíp pochopí, když už za sebou nějaký ten sraz po letech má. Prostě se tam pak někde najdete a nostalgie to táhne výrazně nahoru. Navíc je zajímavé, když ty herce teď o něco starší vídáte jinde, tahle sestava už by byla drahá dát znovu dohromady. ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý film. Scénaristická ukázka, jak během pár minut charakterizovat množství postav a pak je rozvíjet tak, že to zasáhne především tím, že (se) v nich lze poznávat. Skvělé dialogy, výteční herci a chemie. Závěrečný cover Tonight, tonight od Smashing Pumpkins byl třešničkou. Pecka za devět pětek. ()

Steny94 

všechny recenze uživatele

Rosario Dawson, Channing Tatum, Chris Pratt, Aubrey Plaza, Kate Mara, Anthony Mackie a ďalšia kopa mojích obľúbencov v jednom filme a ja som ho videl až teraz? Nechápem prečo som tento sympatický projekt tak dlho ignoroval. Dnes som sa k nemu však konečne dostal, takmer nič som o ňom nevedel a nič som ani neočakával. A som za to nesmierne rád, kedže táto pohodovka ma nesmierne bavila! Sem tam úsmevné, sem tam dojemné, sem tam romantické a vtipné. Na dnešný večer mi to dokonale padlo a preto dávam plný počet. Určite sa ešte v budúcnosti k 10 Years vraciam. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jediná, ale zato neotřesitelná zásada školních srazů-----------------NETAHAT NA SRAZ SVÉHO PARTNERA!!!----------------------- K tomu tady bohužel došlo a tak se první půlka dosti vleče, protože se čeká, až drahé polovičky, znuděné a uzívané, odtáhnou spát na hotel nebo někam...Na sraz se jezdí řešit a hledat staré věci, tahat kostlivci ze skříní a říct věty, které měly být už dávno řečeny anebo je dokonce po dvanácti rumech vykřiknout nahlas přede všema. Jezdí se tam okouknout jak která spolužačka vypadá a co by se s ní ještě dalo dělat, jezdí se tam navodit si pocit, že jsme pořád ještě ti staří bouráci, kterým záleží jen na holkách a kamarádství. To, jak to nakonec dopadá, je úplně jiná věc a každý se s tím musí poprat jak umí. Americká kultura má dosti jiný přístup k látce, ale lidi jsou to v základu víceméně stejní. Takže i tento film šlape po vyšlapaných cestičkách výše naznačených. Je tam pár naprosto blbých momentů, ty bych zrušil, spousta sentimentu pro sraz nezbytného, ale taky pár dobrých vtipů a pár pěkných postaviček do džezu. Vcelku slušně napsané dialogy a pro každého nějaká ta krasotinka. Pro mne Kate Mara. 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Pieseň "Never Had", ktorú Reeves (Oscar Isaac) spieva v bare, herec sám pre film napísal. (drtickaa)

Reklama

Reklama