Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mister Kilmister jednou prohlásil, že má rád turné, protože místo ponožek může střídat města. To mě inspirovalo natolik, že jsem si nechal nastřelit na xicht dvě odpudivé bradavice, od osmdesátého sedmého sveřepě odmítám měnit spodní prádlo a hodně cestuju. Doufám, že v šestašedesáti taky budu mít za sebou dva tisíce pichů, vypité jezero Jacka Danielse a vyhulený sklad American tobacco. Zatím jsem stihl jen jednu předčasnou ejakulaci, dva panáky Kedlubnového Bollsu a zakuckání se u elektronické cigarety. Ale život prý začíná až po čtyřicítce! Tento film je jednoznačným důkazem existence Boha, protože kohokoliv jiného by po takové kariéře už nejmíň dvacet let balzamovali. Tak padněte obličejem do prachu, vy nehodní a malověrní, a v pokoře se skloňte před jediným, opravdovým Bohem, který byl zrozen k tomu, aby vám nakopal prdel. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jedna vě je, že Lemmy je asi opravdovej rocker. Je to pozoruhodnej týpek, nic proti němu nemám, je mi v jádru sympatickej a hlavně má za sebou poctivou práci a hitů pro spoustu celebrit a dohromady o tom nikdo neví. Takže Lemmy dobrý. Tento dokument se ale podobá "Legendě o svatém Václavovi" a to je rockera velmi nedůstojné. První čtvrthodinu posloucháme různé celebrity, které už před lety "prodaly svou kůži" a nejradši by proto Lemmymu tu jeho stáhly. Tyhle odkvétající typy nás intenzivně přesvědčujou o tom, jakej je Lemmy "Bůh" a jak ho žerou. To to tedy žeru taky....haha! Pak se tam objeví Dave Grohl, bez kterýho se dneska nikdo v Americe neuprdne a ten dokument posvětí jak arcibiskup bigbítu. Řekne, že Lemmy patří do rodiny a tím je vymalováno. Vyprávění B.B.Thorntona jak dostal šek na miliony dolarů- se divím, že mu Lemmy nerozbil hlavu kríglem....a tak dál a tak dál. Tohle fakt není známka punku...to je přesně to, proti čemu se bigbít celý ty léta bouřil. Prachy! 50% ()

Reklama

nascendi

všechny recenze uživatele

O Lemmym som v živote nepočul, tušil som, že jeho hudba nebude aj mojou hudbou, ale aj tak som si pozrel dokument, pretože 86 % je pre mňa argumentom. A nebol som vôbec sklamaný. Keď sa vyznal zo svojho obdivu k Elvisovi, Buddy Hollymu. Little Richardovi a Beatles, pocítil som sympatie, ktoré pri časti jeho výrokov a hudby pretrvali, i keď som mal pocit otca, ktorý svojmu synovi príliš nerozumie, aj keď nepochybuje, že je jeho. Samozrejme tie ďalšie atribúty jeho osobnosti, ako chľast, drogy, čudná zberateľská vášeň a ďalšie mi už nič nehovoria, dokument ako celok považujem za kvalitný a prínosný. ()

spoonman 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že o zajímavých lidech se to točí samo. Nedostanete nic speciálního, struktura dokumentu o vyžilé rockové hvězdě je zachována (mládí, úspěch (+-), problémy, obdivovatelé z řad úspěšnějších, nějaký ten živák). Co ty dvě hodiny činí zajímavé je Lemmyho postava sama o sobě, nevíte jestli ho obdivovat, opovrhovat nebo litovat, ale chladným vás to nenechá. Jako bonus pak dostanete přehlídku logopedických vad lidí co byli na drogách až příliš dlouho - pořád si myslím, že je to pošuk, ale po téhle zkušenosti bych se ho neodvážil soudit. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Včera večer sme ja a moji kámoši ubalili džointa, otvorili plechovku piva a začali pozerať tento namakaný dokument, ked v polovici filmu otvorila kamoška dvere a opýtala sa :'' Chlapi, kedy chcete objednávať to takeaway?'' , ja som nepočul asi lepšiu reakciu ako :" To záleží, kedy povie Lemmy! '' - taká legenda je fuckin Lemmy! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama