Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda Mika Cahilla a toho, oč se ve svých filmech pokouší (a čehož zde dosahuje částečně a v "I Origins" zcela), ale stejně si neodpustím stupidní poznámku: Proč se tak vytrvale snaží dostat na druhou Zemi, když druhá Země zcela očividně cestuje k nim? (A proč nikdo neřve, že všichni umřou - ale to tam možná bylo a jenom jsem to nepostřehla.) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POVÍM TI PŘÍBĚH. A JESTLI PAK BUDEŠ CHTÍT ABYCH ZŮSTALA – ZŮSTANU. JE O DÍVCE.......“ /// Už jste přemejšleli, jakej zážitek by dokázal naprosto ovlivnit váš život? Co to třeba napálit auťákem do spokojený rodinky? Předpokládám, že tomu se nevyrovná ani objevení nový planety. (Leda snad, že bych se na ní mohl podívat...?) Nádherně pozitivně depresivní atmosféra, umocněná padnoucím soundtrackem a zajímavou Brit Marling. Filosoficky hloubavej příběh, s neustálým (výstražným?) výhledem na obzor s ,,další Zemí“, ZRCADLEM ZEMĚ, kde MŮŽE přebejvat vaše druhý ,,JÁ“. Je lepší? (Stejný?) Můžu se od něj něco naučit? Ale hlavně – UDĚLALO STEJNÝ CHYBY? V mnoha pasážích dramatická a citlivě emoční snaha udržet si pokoj v mysli, či prožít zbytek času plachtěním prostorem v naprostém štěstí a míru. Vždyť to nejzajímavější ze všeho není malé, ani vzdálené. Jsme to MY, tak zblízka! AŽ DO OKAMŽIKU SETKÁNÍ!... Zvláštní příběh, kterej jistě potěší (nejen) všechny odpůrce Jasona Momoy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám film, se kterým můžu hledat cestu z deprese. 2.) Jsem stoupencem teorie ,,rozbitého zrcadla“. 3.) Thx za titule ,,Hlawoun“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Určitě spíše drama než sci-fi, ale právě ten sci-fi odér tomu dodává na zajímavosti a prohlubuje všechny myšlenky, které vám u tohoto filmu vytanou na mysl. Já osobně bych se návštěvě druhé, zrcadlové planety rozhodně nebránil, i když kdo ví, kdo by mě tam, na té jejich první planetě, vlastně čekal. Osoba, která si dokázala splnit všechny moje sny? Anebo někdo jako Rhoda, jenž na svůj život dokázal vrhnout stín během jednoho okamžiku...? Vesmír ví asi moc dobře, proč nám všem dává šanci na život jenom jednou... 3* za film, 1* za originální nápad a sice nečekaný, ale o to poetičtější závěr. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Film jsem si rozdělil na dvě půlky. V té první jsem byl nadšen z toho, že nápad dvou Zemí je podporován slušným emocionálním a morálním příběhem, v té druhé mě mrzelo, že "sci-fi rovina" (časté záběry nebe hodně matou) je pořád tolik upozaďována na úkor lidských trablů. Po dlouhé době musím ocenit umění vyprávět především obrazem a hudbou, víc než kdy jindy působí pojetí kamery přirozeně a díky tomu dvě Země zcela přijatelně. Chci ovšem pokračování. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až jednou zaparkuje klon matičky Země u mé garáže a já se setkám se sebou samým, tak to asi nebude ten nejzábavnější rozhovor na světě. Nicméně rád sám sebe poznám, potřesu si rukou a využiji jedinečné příležitosti společně okomentovat film. Já a Já jsme však slabí v astronomii, takže musíme vynechat to, co nám připomíná astronomický nesmysl a ve svém komentáři se zaměříme na to, že si příliš neužíváme u dramatických snímků, bezvýchodných situací a přirozeně lidských jednání. My se raději bavíme, k čemuž Jiná Země nenabízí příliš příležitostí, ale jisté zaujetí tématem musíme přiznat a za každého jednu a půl hvězdičky udělit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl v roce 2011 oceněn Zvláštní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance. (Caminzind)
  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)

Reklama

Reklama