Reklama

Reklama

VOD (1)

Chytré a intimní drama představuje Chrise Pinea coby ukecaného prodavače Sama, kterému je něco přes dvacet a jehož svět se zhroutil ve chvíli, kdy se dozvěděl, že jeho otec náhle zemřel. Proti své vůli se musí vypravit domů, dát do pořádku otcův majetek a znovu navázat kontakt se svou odcizenou rodinou. V procesu plnění otcovy poslední vůle odhalí Sam šokující tajemství, které obrátí jeho svět vzhůru nohama: má třicetiletou sestru, o které nikdy neslyšel (Elizabeth Banksová). Jak se vyvíjí jejich vztah, je Sam nucen přehodnotit vše, co si myslel, že ví o své rodině - včetně svých vlastních životních rozhodnutí. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (141)

Wardan 

všechny recenze uživatele

Pěkný a příjemný filmík s moc fajn herci. Jen podle mne Kurtzman mohl více brnkat na komediální strunu (námět a obsazení Chrise Pine k tomu docela vybízí), to by tomu mohlo dodat trochu více štávy a já bych mohl přitlačit a vrazit tam i tu čtvrtou. Takhle musím dát jen tři i přes fajn scénář a překvapivě velmi dobrou režii. P. S.: Je škoda, že Olivia Wilde byla tak nevyužita. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatný film! Nejdřív mi to přišlo jako americká klasika. Zápletka byla sice výborná, ale byly tam takové ty tuctovky. Ovšem postupem, se to totálně změnilo a vyšvihlo se to úplně na špici filmařského umu. Na konci snímku jsem měla i husí kůži a to je co říct. Herci jsou vybráni naprosto skvěle, všichni jsou sympatičtí, každý zaujme něčím jiným, každý má jinou povahu a úděl. Chris Pine a jeho roztomilá tvářička je prostě k sežrání, podobně jako Olivia Wilde, musím ale zmínit, že mě hodně potěšila Elizabeth Banks, nebo spíše její herecký výkon. Doprovodná hudba je také výborná, podtrhne celou atmosféru a ještě více jí umocní. Ani nevím, jaký pocit mám po zhlédnutí, sice to dopadlo dobře, ale také to dalo zabrat emocím. Jediné co vím, že mě to opravdu dostalo. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o zcela tuctovou záležitost, stavěnou na sice v jádru zajímavé, ale uměle strojené dějové konstrukci poplatné zaběhnutým standardům svého žánru, občas si vypomáhající dávkou podpůrného sentimentu. Na druhou stranu jsou Lidé jako my příjemným způsobem zrežírováni, sympaticky obsazeni a líbivým civilním způsobem zahráni, což mě v kombinaci s faktem, že jsem se přistihl při pocitu diváckého zaujetí a pozitivních emocích s uvědoměním si, že na tomto příběhu něco kouzelného a chytlavého prostě je, utvrdilo v tom, že ty dvě hodiny věnované tomuto filmu nebyly zbytečně promarněným časem! 70% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film, který možná víc hraje na emoce, než by bylo bývalo dobré, ale když se to vezme kolem a kolem, téměř vše se povedlo: obsazení skvělé, příběh velmi dobře vystavěný, nechybí vtip a dobré dialogy. Jen možná někomu bude vadit, že je to v podstatě "doják". Ovšem pokud by se točily v Hollywoodu takovéhle dojáky, tak jsem tedy "dojákový" typ diváka! Elizabeth Banks svým výkonem velmi překvapila. 80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to sa podarilo! Z jednoduchého klišé príbehu sa podarilo spraviť nadpriemerný film. Už od začiatku bolo jasné akým smerom sa to bude všetko vyvíjať, ale napriek tomu celkové spracovanie zanechalo vo mne veľmi príjemný pocit - dokonca by som povedal, že ma to aj dojalo. Tie vzťahy medzi postavami vo filme boli poriadne vypäté - zahalené tajomstvom, avšak pravda musela skôr či neskôr vyplávať na povrch. Spočiatku sa s ňou ťažko zmierovalo, ale skôr všetkému uškodili tie ďalekosiahle tajomstvá v oboch vetvách rodiny. Napokon som bol teda z toho prekvapený, aj keď mi nešlo do hlavy ako by Frankie dokázala tak zdatne odolávať Samovi (teda v čase, keď ešte nevedela, že je to jej brat). Veď pre slobodnú mamičku musí byť nesmierna vzpruha keď sa v jej živote objaví muž (ešte k tomu taký sympaťák ako je Chris Pine), ktorý sa "obetovo" zaujíma nielen o ňu ale aj o jej syna... Vlastne to mi prišlo na tom celom príbehu najzvláštnejšie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré zažil sám režisér, keď stretol svoju nevlastnú sestru, žijúcu s inou rodinou až po dosiahnutí svojich 30 rokov. (Laslo)
  • Hilary Swank četla scénář a projevila zájem o hlavní roli, nakonec ale z projektu odstoupila. Další kandidátkou byla Amy Adams, dala však přednost své rodině. Roli pak mohla ztvárnit i Rachel McAdams. (Freshoun)

Související novinky

Další Star Trek míří do vesmíru

Další Star Trek míří do vesmíru

30.06.2014

Scenáristické duo Alex Kurtzman a Roberto Orci, které sepsalo třeba Transformers, Abramsův Star Trek nebo Amazing Spider-Mana 2, se vydává na režijní dráhu. Ne však pohromadě, každý z pánů dostal… (více)

Reklama

Reklama